Yabancı filmleri listeye almıyor İmdb... bir arkadaş böyle söylemiş. sanırım şaka yapıyor çünkü ciddiyse felaket çuvallamış. nasıl almıyor yabancı filmleri imdb, ilk 250 filmin içinde onlarca yabancı film var. son slumdog millioner flmi kaçıncı sırada bi bak bence. eşkıya da ara sıra girip çıkıyor. sadece az oylandığından temelli kalamıyor. eşkıyanın 40 bin oyu o zaman ilk 50ye girer.
Arkadaşlar İmdb olayına açıklık getireyim.Yabancı filmleri listeye almıyor İmdb.Her ülke kendini filmine yüklenip ilk 100e sokmasın diye.Nasıl bizim Eşkıya veya başka hit filmlerimiz varsa her ülkenin kendine göre var.Ancak bazı filmleri alıyorlar.Eşkiya 8.4 almasına rağmen giremiyor yani o listeye.10 da alsa giremez.
turk sinemasinin su ana kadar bir numarasi.fazla soze gerek yok 10/10 ayrıca arkadasların soz konusu site hakkındaki soylemlerine de katılıyorum.ben o sitede de oylamamı yapıyorum.sıkca da takıp edıyorum.turk sınemasını orada da oylayalım
Şimdiki Türk filmlerine bakıyorumda Eşkıya nın kalitesine yetişecek bir filmin yapılamaması gerçekten çok üzücü. Oyuncuk, yapım, kurgu ve müzik muhteşem. Tamamen Türk motifleri ile süslenmiş ve basit gibi görünsede etkiyeci bir senaryo ile müthiş bir seyir zevki yaşatıyor izleyiciye. Bir Türk sinema filmine verdiğim paraya üzülmediğim tek filmdir. Eşkıya bir Türk filmi ile kıyaslanabilecek bir film değil, bir dünya sineması klasiğidir. Elbette her izleyicinin eleştirme hakkı vardır. Ancak şu sıralarda gösterimde olan filmleri yere göğe sıgdıramayanların Eşkıya hakkında yorum yapma hakkında sahip olduklarını düşünmüyorum.
imdb puanı zaten 8,4 top 250 ye girmesi için, kaç puan alması gerekiyor, ya da en az kaç oy alması gerekiyor, listeye girmesi için bir kriter mi gerekiyor ?