Masumiyet
    4,3
    Masumiyet hakkında görüşlerin ?

ilginirmak
    ilginirmak

26 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    masumiyet'i izledikten sonra sinemayı bi sektör olarak görmeyen oyuncu ve yönetmenler iyi ki var demiştim. onlar sinemayı sanatın bi parçası sanatı da insanın (yönetmen,oyuncu,işçi,gündelikçi,öğrenci...)varoluş nedenlerinden biri olarak görmeye devam ettikçe biz de sinema izlemeye devam edeceğiz. oyuncuları karakterlerin hakkını verdikleri için kutluyorum.sinema
    yaparsam onun gibi yaparım dediğim yönetmeni de benim için türkiye sinemasının başyapıtlarından birini oluşturduğu için binlerce kez kutluyorum.sanat-sinema-insan bu üç bileşen için masumiyeti izleyin derim.
    karakose9
    karakose9

11 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    seneryo olarak değilde oyunculuk olarak özelliklerde güven kıraç ın oyunculuğu mükemmel.zor bir senaryo ama yönetmen iyi iş çıkarmış.hayatın zorlukları veya zor hayatı yaşayanları bir nebze olsun göstermek istemiş bizlere.zeki demirkubuz iyi bir yönetmen.filmlerinde hep acı hep keder var.bu filmde bir tek bir noktadan bakamamış ancak en azından acemiliğini bu filmde çıkarmış.senaryo dediğim gibi biraz daha iyi olabilirdi.heycan yok filmde ve film bitiyor birden.en sonunda arkadaşının arkasından gittiği kadının sevdiği zagor olduğunu görüyor seyirci.10 üzerinden 7 verdim.izleyin derim özellikle güven kıraçı.
    widmark-2
    widmark-2

18 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    c blokla başlayan harika periyotta üzücü düşündürücü ibret alınası bir film demirkubuzu anlamayan halkımıza tepki gösteriyor bu filme yorum yazan herkese sonsuz teşekkür diliyorum işte türk sinema tarihinin en iyi 10 filminden biri
    tolstoyevski
    tolstoyevski

13 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
    Masumiyeti Zeki Demirkubuz’un filmografisi içerisinde nereye koyabiliriz'Varoluşsal temaları sanatının çıkış noktası yapan yönetmen, bu filmiyle çağdaş bir melodrama imza atmış bence.İzlediğimiz çoğu Yeşilçam filminde tesadüflere dayalı olarak ortaya çıkan sonuçlar belirgin rol oynardı.Aşklar akıl almaz tesadüflerle boyut kazanır,kör kızlar yıllar sonra sevdiği erkeğe rastlar,bir daha karşılaşma ihtimali olmayan insanlar olmadık zamanlarda karşı karşıya gelirlerdi.Masumiyet filmi bütün diğer bileşenleri bir yana Zagor’un ve Orhan’ın aslında aynı kişiler olduğu gerçeğini eski Yeşilçam geleneğinden farklı olarak ana kahramanımızın farkına varamadığı,seyircinin ise filmin yarattığı kimi boşluklardan yararlanarak fark edebileceği bir öğe olarak sunduğu için eski tip melodramlardan biçim olarak çağdaş bir kopuşu temsil ediyor. Bir ’’auetur’’yönetmen olarak Zeki Demirkubuz diğer filmlerinden alışageldiğimiz kimi motifleri bu filmde de ısrarla sergiliyor.Ansızın açılan kapılar,Tv’nin karşısında Yeşilçam filmleriyle ölçüsüz bir duygusallığa sürüklenen insanlar,bir saman alevi gibi parlayan,filmin kalbini oluşturan monologlar vs... Her insanın ruhunun derinliğinde taşıdığı karanlığa karşın aynı ölçüde bir ’’masumiyeti’’de taşıdığı savına dayanan tema karakterlerini adeta ilmek ilmek örüyor.Yıllar önce kocasını aldatıp başka bir adamla kaçan Yusuf’un kızkardeşi de,onu yaralayan Yusuf da özünde tam bir masumiyeti simgeliyorlar.Tıpkı sevdiği kadın Uğur’un aşkından olmadık işlere kalkışmış Bekir ve sevdiği adam Zagor’un peşinde şehir şehir dolaşmış Uğur gibi. Ağır temposu ve kasvetli havasıyla zaman zaman izlenmesi zor bir film olan masumiyet en büyük doruğu Haluk Bilginer’in oeşsiz monoloğuyla yapıyor.Teatral bir estetiğin en çarpıcı izlerini taşıyan bu monolog gerçekçi havasıyla da karakterle özdeşim kurmamızı kolaylaştırıyor. Seyircisine pek nefes alma şansı tanımayan ,içe dönük hikayelerle,kasvetli mekanlarla tam bir ’’melal sineması’’yapan Zeki Demirkubuz herşeye karşın en özgün bağımsız yönetmen olma özelliğini sürdürüyor.Masumiyet filmi kapanış jeneriğinde geçen’’Hep denedin.Hep yenildin.Olsun yine dene yine yenil.Daha iyi yenil.’’sözleri için bile olsa izlenmeyi kesinlikle hak ediyor.Bu çağdaş melodrama selam olsun!...
    fragilegirl
    fragilegirl

