Ceren S.
5 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Benim izlerken keyif aldığım, herkese izlemesini tavsiye edebileceğim bir film.. Ama bazı arkadaşlar gibi başyapıt olduğunu da düşünmüyorum sadece hoş bir filmdi..
Okunan bir kitabın filmi hiçbir zaman kitap kadar o tadı vermez.Ama yinede kitap iyi yansıtılmış.Ve kitabı okumayanlar içinde film iyi bir tat verir bence. Müzikleride güzeldi.(zorda olsa bulabildim)
Filmi alalı tam bir hafta oldu ama bugün 5.kez izledim.Arkadaşlarımla,kuzenimle vs izledim..
sıkılmadım hiç..Dram mı yoksa romantizm mi konusunda düşündüm bayağı bir..Tam anlamda dram da değil çünkü...Rpmantik dram yani :D
gerçekten hoş bir film..Kitabını okumadım o yüzden bir hayal kırıklığı yarattı mı bilmem ama izlenmesi gerekn 1kaç filmden biri buda. sunum ödevimin konusu olacak bu film..
Üstün yönetmenlik,büyük umutlarla yazılmaya çalışılmış ham bir senaryo,etham hawke ın göründüğü ilk 15 dk.nın oyuncunun en iyi performansı oluşu..Cuaron'un sorunu ne?Böyle bir adama teslim edecekleri daha iyi senaryolar yok mu?
Edebiyattan sinemaya uyarlanmış çok iyi örneklerden bir tanesidir 'Great Expectations'.Charles Dickens'ın romanından kurgulanmış modern bir Sinderella masalı...Aşkının ve hayallerinin arasında sıkışıp kalmış bir gencin kocaman umutlara doğru yelken açtığı hayat hikeyesinde, Sinderella bu kez yer değiştirip bir erkek olarak çıkıyor karşımıza... bu hikaye aynı zamanda aşkın bir kadın kalbini ne denli yıpratabileceğinin ve söz konusu bir erkek oluncada aynı şeyin geçerli olabileceğinin göstergesi...Büyük umutlar beslenen hayatlarda ihtiras ve tutkunun insanı nerelere sürükleyebileceği ve neler yaptırabileceğini, masalsı bir dille anlatır bu film. Gerek müzikleri, gerek görüntüleri ve her türlü ambiansı ile kesinlikle izlenmeye değer bir film...
ne diyebilirim ki,biraz geç yorum yazdım sanırım aşk ızdırabı çektiğim bu günlere denk geldi yorumunu yapmak...'Mono:Mono in Life' tek kelime ile acı :( ayrıca sinema tarihindeki en unutulmaz romantik sahnelerden biride 'çeşme sahnesiydi' acıyı tamdan aşkın değerini anlıyamıyoruz sanırım....
farklı bir film gibi başlayıp seyirciyi ümitlendiren,sonra da klasik fakir ama gururlu genç ile zengin ve küstah kızın aşkı hikayesine saplanıp kalmış bir film.Oyuncular ve oyunculukları teker teker mükemmel ve hayranlık uyandırıcı ama birlikte bir uyum yakalamaktan çok uzaktalar..