kuzularynsessizli-i
24 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Yıl 1946, Soğuk Savaşın başlangıcı ve yer Rusya. Dul ve güzel bir anneyle oğlu ve insanlara kendisini subay diye tanıtan bir üçkâğıtçının etrafın da dönen olaylar acıklı ve sağlam bir biçimde yansıtılmış..
otobüs yolculuğunda izlemiştim,final duygusu eksikti.ben daha devam etmesini beklerken bir anda bitti.yine de güzel bir film.baba rolünü oynayan her kimse iyi iş çıkarmış.
çokça hüzün çokça aşk ve oldukça vitray... trenlerde başlar en büyük aşklar...nazımla vera da öyleydi saman sarısında tolyan ve katya da hırsızda öyleydi. ve vagonlarda unutulmuş kızlıklar bize bir şiiri muştulamakta... cemal süreyyayı...
İzlenmesi gereken filmlerden biri özellikle filmin sonlarına doğru baba ile üvey oğlunun yıllar sonra karşılaşdıklarında babanın umursamaz tavırlarıyla aralarında geçen diyalog beni etkileşmişti 1998 te ''Hayat Güzeldir'' aday olmasıydı o zaman oscar ı alırdı sanırım.
Film son derece gerçekçi, doğal diyaloglara dayalı, hayatın küçük yönlerine ilişkin son derece etkili saptamaları, küçük çocuğun ve üvey babanın mükemmel oyunculuğu, etkileyici finaliyle üzerinden yıllar geçsede hala hafızalarda önemli yer tutan bir film olarak kalıyor...