28 Haziran 2006 tarihinde eklendi
    bir kadına aşık olupta yıllarca onun peşinden oradan oraya sürüklenen bir adam..hapiste bulunan sevgilisinin peşinden ayrılmayan bir kadın..ve bir namus davası yüzünden en güzel yıllarını hapiste geçiren genç bir adam.işte masumiyet filminin ana karakterleri.bu 3 insanın dramını anlatan içimizden bir hikaye.sinemamızda güzel şeylerde yapılabiliyor.bu filmleri görmezden gelmemeliyiz.oldukça başarılı bir film.10/8
    ppaslan
    ppaslan

22 Haziran 2006 tarihinde eklendi
    Farkettigim uzere zaten hakkinda olumsuz birsey yazilmamis demirkubuz harikasi...yonetmeni cogunlugun farketmesini ve 'bu adamda is var' demesini saglayan yapim...haluk bilginer ve o meshur tiradi ve genel olarak oyunculugu cok fazla odulu hakeder bence...hos zaten o kendisini fazlasiyla kanitladi her rolde..derya alabora ve guven kiraci da cok begendim,soylemeden gecilecek gibi degil...
    surekli acilip kapanan kapilar bu filmde fazlaca on planda,gergin bir atmosfer yaratiyor filmde ki bence filme katkisi cok buyuk bunun.ne diyebilirim 10/10 benim ilk onuma aldigim filmlerden,izledikten sonra uzun zaman aldi kendime gelmem...herkese tavsiye ediyorum,mutlaka izlemekle kalmayin edinin de..
    zdilaver
    zdilaver

19 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
    oyuncular çok iyi ama derya alabora haluk bilginer ve güven kıraç'ın önüne geçiyor bence bu konuda.hele o...yum ulan o...yum diye bağırdıı sahneye bittim!
    adofina
    adofina

23 Nisan 2006 tarihinde eklendi
    zeki demirkubuzun sinemasını ilk kez bu filmle tanıdım,film herşeyiyle çok başarılı oyuncuların seçimi,hikayenin geçtigi yer,ayrıca hikayenin saglamlığı insanı sarsıyo,ayrıca beni etkileyen zeki demirkubuzun ticari kaygıları hiç düşünmeden film yapmasıdır,ama öyle görünüyoki birçok kişi bunun farkında degil ama önemli olan bunu görmek ve böylesine insanları desteklemek.iyi ki varsın Demirkubuz.
    gri-8
    gri-8

