hidayetyigit21
5 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Çok sıkıcı bir film arkdaşlarla uykumuzu getirdi. Aksiyon sahneleri bile çekilmiyor. 5. sınıf bir polisiye macera filmi. Yabancı polisiye filmlerin kötü bir kopyası olmuş.
Filmi az önce izledim,eve gelip yorum yazmak istedim.Uğur Yücele ait kişisel bir site bulamadığım için eleştirilerimi burdan yazacağım.Umarım okur...Filmin şu anda aklıma gelen ilk anımsaması "karanlık" oldu.Evet,çok kasvetli ve ıslak bir film olmuş.Keşke o kadar izbe ve sıkıcı ortamlarda çekilmeseydi.Zaten konu ağır;kan ve işkence üzerine kurulmuş sahnelerle dolu bir film.Birde emniyet odalarının,ya da pavyonun,ya da dolaşılan mekanların neredeyse tamamının loş ortamda çekilmesi içimizi daralttı.Bu kadar harika bir konu,böylesine muhteşem oyuncular bu kasvetli görüntülerin arasında 2. planda kalmış.Sahneler arasında geçişler çok hızlıydı.Sonradan çözülsede bazı kısımlar, pekçok sahne havada kalmış.Özellikle son sahneden daha kuvvetli bir uğur Yücel damgası mutlaka gerekirdi.Mesela yürürken üzüntüsünden ağlama,ya da can havliyle haykırma gibi.Bunlar benim acizane fikirlerimdir.Uğur Yücel hayranı olarak tüm bunları önceden öğrenmiş olsaydım,yinede giderdim. Bu Muhteşem oyuncuyu izlemek için verilen her kuruşa değer.Türünde yapılanların en iyisi.Ama şu kasvetli sahneler olmasaydı,emek daha çok belli olurdu.Yinede teşekkürler ve ustaya saygılar....
Ben filmi hiç beğenmedim.. Çok sıkıldım diyebilirim..Ayrıca filmde bir çok hata var.. ve gerçeğe yakınlık yok.. Uğur Yücelin oynadığı emniyet amirini sefalet içinde göstermişler.. Türkiye de öyle bir polis olduğunu düşünmüyorum. Mesela olaylara kendi şahsi arabalarıyla gitmesini.. evden işe bile devletin arabasıyla giderler..
Oyunculuklar,senaryo,yönetmen,konunun işleniş bakımı vb. şeyler.Herşey çok güzel kesinlikle izlemeniz gereken bir film.Son yılların Türk sinemasındaki en güzel filmlerden birisi ..
Biraz Dexter,biraz Testere,biraz da Yedi..Bunlardan esinlenilmiş sanki(hoş ne yaparsak yapalım mutlaka bu tür bir yorum yapılacaktır..)Uğur Yücel de Al Pacino havasinda gibi geldi bana,ses tonu mesela..Çekimlerde bir türlü yabancı filmlerin kalitesine ulaşamayacağız sanırım,ne kadar uğraşsak da..Gerek filmin başındaki çatışma sahnesi,gerekse (bence)lüzumsuz araba sahnesi gibi..Daha mı çok para harcamak gerekiyor,yoksa daha mı profosyonel kamera / kameraman mı gerekiyor bilemiyorum.Beyzanın Kadınlarından sonra seyrettiğim ikinci seri katil konulu film.Fena da olmamış ama abartıldığı gibi 1 film de değil.Belki de ben çok fazla beklenti ile gidiyorum bu tür filmlere..7/10
film oldukça güzeldi hareketliydi ama bence basit bir polisiye filmdi... başroldeki herkes muhteşem oynuyordu... tek kötü yani film amerikan formatından çıkmış gibiydi... izlenmesinden yanayım... iyi seyirler
tek kelimeyle şok oldum..uğur yücel i duyunca çok iyi bir filmdir diye düşünmüştüm ama berbat bir filmdi..gitmeyin bence..hem paranıza hem vaktinize yazıkk
Uğur Yücel, Robert De Niro; Kenan İmirzalıoğlu da Al Pacino olup bize Türk işi 'Righteous Kill' izlettirdiler. Orijinali kadar iyiydi diyebilirim ama orjinali bile 10 üzerinden 7 alır bana göre. Ejder Kapanı 7 puanı hakediyor...
Bu filme olumsuz yazı yazanları anlamıyorum-anlayamıyorum. yok efendim neymiş nejat işler-ceyda düvenci 3-5 dak. görünüyolarmış , senaryoda boşluk varmış , berbatmış , puanı çokmuş , sin city çakmasıymış , çakma seven(7) miş miş muş muş. yaa kardeşim sen sinemadan anlıyormusun ??? senaryodan anlıyormusun eğer anlıyorsan sen bir senaryo yaz filmi çekilsin. oyuncularıda herbirini 2 saat boyunca izlettirirsin seyirciye , puanınıda istediğin gibi az çok verirsin. şimdi gelelim şahsi yorumuma. Bence film süper olmuş ,oyunculuklar-senaryo-yönetim-kurgu-müzik-atmosfer hepsi çok çok iyiydi. uğur yücel inşallah bununla kalmaz devam eder filmlerine. müthiş süperr. MuTlaKa izleyin. iyi seyirler
film kötü, hem de çok kötü. 1)uğur yücelin oyunculuğu kötü. 2)sürükleyicilik "sıfır" 3)görsel efektler 3. sınıf ve fransada gelen ekip ortaya hiçbirşey koymamış. öyle kovalamaca sahnesi vs. yok. 4)kostüm tasarım inanılmaz kötü. 5)sürekli gözümüze gözümüze sokulan çekim açıları basit ve aşırı fazla. sadece makyaj ile filmi kotarmaya çalışmışlar. 6)kenanın haricinde bütün oyunculuklar vasat. 7)senaryoda çok fazla açık var ve sürpriz! son da etkileyici değil. 8)cinayetler üzerinden harita üzerinde ejder resmi çizme konusu sondan bir önceki komedi. 9)son komedi eski türk filmlerinden kalma uğur yücelin hidayete eriş sahnesi(kullandığı jargondan konunun orada gideceği belli oluyor). kenan ile berrakın cilveleşme sahnesini de "sıvamak" niyetine kullanabiliriz. iyisi mi gidin görün.