ben çok beğendim filmi yılmaz erdoğan türk sineması için bulunmaz kumaşlardan birisidir hüznü ve komedeyi iyi harmanlayıp sunduğu filmlerden biri izleyin pişman olmazsınız
ya arkadaşlar gerçekten anlamıyorum illa yılmaz erdoğan yaptı diye güldürecek mi film adam on numara film yapmış bence ama diğer nokta rıza senyurt karekterini tam olarak izleyiciye yansıtabilmiş öle bi adam olsa bu olurdu dedirtiyor kesinlikle izleyin filmi
Beklentim daha yüksekti.Yılmaz Erdoğandan daha 'dokunakllı' bir film bekliyordum şahsen.Onun her komedisinin içinde muhteşem derecede hüzün katan yapımlarına alışkınım.Dolayısı ile filmin dalının 'komedi' oluşu beni pğek ilgilendirmiyor.Yer yer ciddi kahkahalar attım ama nedense çok hüzün bulamadım.Benim için 'eksik' bir film...7/10
8-9 vb puan verenler,ne için o kadar puan verdiklerini biri açıklasın..bu filmin nesine 9 puan veriyorsunuz anlayamadım.. ayrıca artık klasikleşen şu yorumlarda sıkmaya başladı : bunu beğenmeyen gitsin recep ivedik izlesin falan.. recep ivedik pek sevmem , ama bunu izledikten sonra sevmeye başladım.. yılmaz erdoganın oyunculugu dışında hiç bi işe yaramayan vasatı aşamayan boş bir film
çok hoşuma gitti, güzel film, tavsiye ederim, Çok güzel hareket bunlar oyuncularıda yavaş yavaş yıldızlaşıyor.Sıkmıyor, bayat espriler yok, başarısız oyuncu yok, komedi ile dramın nasıl başarılı bir şekilde harmanlandığını görebilirsiniz.
çok durağan bir film , filmde güleceğimiz sahne yok sadece birkaç yerde tebessüm ettiriyor. filmin böle bir iddaasıda yok aslında ama dramda pek bir olmamışlık seziliyor , yani bişeyleri eksik gibi.
Saadet zincirinden yediği darbenin ardından hayatı çöküşe geçen Rıza,geçimini sağlamak için noel baba kılığında oyuncukçının önünde ho ho diyerek çalışmaktadır.Bir yandan saadet zincirinin davası ve mahalledekilerin ona tavrı diğer yandan kayınbiraderinin evlilik sıkıntısıyla uğraşmaktadır.Neşeli Hayat;her varoş mahallesinde rastlayacağımız hikayelerden olsada,küçük öyküsünü samimi anlatımıyla ve oyunculuklarıyla pekiştirip isteneni veriyor.Sonunu bağlama noktasında bana göre sıkıntı olsada,Neşeli Hayat,en azından samimiyetsiz,abuk subuk zorlama espiriyle sizi güldürmeye veya ağlayın yaa diye yalvarmıyor.
Köşe yazarlarının ve bir çok sinema eleştirmeninin öve öve bitiremediği filmi sonunda izldim. Bu seneki iyi türk filmlerinden birisi ama abartıldığı kadarda değilmiş! Klasik, sürekli kaybeden birisinin öyküsü ama bu seferki bizden birisi. Oyuncular içerisinde, Ersin Korkut televizyondakinden hiç bir farkı yoktu. Aynı hallerini sürekli pazar günleri izliyoruz ve yer yer komik olacağım diye abarmış bence.Fakat filmde oyunculuğunu, kalitesini konuşturan, filmin gerçek yıldızı kesinlikle Cezmi Baskından başkası değil. Kısa rolünde filme damgasını vurmuş bence. Bir tek onun sahnelerinde güldüm, eğlendim. Türk sinemasında, tv dünyasında yeteri kadar rağbet, ilgi görmeyen, gerçek oyuncularımızdan birisi.