31 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
    İlginç ve güzel bir film. Sıradışı bir anlatım hakim filmde, oyunculuklar üst sınırda ve kaybetmeyi bu denli üst seviyede anlatmak gerçekten takdire şayan. 10/8

(Neden bu denli güzel Türk filmleri geri planda kalıyor anlamak mümkün değil. Temennim Türk sinemasının bu güzeide çalışmlarının hak ettiği yeri bulmasıdır.)
    kerima0
    kerima0

7 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
    bu arada daha önce yorum yazmış olmama rağmen şunu da eklemeden edemeyeceğim.. bu türk sinemasının -abartmıyorum- gururu ve kanaatimce en iyi filmini çok insan tam olarak anlayamadığından eminim. bunun en büyük nedeni de görüntü kalitesinin düşük olması.. anlamayan ve filme hakettiği değeri vermeyen arkadaşlara lafım yok.. sözüm filmi tam anlamıyla anlamış arkadaşlara.. popülerlik düşmanı değilim ama zeki demirkubuz filmleri zaten kaybedenlerin öykülerini anlattığından biraz da, az kişi tarafından seyredilmesini isteriz çoğumuz.. evet tamam eşkiya, uzak bunları herkes izlesin, insanlarla paylaştıkça keyif alınacak yapıtlar bunlar .. ama zeki demirkubuz'un filmlerinde bu yok. aksine izleyicidi de de bir içine kapanıklık oluşuyor filmlerini izledikten sonra.. filmi anlamış arkadaşlara sözüm şu.. filmin gerçek halini herkese anlatmayın. bırakalım insanlar nasıl izledilerse - kabul ilk izleyişte pek de farkedilir birşey değil zaten- öyle kalsın.. zaten o haliyle de çok güzel. ama olayın masumiyeti bizde kalsın.. gerçek izleyicilerde..
    enginbehlul
    enginbehlul

19 Nisan 2005 tarihinde eklendi
    Bağımsız sinemanın en iyi temsilcilerinden biri olan Z.Demirkubuz'un çok sağlam bir senaryoya dayanan iyi bir filmi.
    oguz-koroglu
    oguz-koroglu

8 Nisan 2005 tarihinde eklendi
    Olağanüstü bir film,Haluk Bilginer’in ne kadar iyi bir sanatçı olduğuna bir kez daha tanık olacaksınız emeği geçen herkesi kutluyorum tebrikler...
    falconx74
    falconx74

6 Mart 2005 tarihinde eklendi
    türk sinemasında bir başyapıt..kaybediş üstüne mükemmel bir dram..
    emreavcar
    emreavcar

24 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    ...Türk sinemasının son yıllarda yapılmış en iyi filmlerinden biri. Zeki Demirkubuz'un son derece doğal ve etkileyici diyalogları ile örülü senaryosu, üç başrol oyuncusunun olağanüstü performansları (özellikle Haluk Bilginer'in piknikte o uzun plan boyunca yaptığı konuşma anlatılamaz güzellikte) ile kaçırılmaması gereken bir film...(8/10)
    cemceboglu
    cemceboglu

23 Ocak 2005 tarihinde eklendi
    Zeki Demirkubuz insanların öykülerini anlatırken onların kişisel öykülerine takılıp kalmamamızı istiyor. Bu filmlerde (İtiraf, Yazgı, Masumiyet, Üçüncü Sayfa) insanlar masumlar ama koşullar masum değil. Onlar iyi ama hayat iyi değil. Artık yaşanan çürüme, bozulma, kötülük kendi seçimleri değil; birileri çoktan bu koşulları önceden hazırlamış koymuş. Herkes para için yaşamak zorunda. hayatta kalmak için birilerinin bozulması, çürümesi, ölmesi, öldürmesi şart. Kişisel öykülerin hepsinin arkasında bu gerçek yatıyor.

Mükemmel bir film. Muhakkak izlenmeli, tekrar izlenmeli.