Köpeklerin Günü, gerçek bir olaya ışık tutan bir gazete makalesinden yola çıkılarak senaryolaştırılmış ... Al Pacino, oyunculuğunu döktürmüş, iyi rol kesmiş ... Sıradan bir banka soygunu gibi başlayan film, daha sonraları o dönemin güncel meselelerine eleştirel bakışlar getirmiş ... Attica örneğindeki gibi, geçmişteki hapishane isyanına gönderme yapılmış. Polis ve gardiyan baskısı eleştirilmiş ... Vietnamda halkın sivil itaatsizlik örneği sergilemesi, cinsel özgürlük meselesine değinilmiş. Al Pacino, halkın sesi oluyor, halkın sevgilisi haline geliyor ...
Çok uzn anlatılacak ve çok beğenilecek bir film değil bence. Hele hele olağanüstü hiç değil... Sadece Al'in oyunculuğu ön plana çıkıyor. Ajan profilleri aynı, polisler aynı, halkın soyguncuları kahraman görmesi aynı.. Ama Sunny'nin laf dinlemez karısına bayıldım. 6/10
aksiyon beklentisi olmaksızın izlenebilecek bir film. Al Pacino oyunculuğu mükemmel. aklımda kalan diyaloglardan biri Sal (John Cazale) ve banka görevlisi Sylvia arasında geçiyor. Sal sigara yakmak isteyen Sylvia'ya dönerek, sigaranın kansere yol açtığını, bu yüzden sigara içmenin tanrının emaneti olan vücuda zararından bahsediyor. Ne kadar ironiktir ki, John Cazale bu filmden üç yıl kadar sonra 1978'de akciğer kanserinden ölüyor.