User674
18 Aralık 2022 tarihinde eklendi
Bu eleştiride spoiler vardır!
Avatar the way of Water tam anlamıyla bir dastan olmuş filmi 4dx bir salonda en önün en köşesinden izlememe rağmen filme hayranlık duydum... Filmin görselliğine büyülendim bir an olsun 3 saatlik süresine rağmen sıkılmadım farklı dünyalara atıldım tüm gündelik dertlerimi unutup ağzım açık bir şekilde izledim film bitince başım dönüyordu avatar 2 izlemesi gerçekten yorucu bir film olsada filmi 2. Kez birde imax olarak izleyeceğim. Film benim için dünyanın en iyi ilk 10 filmine girecek düzeyde ilk filmden epey önde muhteşem ötesi destansı bir işti. Şimdi filmi enine boyuna konuşacacağım. Film ilk filmin kaldığı yerden başlıyor Jake ve Neytiri'nin çocukları olmuş,bir aile olmuşlar film zaten tema olarak aile ve babalık üzerinden gidiyor. İlk filmde gördüğümüz Albay Miles kendini navi yapmış ve yine kötü karakter onun dışında filme eklenen ve gelecek filmlerde büyük önemi olacağını düşündüğüm Albayın oğlu Spider var,spider bence filmde iyi işlenmiş bir karakterdi ancak devam filmlerinde bir hainlik yapacsk gibiydi özellikle son kısımda, neyse ondan sonra muhteşem bir görsellik ve kurgu eşliğinde Pandorra 'nın ormanları yakıp Spiderı kaçırıyorlar Albay ve ordusu, bunun üzerine film tam olarak başlıyor diyebiliriz benim filmi ilk filmden daha çok sevmemin en büyük nedeni Pandorranın okyanusları bence ormanlarından daha ilgi çekici bir konu. Bu arada film de en çok yer alan çocuk hem de ilk çocukları olan Neyatam açıkçası filmin sonunda Neyetamın ölmesine hem şaşırdım hem de üzüldüm şaşırmamın nedeni filmde çok yer alıyor ve film onun üzerinden ilerliyor ama böyle giderken birden pat diye ölmesi garipti, neyse filmin sonunda 40 dakikalık bir aksiyon sahnesi var ve bu sahne izlediğim en iyi aksiyon sahnelerinden olabilir. Filmde etkileyici çok yer vardı ama bence etkileyici yer Neyetamın ölüsünü doğumuyla aynı pozisyonda o deniz yerine yatırmalarıydı... Ama ben filmin sonunda Spider 'ın Albayı kurtarmasına aşırı sinir oldum ya Ben cidden bir film daha aynı kötüyü görmek istemiyorum. Toparlarsak bu yazıyı filmi mutlaka izleyin,izletin gencinden,yaşlısına arthousecusundan gişe filmcisine herkesin izlemesi gereken bir başyapıttan bile öte bir şaheser umarım film gişede istediğini bulur ve her zaman böyle kusursuz işler izleriz. MUTLAKA İZLEYİN 10/10
Filmi aşırı beğendim, süresi yüzünden sıkıcı diyenler olmuş ama ben zamanın nasıl geçtiğini anlamadım bile, oyunculuklar verilen küçük detaylı mesajlar o kadar büyük etki bıraktı ki ben de 2.ve 3.kez gitmeyi planlıyorum. 13 sene sonra karakterlerle bağımız hiç kopmamış gibiydi. Beni bu kadar heyecanlandıran ve ağlatan bir filmin etkisinden hâlâ çıkamadım. Sahneler hep gözümün önünde. Devam filmini nasıl bekleyeceğim bilemiyorum
Sadece görsel şov izlemek isteyenlere uygun. Daha çok fantastik belgesel türü. Zamanınızı ve paranızı boşa harcamayın. Zaten çok uzun süre gösterimde kalmayacaktır.
Efekt göresel bakımdan mükemmel bir film. Birincisine nazaran daha iyi olmuş. Keyif alacağınız bir film. Ellerinize sağlık avatar ekibi. Mutlaka izleyin
filmi bugün izledim gerçekten muazzam bir görsellik var efektler çok kaliteli film uzun olmasına rağmen hiç sıkmadı izlemesi son derece keyifliydi kesinlikle sinemada izlenmesi gereken bir film
13 yıl bekledik,değdi mi....Görsellik,ses,aksiyon ve oyunculuk anlamında yine sorunsuz ancak bir yere varmadı...genel olarak son yıllarda çıkan filmlerde bu sorun sıkça var.Devam filmine saklanması adına var olan film açık bırakılıyor sürekli...filmi nasıl izlediysek öyle bitti,değişen hiç bir şey olmadı sadece Sully ailesinin adresi değişti...13 yıldır bekleyince insan sinirleniyor.Albayın oğlunun varlığı bir şey ifade etmiyor...herkeste aynı etkiyi yaratır mı bilinmez ancak bende fazlasıyla insan ırkına dönük iğreti oluşturdu.Canlılar arasında en doyumsuz olduğumuz gerçek ancak burada çok fazla vurgulanmış bu konu...nihayetinde kötülere yine bir şey olmadı. Kiri muhteşem bir şekilde girmiş filme ve muhteşem şeyler yapacağı çok belli.Çok sevdim Kiri ve Tuk u. Ben insan oğlunun doyumsuzluğu,bencilliği konularına takıldığım ve sinirlendiğim için çok net yorum yapamıyorum sanırım...Ama bir kaç gün sonra tekrar izleyeceğim kesin :)
Avatar 2 var mı yok mu? Önce film sonra eleştiri. Film yoksa yok diye belirtin kardeşim. Sayfada çalışan tek bölüm eleştiri bölümü, bir de en az 100 karakter filan.. ne iş?