Caligula
Caligula posteri
Vizyon tarihi belirsiz | 2s 35dk | Dram, Tarihi
Yönetmen Tinto Brass
|
Orijinal adı Caligola
Üyeler
3,3 16 Puanlama, 2 Eleştiri
Arkadaşlarım
--
Puanım :
0.5 Berbat
1 Çok Kötü
1.5 Kötü
2 Yetersiz
2.5 Geçer
3 Ortalama
3.5 İyi
4 Çok İyi
4.5 Muhteşem
5 Kusursuz!

Özet

İtalyan yönetmen Tinto Brass’ın 1979 yılında çektiği filmin bazı sahneleri Giancarlo Lui ve Penthouse dergisinin kurucusu Bob Guccione tarafından çekilmiştir.

Filmin konusu Roma İmparatorluğu ve İmparator Gaius Caesar Germanicus’nun yükselişi ve yıkılışıdır. Filmin senaryosu Gore Vidal’a ait olup, Penthouse dergisi tarafından finanse edilmiş ve yapımcılığını Guccione ve Franco Rossellini yapmıştır. İmparator rolünde başrolde Malcolm McDowell oynamıştır.

Malcolm McDowell'un fotoğrafi
Rolü : Caligula
Helen Mirren'un fotoğrafi
Rolü : Caesonia
Peter O'Toole'un fotoğrafi
Rolü : Tiberius
Teresa Ann Savoy'un fotoğrafi
Rolü : Drusilla
5,0
11 Nisan 2011 tarihinde eklendi
Gencecik bir Helen Mirren görmek için...
0,5
3 Nisan 2019 tarihinde eklendi
izlemek istiyorum diye tıkladım faceboktan giriş yaptı fakat açılmdadı. Admin abone kasmaya çalışıyo galiba filmi koy filmi akıllı ol !

Teknik bilgiler

Ülke ABD, İtalya
Dağıtımcı -
Yapım yılı 1976
Metraj uzun metrajlı film
İlginç Detaylar -
Bütçe 17 500 000 USD
Dil İngilizce, İtalyanca
Görüntü formatı -
Renk Renkli
Ses formatı -
Yapım formatı -
Viza numarası -

Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1976, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1976.