film başlarda bi kaptırıyorsunuz kendinizi ve sonuna kadar sürekli bir merak ve gizem le dewam ediyorsunuz...muhteşem bir yapım gerçekten de...hiç sıkmıyor izleyiciyi...al pacinonun şapka çıkarttıracak, müthiş gerçekçi bir perfoamsnsı var filmde ve usta kendini gerçekten acayip kaptırmış rolüne...filmde gizem sürekli atıyor...ne türk bir cinsel seçimi olduğuna karar veremiyoruz sonny nin ve bu ayrıntı filme çok büyük bir gerçeklik payı katmış bence...Chris Sarandon da gerçekten çok iyi bir performans sergilediğini ekliyeyim ayrıca...75 ylında en iyi film e aday olmuştu ama guguk kuşu gibi bi kayaya çarpmıştı film :D...aynı şekilde al pacino da jack nicholson a toslamıştı:D...ama film kesinlikle muhteşem...sidney lumet 12 kızgın adam daki gibi tek mekan bir başyapıta imza atmış (12 kızgın adam kadar tek mekan olmasada bu filmde uzun bir bölümü tek mekanda geçiyor)...kesinlikle pacinonun kestiği rol için bile izlenmeli...10/10
filmi izlerken başlarda çok sıkıldığımı rahatlıkla ifade edebilirim ama gittikçe saran bir oyküsü ve derin sessizlik yaşamanıza neden olacak bir sonu var. 10/8
İzlenebilecek sıradışı bir yapım. Ama biraz işleyişte sorun var gibi geldi. Anlamlandıramadığım. Eksik değil aslında. Ama daha da iyi olabilirmiş gibi bir düşünce.
Filmi izlemeye başladığımda yalnızca basit bir banka soygunu filmi olduğunu düşünmüştüm ama ilerledikçe gözlerim açılmaya başladı, hele sonny (Al Pacino) sokağa polisle konuşmaya çıktığındaki bağırışlarını duyup gördükten sonra filmin büyüsüne kapıldım. Al Pacinodan bahsetmeye hiç gerek yok zaten böyle bir oyunculuk yok başka. Mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum, orijinal dilinde tabiki. Bir dipnot: Filmdeki Sal karakterini oynayan John Cazale bir ara bankadaki bir kadınla sigara tartışmasına giriyor, kanser olmaktan korkuyorum gibisinden bir muhabbet geçiyor aralarında. John Cazale 1978de kemik kanserinden vefat etmiş bir oyuncu..
filmi bu kadar büyük yapan al pacino isminin geçmesi kesinlikle bana göre...neredeyse 30 yıl önce çekilmiş bir film,şimdiki soygun filmlerini düşününce tabiki basit bi yapısı war ama 30 yıl öncesini göz önünde bulundurduğumuzda hiç de hafife alınmayacak bir yapım.filmin yaşanmış bir olaydan esinlenilerek çekilmiş olması ayrı bir artı.john cazalein yüz ifadesi filmin her anına nakış gibi işlenmiş...hani kelimeler yetmez,görüp hissetmeniz gerekir ya bu da onun gibi bişey işte.filmin dram kısmını yaşamak için cazalei izlemek we al pacinonun gözlerine bakmak yeterli...performansları gerçekten başarılı buldum,izleyiciye soygunun streside,espriside,dramıda,çaresizliğide...fazlasıyla werilmiş...10/8
soygun filmlerinin en iyilerinden. pek çok takipçisine örnek olmuş olan film al pacinonun muhteşem oyunculuğu ile dikkat çekiyor. bu tarz filmleri sevenler kesinlikle kaçırmamalı.
filmin uzun oldugu dogru..ama cok surukleyici oldugu icin asla sıkılmayacaksınız..mutlaka izlemeniz gereken bi rfilm arkadasıma katılıyorum al pacino kusursuz..mutlaka izleyin..hele ki al pacinocuysanız :)
bu film cidden çok kaliteli film , algısı düşük olanlar bu filmi tam kavaryamazlar . ama genel iyi izleyicinin favori filmlerinden olacaktır . al pacino bir yaratık
Kurgu çok iyiydi fakat gereğinden fazla uzun ve sıkılabiliyorsunuz ama Al Pacino mükemmel bir oyunculuk sergilemiş ve senaryo ne kadar gerçekse oyunculukta o kadar gerçek gibiydi yine sadece onun için izlemeye deyecek bir film ama izlemezseniz çok ta bişey kaybettiniz diyemiyecem