Dünyanin sonu yakin. Maya takviminin sonu 21 Aralik 2012. Kiyametin kopacagi zamani böylece netlestirdikten sonra sira kiyamet kopunca neler olacagina geliyor. Kiyamet Gecesi isimli film ise iste buna açiklik getiriyor.
Isiklar bir sönecek pir sönecek. Karanlik adim adim aydinligi yiyecek, ardindan bitirecek; insanlari da. Degil mi ki insanlik yasamak için aydinliga muhtaç. Insanlar sinema salonlarindan, ameliyat masalarindan, evlerden, is yerlerinden, dünya üzerinden bir anda yok olacak. Geride bir tek gölgelerini ve fisiltilarini birakacaklar.
Gölge insandan korkacaksin, sahiciligini kaybetmis kisi artik fikrini, duygularini, insaniyetini de kaybetmistir çünkü. Geriye kalan üç-bes kisi olabildigince aydinlikta ve isikta kalarak gölgelerden ve fisiltilardan kendilerini korumaya ve hayatta kalmaya çabalarlar. Oysa bilirsiniz günümüzde gölgeler ve fisiltilar her yerde... Bize kalan en azindan kendimizi olabildigince -miktarda ve sürede- aydinlikta tutmaya çalismak. Sorgulamak bir de, niye hayattayim?
Tipki metaforik anlamda düsünmeye deger bir çok-katmanlilik içeren ama bir korku filmi ya da nitelikli bir film iddiasi tasimayan bu filmdeki kisiler gibi...