Wonder Woman
    3,9
    Wonder Woman hakkında görüşlerin ?

Oguzhan C.
    Oguzhan C.

5 Haziran 2017 tarihinde eklendi
    1.dünya savaşını anlatıyor ve herşeyi Almanlar yapıyor. İngilizler sadece barışı savunuyor. Sizin yapacağınız psikolojik baskının içine edeyim. Bizim verdiğimiz onca şehit onca insanımız kimler tarafından katledildi. İngilizler masum tabi. Ulan bir imparatorluk yıktınız be daha hala neyin masumiyeti
    Alp T.
    Alp T.

4 Haziran 2017 tarihinde eklendi
    Man Of Steel, BvS ve Suicide Squad filmleriyle başlayan DCEU, her ne kadar eğlenceli filmlere imza atmış olsa da hiç beni hikaye açısından içine çekmemişti. Bu yüzden Wonder Woman için hiç de heyecanlı değildim. Bu filmin de eğlenceli ama karakterlerinin ve hikayenin zayıf olacağını düşünüyordum. Ama filmden çıktıktan sonra bu konuda yanıldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Her ne kadar dört dörtlük bir iş olmasa da Wonder Woman, DC'nin The Dark Knight Rises'dan beri yaptığı en iyi film.

"Oldukça güçlü bir Amazon savaşçısı olan Diana'nın yaşadığı Themysciria adasına bir savaş uçağı düşer ve Diana, bu uçağı kullanan Steve Trevor'ı kurtarır. Amazon kadınlarına şu an I. Dünya Savaşı'nın yaşandığını anlatan Steve, Diana'nın ilgisini çeker ve Diana, savaşa katılmak için gerçek dünyaya atılır. Bu sırada da gerçek dünyanın işleyişini öğrenir ve düşmanları yenmek için her şeyini ortaya koyar."

Seçilmesine karşın aldığı bütün nefrete rağmen Gal Gadot, Wonder Woman rolünde harikalar yaratmış. Gadot, karakterinin savaşçı ruhunu, samimiyetini ve kararlılığını çok iyi ortaya koymuş. Gadot'un performansı, ara sıra Christopher Reeve'in Superman'ini de hatırlatmadı değil.

Steve Trevor'ı canlandıran Chris Pine da çok başarılıydı. Zaten Pine'ın oyunculuğunu çok seviyorum ve bu filmde de onun komedi zamanlaması müthişti. Aynı zamanda karakterinin Diana ile olan kimyası beklediğimden de samimiydi ve zaman zaman hiç beklemediğim duygusal seviyelere de çıktı.

Patty Jenkins, Wonder Woman'ı yönetmek için seçilmiş en uygun yönetmen olmuş. Çünkü Jenkins, sadece karakteri anlamakla kalmamış, aynı zamanda onun bulunduğu adayı çok iyi keşfetmiş ve dünyada da gerçekçi bir savaş havası yaratmış. Bu yüzden Wonder Woman, her ne kadar bir süper kahraman filmi olsa da, oldukça gerçekçi hissettiriyor (son 20 dakikası hariç).

Wonder Woman'ın en çok sevdiğim yanı, sırf aksiyon sahnelerinden ibaret olmayışıydı. Çünkü koca filmde yalnızca 3 tane aksiyon sahnesi var. Film de bu esnada da ana karakterlerine odaklanmış ve araya serpiştirilen ufak sahnelerle de seyirciye nefes aldırmış, Steve'ın Diana'ya dans etmeyi öğretmesi gibi. Mesela bu, DC'nin önceki filmi Suicide Squad'ın en büyük sorunlarından birisiydi. Film, aksiyonla o kadar vakit harcamaya çalışıyordu ki, ana karakterlerine odaklanmayı unutuyordu. Ve Wonder Woman da bu hatadan, hatta DC'nin geçmişte yaptığı bütün hatalardan ders çıkarmış ve bu sorunları büyük ölçüde azaltmayı başarmış. Bu oldukça büyük bir başarı doğrusu.

Bu arada filmde pek fazla aksiyon sahnesi yok dediysem de beni yanlış anlamayın, bu sahneler olduğu zaman ortalığı yıkıyor. Her sahne heyecanlı ve epik hissettiriyor. Dediğim gibi, filmde 3 tane aksiyon sahnesi var. Birincisi, Themysciria adasında geçen Amazonların savaştığı sahne. İkincisi, (filmin benim için en iyi sahnesi) Wonder Woman'ın savaş alanında tek başına savaşması. Ve finalde de büyük bir CGI savaşı oluyor. Film çok düz bir tonda ilerlediği için finalde çok fazla görsel efektin olması sizin için bir sorun yaratabilir belki ama ben bu sahnenin çok iyi hazırlanmış olduğunu düşünüyorum. Yani, BvS'deki Doomsday olayından çok daha iyiydi bence. Çünkü bu sahne sadece aksiyon açısından dev değil, aynı zamanda duygusal açıdan da dev hissettiriyor.

Ayrıca filmin süresinden de bahsedelim. 141 dakika, bir süper kahraman filmi için biraz fazla uzun bir süre. Ama bence Wonder Woman'ın böyle bir süreye ihtiyacı vardı. Onun dünyasını daha iyi tanıyıp karakterlere daha fazla odaklanabilmek için. Ve filmin her saniyesinde aksiyon olmayacağını, hikayenin daha normal bir şekilde ilerleyeceğini bildiğim için, Wonder Woman'ı izlerken hiç sıkılmadım.

Ama filmin birkaç kötü yanı da vardı. Neredeyse bütün süper kahraman filmlerinde olduğu gibi, Wonder Woman filmindeki kötü adamlar da çok zayıftı. Bu filmde yaklaşık 2-3 tane kötü adam var ve film bunlara bir türlü odaklanamamış, sadece final sahnesinde hepsini kullanmaya çalışmış. Bunun dışında filmde Türkiye'yle ilgili ufak bir durum vardı ve bunu da pek yakıştıramadım doğrusu.

Ama bunların dışında Wonder Woman, bir Wonder Woman filminde isteyeceğim her şeye ve daha fazlasına sahipti. Oyunculuklar başarılıydı, karakterler sempatikti ve aksiyon sahneleri etkileyiciydi. Bu arada, BvS gibi karanlık değil, aksine renklerle dolu bir filmdi. Ve başrolünde bir kadının olduğu süper kahraman filmlerine bakacak olursak, şu ana kadar elimizde sadece Supergirl, Catwoman ve Elektra vardı. Wonder Woman'sa imkanzısı başararak bu konuda hepsini rahatlıkla geçiyor. DC'nin en iyi işlerinden birisi, kaçırmamanızı öneririm.

FİLMİN İYİ YANLARI:

+ Gal Gadot ve Chris Pine.

+ Epik hissettiren savaş sahneleri.

+ Filmin aksiyondan ibaret olmayıp karakterlerine zaman ayırması.

+ Yaratılan dünya.

FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

- Kötü karakterler.

- Bazı uzatılmış sahneler.

TOPLAM PUAN: 8.4/10
    Gökay Ç.
    Gökay Ç.

2 Haziran 2017 tarihinde eklendi
    Filmi çok uzun zamandan itibaren bekliyordum. Çok güzel olmuş cidden DC Comics'in şu ana kadar yaptığı en mükemmel ve kusursuz bir film.
    TC Efe E.
    TC Efe E.

2 Haziran 2017 tarihinde eklendi
    Cok guzel bir filmdi dc sonunda batman filmi serisi gibi guzel filmler yapti herkesin izlemesini tavsiye ederim