Film, askerliğini güneydoğuda yapmış Nejat İşler'in, küçük kız kardeşinin tecavüze uğraması ve öldürülmesi haberini alması, bunu yapanın akıl sağlığı yerinde olmayan ama af ile serbest kalmış bir sabıkalı olduğunu öğrenmesi, ve adaletin bu kişiyi tekrar af ile salacağını düşündüğü için adaleti kendinin sağlayacağını söylemesi ile başlıyor. Bu olaydan bir süre sonra ise, İstanbul'da bir seri katil ortaya çıkıyor. Dava ile, emekliliğine bir ay kalmış Uğur Yücel ve genç başkomiser Kenan İmirzalıoğlu ilgileniyor. Bu noktada Amerikan dizisi Dexter'ı andıran bir hikaye oluşuyor. Çünkü seri katil, sadece tecavüz suçuyla hapse girmiş ve af ile çıkmış kişileri öldürüyor. Bu benzerliğe rağmen, Türk sineması adına güzel bir senaryoya sahip filmin eksileri ise, Uğur Yücel'in oynadığı karakterin bana bir türlü gerçekçi gelmeyen, gırtlaktan gelen sesi ve tavırları. Ayrıca bu tür filmlerde etkileyici ve izleyiciye filmin gerilimini veren kısım olan, seri katilin gerçekleştirdiği ölümler ile ilgili bilgiler, genellikle anlatımla verilmekte fakat görsel olarak az sunulmakta. Katilin planı ve Uğur Yücel'in olayı çözüşü ise, oldukça başarılı. Sonuç olarak, şans verilmesi gereken ve izlenebilir bir polisiye-gerilim filmi olmuş. Puanım: 6,0/10
film 'ezel dizisi mekanlarında geçiyor' oyuncu kadrosu da' canım ailem dizisi oyuncularından oluşuyor' filmde çok tanıdık mekanalr olunca filme özen kalmadığı anlaşılıyor.oyunculuk açısından da pek te iyi olmayan film bana 'orijinal cinayetler' filmini hatırlattı. senaryo aynı ama iki uyarlamada kötü olduğundan sizlere birini övemeyeceğim.izlemesenizde olur cinsinden bir film.ben vizyondayken gişe yarışında 'kutsal damacana 2' filminin arkasında kalan bu filmi ondan da mı kötü diye hep içimden geçiriyordum ama anlaşılan onun kadar özensiz bir çalışma olmuş.bu aralar yerli ve yabancı yapımlar da en çok eleştirdiğim noktadizisi devam eden oyuncuların dizi arası sinema yapmasını sevmiyorum. çünkü iki rol arasında ve iki zaman dilimi arasında kaldıklarından sinema karakterini benimseyemiyorlar.10/3
o kadar da güzel değil izlememiş olanlar çokta ümitlenmesin. bilindik katil-polis-kovalamaca filmi. tek fark Türk filmi olması (o da fransızların yardımıyla). ne diyelim inşallah böyle böyle daha güzel filmlere imza atarız Türkiye olarak.
Uğur Yücel ve Kenan İmirzalıoğlu buluşmasından daha etkili bir film bekliyordum açıkçası.Ciddi anlamda hasyal kırıklığına uğradım.Uğur Yücelin ses tonu nedir öyle yahu..Senaryo olarak bence güzel bir film.Hatta Türk Sineması için baya iyi bir senaryo.Ama oyunculuk anlamında dibe vurmuşlar ve çok aşırıya kaçmışlar.Hiç beğenmedim ve ızdırap içinde izledim...6/10
Pek fazla yabancı film izlemeyen biriyseniz etkilenebileceğiniz bir film.Ama belli bir miktar hollywood filmi izlediyseniz pek fazla anlam ifade etmeyebilir. Hollywoodda klişeleşmeye başlayan senaryolar Türk sinemasına geçiş yapıyor. Filmin ilk 30 dakkası neyin ne olduğunu anlamak için yeterli. Finali tahmin etmek birçok sinema sever için zor olmamıştır eminim. Uğur Yücelin oyunculuğu dışında pek birşey yoktu filmde. Ama aksiyonu ve akıcılığı sayesinde canınız sıkılmıyor filmi izlerken. 10/5 Dediğim gibi tecrübeli bir izleyici değilseniz izlene
aliteli bir film ama ben bu oyuncu kadrosundan süper bir film beklerdim ama olsun uğur yücel çok ön planda sonrada Kenan İmirzalıoğlu afiş ve oyuncu kadrosunda en başlarda yazan nejat işler sizi yanıltmasın filmde sadece 5-10 dakka var buda üzücü bir durum yinede finali bambaşka olan farklı bir film tavsiye ederim sırf oyunculuklar için izlenir...
ezel dizisindeki diyaloglarla kıyaslamayın bu bir sinema filmi ve mükemmel. sonunda bulmacalarla dolu, görselliği yerinde olan adam akıllı bir Türk filmi izledik . oyuncularda mukemmeldi.
türk filmi.. her ne kadar gerilim desek de.. polisiye desek de.. türk filmi.. başlangıç güzel.. epey ilgi çekici.. bir de siyah beyaz yapılan karelerde altta corrier new yazı tipi ile isimler geçse tam amerikan özentisi denilebilecek türden.. hele ki bir kovalamaca sahnesi var ki.. aman allahım..uğur yücel karanlıkta koşanlar daki performansını biraz aratır gibi.. hele ki ses tonu.. nerden özendilerse.. gitmemiş.. ama bu tarz filmlerin gelecek vaad ettiğini görmek güzel.. 10/7