rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
21 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
kesinlikle 8küsür puanı hak ediyor.inanılmaz bir animasyon,ayrıntılar,çekimler,sahneler o kadar güzel ki.konusu ve kurgusu da fena değil ancak dediğim gibi filmi izlerken ilk olarak dikkatinizi çeken şey bu müthiş animasyon tekniği oluyor.sadece ışık ve gölgelerle görüyoruz etrafı,renk yok birşey yok.gücünü de burdan alıyor,çok başarılı,bence izlenmesi gereken kıyıda köşede kalmış ama önemli bir film.en azından bu pek kullanılmayan teknolojiyi tecrübe etmek açısından ilgi çekici olabilir.
Rönesans,son dönemlerin en ilgi çekici yapımlarından biri.Zengin görselliği ve farklı atmosferiyle adından övgüyle söz ettiren bir film.Daha önceleri Karanlık Şehir ve Sin City'de izlediğimiz benzer bir teknik kullanılmış bu filmde de.Çizgi romanı andıran siyah-beyaz bir animasyon Rönesans.Tartışmaya açık konusuyla başarılı ve sürükleyici bir Bilimkurgu/Polisiye/Macera.Filmde seslendirenler arasında;Daniel Craig,Catherine McCormack ve Ian Holm gibi başarılı,deneyimli oyuncular var.Rönesans, iyi bir film.Usta yönetmen Steven Spielberg'ün Minorty Report adındaki Philip K.Dick uyarlaması gibi Rönesans'da da hikaye, aynı yılda yani 2054'de geçiyor.Geleceğin olası teknelojisi her iki filmde de nerdeyse birbiriyle aynı.Rönesans;Yapay Zeka,Minorty Report,İsyan,Ada,V For Vendetta gibi gelecekte geçen bilimkurgu filmleri arasında beğendiğim bir yapım oldu.Türün meraklıları kaçırmayacaktır.
filmi çok büyük umutlarla izledim ancak beklediğim kadar ilgi çekici bir senaryo çıkmadı.. görüntüler gayet etkileyici, hem siyah beyaz olup hem de o kadar karanlık görüntüleri full detayla bize sunmaları takdire şayan bir olay.. ancak çok tatmin etmedi beni film..
isvicreli ev arkadasim sayesinde filmi dvd den yaklasik 2 ay once izledim.oldukca futuristik bir film ve parisin atmosferini cok ii yansiditiyor.parisin teknolojik yapiya burundukten sonra bile cagimizdaki havasindan hicbirsey kaybetmesine izin vermemisler.yalniz filmi fransizca izledigim icin diologlòari pek anlayamadim.umarim siz anlarsiniz.:)minority raport ayarinda bi film.animasyon kalitesi ise mukemmel.siyah beyaz ama gercekcen cok benzersiz.ayri bi hava katmis siyah beyaz olmasi parise ve filme
Renaissance animasyon ve sinemanın mükemmel birleşimi diyebiliriz.Görsel efektler sadece ışık ve gölgeleri kullanarak ancak bu kadar mükemmel olabilir.. Filmin her karesi animasyon severlere ayrı bir tat veriyor
filmin çekim tekniği harika ama senaryo berbat ya konular çok basit ve hatta aynısı seyrettim denilebilecek basitlikte. çekim tekniği için izledim sadece herisi zaman kaybı..
Sıkıntıdan Patlarsınız. Ve tam bi zaman kaybı ayrıca. Bu tür filmler Gereksiz bence. diğer filmlerdeki emeğe saygısızlık oluyor. tam anlamıyla bir animasyon bile değilki ya. iyi o zaman çiz, doldur efekti sal piyasaya ohh ne ala. gitmeden önce fragmanı izleyin vazgeçeceksiniz...