Ejder Kapanı
    3,6
    Ejder Kapanı hakkında görüşlerin ?

V-aLi
    V-aLi

19 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
    Çok klişe yahu ama sinemamız adına umut verici.10/5.5
    kobeiso
    kobeiso

18 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    Film, askerliğini güneydoğuda yapmış Nejat İşler'in, küçük kız kardeşinin tecavüze uğraması ve öldürülmesi haberini alması, bunu yapanın akıl sağlığı yerinde olmayan ama af ile serbest kalmış bir sabıkalı olduğunu öğrenmesi, ve adaletin bu kişiyi tekrar af ile salacağını düşündüğü için adaleti kendinin sağlayacağını söylemesi ile başlıyor. Bu olaydan bir süre sonra ise, İstanbul'da bir seri katil ortaya çıkıyor. Dava ile, emekliliğine bir ay kalmış Uğur Yücel ve genç başkomiser Kenan İmirzalıoğlu ilgileniyor. Bu noktada Amerikan dizisi Dexter'ı andıran bir hikaye oluşuyor. Çünkü seri katil, sadece tecavüz suçuyla hapse girmiş ve af ile çıkmış kişileri öldürüyor. Bu benzerliğe rağmen, Türk sineması adına güzel bir senaryoya sahip filmin eksileri ise, Uğur Yücel'in oynadığı karakterin bana bir türlü gerçekçi gelmeyen, gırtlaktan gelen sesi ve tavırları. Ayrıca bu tür filmlerde etkileyici ve izleyiciye filmin gerilimini veren kısım olan, seri katilin gerçekleştirdiği ölümler ile ilgili bilgiler, genellikle anlatımla verilmekte fakat görsel olarak az sunulmakta. Katilin planı ve Uğur Yücel'in olayı çözüşü ise, oldukça başarılı. Sonuç olarak, şans verilmesi gereken ve izlenebilir bir polisiye-gerilim filmi olmuş. Puanım: 6,0/10
    zafer-calayoglu
    zafer-calayoglu

14 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    film 'ezel dizisi mekanlarında geçiyor' oyuncu kadrosu da' canım ailem dizisi oyuncularından oluşuyor' filmde çok tanıdık mekanalr olunca filme özen kalmadığı anlaşılıyor.oyunculuk açısından da pek te iyi olmayan film bana 'orijinal cinayetler' filmini hatırlattı. senaryo aynı ama iki uyarlamada kötü olduğundan sizlere birini övemeyeceğim.izlemesenizde olur cinsinden bir film.ben vizyondayken gişe yarışında 'kutsal damacana 2' filminin arkasında kalan bu filmi ondan da mı kötü diye hep içimden geçiriyordum ama anlaşılan onun kadar özensiz bir çalışma olmuş.bu aralar yerli ve yabancı yapımlar da en çok eleştirdiğim noktadizisi devam eden oyuncuların dizi arası sinema yapmasını sevmiyorum. çünkü iki rol arasında ve iki zaman dilimi arasında kaldıklarından sinema karakterini benimseyemiyorlar.10/3
    blackinman
    blackinman

23 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    o kadar da güzel değil izlememiş olanlar çokta ümitlenmesin. bilindik katil-polis-kovalamaca filmi. tek fark Türk filmi olması (o da fransızların yardımıyla). ne diyelim inşallah böyle böyle daha güzel filmlere imza atarız Türkiye olarak.
    Majör-2
    Majör-2

18 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Uğur Yücel ve Kenan İmirzalıoğlu buluşmasından daha etkili bir film bekliyordum açıkçası.Ciddi anlamda hasyal kırıklığına uğradım.Uğur Yücelin ses tonu nedir öyle yahu..Senaryo olarak bence güzel bir film.Hatta Türk Sineması için baya iyi bir senaryo.Ama oyunculuk anlamında dibe vurmuşlar ve çok aşırıya kaçmışlar.Hiç beğenmedim ve ızdırap içinde izledim...6/10
    MeLaNCH0L1c
    MeLaNCH0L1c

13 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Pek fazla yabancı film izlemeyen biriyseniz etkilenebileceğiniz bir film.Ama belli bir miktar hollywood filmi izlediyseniz pek fazla anlam ifade etmeyebilir. Hollywoodda klişeleşmeye başlayan senaryolar Türk sinemasına geçiş yapıyor. Filmin ilk 30 dakkası neyin ne olduğunu anlamak için yeterli. Finali tahmin etmek birçok sinema sever için zor olmamıştır eminim. Uğur Yücelin oyunculuğu dışında pek birşey yoktu filmde. Ama aksiyonu ve akıcılığı sayesinde canınız sıkılmıyor filmi izlerken. 10/5 Dediğim gibi tecrübeli bir izleyici değilseniz izlene
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

7 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    ugur yucel baska soze gerek varmı bıraz yavas ılerlesede konu saglam tavsıye ederım
    code-voldemort
    code-voldemort

7 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    filmin dvd vcdsi cıktı isterseniz kaldırın
    Özge K.
    Özge K.

5 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Demekki Türkiyede de aksiyon filmi pek güzel çekilebiliniyormuş.Tebrikler Uğur Yücel...
    Chev
    Chev

28 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    Fena değildi ama Nejat İşler için izleyenler hayal kırıklığı yaşar çünkü filmde pek göremiyoruz..
    el-padrino
    el-padrino

28 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    Tipik eski amerikan dedektif filmlerinden alıntı bir senaryo.Ama Kenan İmirzalıoğlu ve Uğur Yücel faktörü olduğu için izlenmesi gerek.8/10
    000alper
    000alper

28 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    Beğenmedim maalesef.İnandırıcı gelmedi oyunculuklar.En usta oyuncular olmasına karşın , bir türlü ısınamadım.
    boldheart
    boldheart

25 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    aliteli bir film ama ben bu oyuncu kadrosundan süper bir film beklerdim ama olsun uğur yücel çok ön planda sonrada Kenan İmirzalıoğlu afiş ve oyuncu kadrosunda en başlarda yazan nejat işler sizi yanıltmasın filmde sadece 5-10 dakka var buda üzücü bir durum yinede finali bambaşka olan farklı bir film tavsiye ederim sırf oyunculuklar için izlenir...
    freeop
    freeop

25 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    ezel dizisindeki diyaloglarla kıyaslamayın bu bir sinema filmi ve mükemmel. sonunda bulmacalarla dolu, görselliği yerinde olan adam akıllı bir Türk filmi izledik . oyuncularda mukemmeldi.
    erdenizpasali
    erdenizpasali

25 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    türk filmi.. her ne kadar gerilim desek de.. polisiye desek de.. türk filmi.. başlangıç güzel.. epey ilgi çekici.. bir de siyah beyaz yapılan karelerde altta corrier new yazı tipi ile isimler geçse tam amerikan özentisi denilebilecek türden.. hele ki bir kovalamaca sahnesi var ki.. aman allahım..uğur yücel karanlıkta koşanlar daki performansını biraz aratır gibi.. hele ki ses tonu.. nerden özendilerse.. gitmemiş.. ama bu tarz filmlerin gelecek vaad ettiğini görmek güzel.. 10/7