mahmut g
25 Ekim 2019 tarihinde eklendi
Film gayet iyi akıcı izlemenizi şiddetle tavsiye ederim olay örgüsü filim işleyişi seneryosu gayet güzel sizi adete farklı bir dünya ya götürüyor izledikten sonra daha iyi anlayacaksınız...
Bir Diane KRUGER filmi daha.... İzlemiş olduğum her filmde yahu ben bu kadını bir yerden hatırlıyorum diye diye kadının yüzünü ezberlemiş olacağım ki bu filmde de tanımam çok uzun sürmedi olay Almanyada geçiyor diye Alman oyuncu oynatmış olacaklar ki filmde Türkler ve Almanya konusunda bir çok sahnede üzerinde durulmuş ve genel anlamında filmden anladığım sadece kimliksiz dışarı çıkma olurda başına bir şey gelirse yerini alırlar mesajı vermek miydi gerçekten? Neyse aksiyon filmlerinden bir mesaj arayacak değilim ama filmin pek çok sahnesinde Almanyadaki Türklerin geçtiğini rahatça söylebilirim . Her ne kadar filmi fazla sevmesemde -ki bunun tek nedeni ben mesaj arayan bir insanım bu yüzden - bu güzel oyuncunun hatrına 3 puan veriyorum o kadar filmde karşılaştık ki aramızda artık bir gönül bağı oldu denilebilir
Başarılı oyuncu Liam Neeson'ın filmi domine ettiği yapımda ona Truva filminin Helen'i Alman asıllı Diane Kruger ve güzel oyuncu January Jones eşlik ediyor. Yine bir Bourne Identity filmine benzer bir film izliyoruz. Filmin hoşuma giden tarafı Holywood'un tipik karakteri olan militarist ve emperyalist söylemlerinden sıyrılmış. Daha bir dünya insanlarının menfaatini tatmin edici bir yapım olmuş. Film; İngiliz, Alman ve Fransız ortak yapımı. Hatırı sayılır bir gişe başarısı elde etmiş. Yapım, başından sonuna kadar izleyiciyi istim üstünde tutuyor. Jurgen rolündki Bruno Ganz'da ustalığını konuşturmuş. Bu arada Adnan Maral adında bir de taxi şoförü var filmde. Gurbetçilerimizden olan bu arkadaş onlarca Alman filminde oynamış biri. Film fena değil ama bünyesinde ziyadesiyle mantık hataları barındırıyor. Yinede izlerken keyif alınacak yapımlardan biri.
Akıcı sıkılmadan izlenilecek güzel bir aksiyon filmi daha, Liam Neeson'ından daha çok film beklerdik yaşına rağmen çok iyi oyuncu olmasına rağmen çok iyidiyebileceğimiz az filmi var daha çok yapımlarda görürüz umarım onu...
Sıkılmadan izlenebilir bir film. Eleştirilebilecek yanı çok, o kadar masrafa gerek var mıydı denirlebilecek bir film ama dediğim gibi bunlara rağmen sıkılmadan izlenebilir.
55-60 yaşından sonra bir aksiyon yıldızına dönüşen Liam Neeson'ı takdir etmek gerekir sanırım. Çünkü adam kesinlikl çok başarılı. Taken tadında bir heyecan fırtınası yine. Baştan sona keyifle ve merakla izleyeceksiniz.
Bir filmle ilgili genel sorun o filmi izlerken ne beklediğiniz oluyor filmi izlemeden fragman yada yorumlardan filmle ilgili kafamda o kadar abartılı bir bekleyiş oluyor k i o satten sonra hiç bir film beni tatmin etmez hale geliyor haklısınız bu filmle değil kendim ile ilgili bir eleştiri oldu film güzel bir casusuluk ve aksiyon filmi ötesi yok doksanaltı saatle kıyaslanamaz
sürükleyici güzel bir filmdi.kesinlikle sikici degil.her ne kadar almanya'da çekildigi için garipsenmesede bir hollywood yapiminda türklere özgü seyler görmek güzel.diana kruger ve kuru fasulye,iskembe çorbasi tabelasini ayni karede görmek hos oldu :)