KaliteTAKİP
15 Ekim 2014 tarihinde eklendi
arkadaşımın tavsiyesi üzerine izlediğim bir film.Kendisinide bu film için teşekkür ederim.İspanyolların gerilim filmlerinde basamak basamak çıkışına bu filmle bir kez daha tanıklık etmiş oldum.Çok iyi bir film izledim.Film gizemli olduğunu çok iyi yansıtıyor ve gerilimde eklenince film sonuna kadar başarılı ilerliyor.Belén Rueda'nın oyunculuğuda gayet iyiydi.Gerilim ve gizem türünde izlemek için tercih edildiğinde pişmanlık yaratmayacak bir film. iyi seyirler...
İspanyollar bu işi biliyor! İlk saniyede başlayan ve ara ara sabitlense de hiç düşüşe geçmeyen, sürekli artış gösteren bir heyecan-gerilim grafiği var. Bazı kusurları yok mu filmin? Var. Ancak kendinizi kaptırmayı başarabilirseniz bunlar çok da gözünüze batmıyor. Fazla da detaya girmek istemiyorum ancak kısaca söylemek gerekirse, beni en fazla rahatsız eden tercihlerden biri yaratılmaya çalışılan ancak hem filmin tonuna, hem de karakterlerin yapısına çok ters düşen "romantizm" çabasıydı.
Belen Rueda, en azından gerilim türü çerçevesinde değerlendirdiğimizde, filmi tek başına kusursuz bir oyunculukla taşıyor. Aklınızdan uzun süre çıkmayacak bolca sahne mevcut filmde. Belki benzerlerini daha önceden izlediğimiz, ancak bir iki hamle sayesinde kendi içinde orjinal hale gelmeyi başaran sahneler bunlar. Tahmin edeceğiniz gibi sürükleyicilik had safhada. Zihniniz sürekli dolu. Sürekli bir şeyleri tahmin eder halde buluyorsunuz kendinizi. Ancak bu durumu tamamen "katil kim?" sorusunun cevabını ararkenki gibi bir maratona benzetemeyiz. Daha çok yaşananların arkasındaki gizemi açığa çıkarma gayreti var.
Korku-gerilim türünün takipçisiyseniz ve çokça izlediğiniz Amerikan filmleri artık monotona bağladıysa, bu Avrupa örneğini düşünmeden tercih edebilirsiniz. Eksilerine çok kafa yormazsanız, pişman etmeyecek bir tecrübe yaşarsınız.
Evet izlerken sizi içine çekiyor, evet geriyor, evet merak ettiriyor ama sonlarında beklenilen kalitede bir finalin yanına bile yaklaşamaması yüzünden vasatın altında kalıyor film. Görüntü ve çekim kalitesi, sağlam atmosferi sebebiyle yine de izlenebilir ama kötü oyunculuklar ve zayıf bir senaryoya hazırlıklı olun diyorum. Sözün özü izlerken iyi hoş ama, bir hafta sonra filmle ilgili aklınızda çok birşey kalmaz. İyi seyirler yinede.
Film teknik açidan çok iyi;olusturulan mekanlar,yakin çekimler hepsi profesyonelce hazirlanmis.Girisi de iyiydi ama ondan sonraki 35-40 dakika inanilmaz agir bir tempoda geçti,baya baya sikildim.Hele final sahnesine dogru yasananlar pes dedirttirdi.Senaryo inanilmaz saçma ve bunu anlamak için saglik sektöründe olmaniza da gerek yok.Bu filmden de anladigimiz gibi teknik açidan ne kadar kusursuz olursa olsun senaryosu saglam olmayan filmler kalici bir etki birakmiyor...5/10
Bu filmi çok uzun zaman önce izlemiştim. Bunca zamandan sonra hala üzerinde yorum yapabilecek kadar aklımda kaldıysa film beni etkilemiş demektir. Filmdeki gizem sizi ekranın karşısında tutmaya yetiyor konu farklı oyunculuklar iyi verdiği mesajlarda var daha ne... bence izleyin değişiklik iyidir.
İspanyol yapıtlarına neden bu kadar geç kaldım bilmiyorum. Şimdiye kadar izlediğim gerilimlerde de kurgularda da hep sağlam filmlerle çıktılar karşıma. Belén Rueda zaten artık kendini ispatlamış, Ceset filminden biliyoruz yani ben en azından ordan biliyorum. Kadın resmen gerilim filmleri için doğmuş. Pablo Derqui de oldukça beğendim başka filmlerini de izlemek isterim ama bulamadım şansıma tek filmi bu sanırım -_- Konusu itibariyle gerilimini ve gizemini koruyan bir filmdi. Kurgusu ahım şahım değil tabi Ceset gibi beklemeyin :) Ama standart gerilimlerin bir tık üstündeydi. Hem kafa yormasın hem de temposunu korusun isteyenler için izlenilebilecek bir film. Gerçi onu demeyenler de izlesin onlar da muhakkak beğenir :)
Bir çoğumuzun yakındığı üzere çok yavaş tempoda giden , sonlara doğru kendine gelen bir yapım olmuş. Gerilim filmlerini sadece ispanyollara tahsis etme konusundaki ısrarım hala suruyor:) Hollywood elini ceksin bence bu temalardan.
İzlediğim en iyi filmlerden biriydi. Filmin ilk yarısı biraz sıkıcıydı ama son sahnelere bayıldım. "göz" benim en değerli varlığım. belki de bu yüzden bu kadar etkilenmişimdir. Gerçekten hayran kaldım. Herkese öneririm.