Ang Lee'den sorunlu bir Amerikan ailesine rahatsız edici gerçeklikte bir bakış.Birbirini aldatan eşler,cinselliği keşfetmeye çalışan çocuklar ve arada kalmış,sıkışmış hayatlar.Usta yönetmen abartılı bir trajedi yaratmadan bile insanı hüzünlendirmeyi,ruh halini değiştirmeyi başarıyor.Oldukça dokunaklı bir karakter draması.
Aile içi sorunlar,çoçukların gelişimi ve cinselliği keşfetme çabaları,eşler arasındaki uyumsuzluk ve çözümü başkalarında arama gibi bir çok soruna her açıdan bakan çok iyi bir film.Şu aralar Amerika sinemasının çokca üstünde durduğu ve peşi sıra bu tarz Amerikan aile yapısını eleştirel filmler yapıldığı şu dönemde 1997 yapımı film,etkileyici senaryosuyla bu işi çok iyi yapıyor.Filmde çoçuklardan ebeveynlere kadar herkezin hikayesini,yaşadıkları sorunları ve arayışları çok iyi bir kurguyla anlatıyor.Ayrıca filmde,Christina Ricci,Elijah Wood,Katie Holmes,Tobey Maguire gibi günümüzün yıldız oyuncularını çoçukluk dönemlerinde izliyoruz.Özelikle Christina Ricci!i çok beğendim.
amerikan aile yapısını eleştiriyor gibi gözükse de,avrupa hatta türk aile yapısınında o hale geldiği düşünülürse herkesin izleyip,üzerine düşünmesi gereken bir filmdir.bir aile dramı,daha nasıl anlatılabilir ki. sadece sevişerek birey olduğunu sananlara bir ders niteliğinde,bir cevap niteliğinde bir ang lee filmi...
Ben çok etkilendim. Finali, müziği ve oyuncular mükemmel. Amerikan Güzeli'ne kıyasla sanırım daha ciddi bir derdi bu filmin. Şiir gibi demelerine hak veriyorum..cidden öyle.