Sapık
    4,4
    Sapık hakkında görüşlerin ?

Plagueis
    Plagueis

23 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    Alfred Hitchcook’un en iyi filmidir.filmdeki gerilim hep hat safhada şimdi ne olcak die tahmin etmekte zorluk çekiyorsunuz.günümüzde çekilen veya bu filmden daha sonra çekilen kişilik bölünmesini konu alan filmlerede öncülük etmiştir.filmi ilk kez izleyeceklerin sonunda çok şaşırması muhtemeldir.ayrıca duş sahnesi ve dedektifin öldürülme sahnesinde gerilim zirveye ulaşmakta müziklerle mükemmel bir şekilde desteklenmektedir.gerilim filmleri arasında tam bir başyapıt.çok zekice hazırlanmış bir senaryosu var.Anthony Perkins ise rol için biçilmiş kaftan.tam arşivlik bir gerilim filmi.bu filmi izlemeden korku gerilim severim demeyin bence :) 10/10
    jamesbond-2
    jamesbond-2

14 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    1960 yılında yapılmış ve hala bir başyapıt.kült denebilecek meltebeye ulaşmış bir kitap uyarlaması.müzikler ve oyunculuklar kusursuz.gerilim bir an bile düşmüyor.bulabilenler bence arşivlerine hemek eklesinler.alfred hitchcock dan da bu beklenirdi...
    r3mzi
    r3mzi

31 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
    en iyi gerilim filmlerinden biri.duş sahnesinin haricinde dedektifin öldüğü sahnede cok cok güzel.hele dedektif eve girerken filmin sesini biraz açmanızı tavsiye ediyorum yerinizden zıplamanız garanti.iyi seyirler...
    lukasm
    lukasm

8 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
    Şehir hayatının modernligine sıkışmış insanların hayatındaki gel gitlere,kırılganlıklarına ve korkularına zaman içindeki degişimleri çok iyi tespit edip ortaya çıkaran ve bunun üstüne gitmeyi çok iyi bilen bir yönetmen.Bu benzer bireysel sorgulamaları sapıkta bir kadının kırılganlıgı ve korkuları üzerine kurarak örtülü bir hikaye ortayan çıkarmış.Bu filmedeki harika görsel tasarımın ilgi çekiciligi filmin gerilim vuruculugunu desekler şekilde kullanmış.Kült olmuş karakter çalışmasıyla çift kişilikli N.Bates sarsıcı.
    ppaslan
    ppaslan

4 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
    dicktense ankaradaysan filme ulasmani saglayabilirim...bu turu sevemememe ragmen bu film bir kult film,diyebilecek kelime yok
    hala bunun uzerine gerilim filmi cekmeye calisip ucuz yapimlarla cikmiyorlar mi izleyici karsisina?psikoanaliz mukemmel,dus sahnesi basyapit
    naked-soul
    naked-soul

11 Mart 2006 tarihinde eklendi
    yapım yılını göz önünde bulundurursak kesinlikle bir şaheser olduğunu söyleyebilirim.o yılların şartlarına rağmen bir siyah beyaz film ancak bu kadar başarılı olabilir.kamera açılarının yanında senaryonun da güzel olması filmi bir klasik haline getiriyor.kendine has süpriz sonuyla bence izleyiciye tam anlamıyla istediğini veriyor.ben alfred h.’ın diğer filmlerini henüz izlemedim ama bu filmiyle iyi bir yönetmen olduğuna kanaat getirebilirim.
    oscar1895
    oscar1895

18 Şubat 2006 tarihinde eklendi
    46 yıl sonra bile izlendiğinde tüyler ürperten gerçek bir başyapıt!..Bu arada en sevdiğim Hitchcock filmidir-seyrettiklerim arasında-Senaryonun tıkır tıkır işlediği,ilk kareden tutun da arabanın bataklıktan çıkarıldığı sahneye dek heyecanın hiçbir zaman dinmediği; Hitchcock’un aklı almaz numaralarla seyirciyle oynadığı ve mükemmel kamera hareketleriyle hafızalardan çıkmayacak karelerle-küvetin deliğinden cesetin gözüne geçiş gibi-birçok flme de ilham kaynağı olduğu aşikar.Norman Bates rolünde Anthony Perkins’in performansını da unutmamak gerek.Motel Bates’i halen her gördüğümde tüylerim diken diken oluyor.10/10!...
    verbalkint92
    verbalkint92

2 Şubat 2006 tarihinde eklendi
    Efsanevi yönetmenin bence Vertigo filmiyle beraber en önemli filmi.Sinemada bir doruk bir efsane...Filmin önemli oranda psikanalizden beslendiğini söyleyebiliriz.Filmin anlattıkları ve bunların deşarjı her çağda izleyiciyi etkisi altına alacak kadar çağdaştır ve çağdaşlığını korumuştur.Yine bu filmde de deneysellikten kaçınmaz ve başroldeki bayan oyuncuyu filmin ortalarında yok etmesiyle yıldızların ölmeyeceği inancını yıkmıştır.Ve enfes kurgunun yakalandığı sayısız kısa plandan oluşan duş sahnesi sinemanın o güne dek görmediği kadar çarpıcıdır.Şatoyu andıran ev,kuşlarla dolu büro anlatılan hikaye için çarpıcı,etkileyici mekanlardır.Kişilik bölünmesi üzerine odaklanan filmde simgesel anlatımın epey vites büyüttüğü görülüyor bu bağlamda en fazla kuşların kullanıldığı dikkat çekiyor.Başrol oyuncularına gelince Perkins ve Leigh olağanüstü performans gösteriyorlar.Ve sinema Norman Bates gibi sıradışı karakteri de kazanmış oluyor.Ustaların ustası yönetmeniyle,yetenekli oyuncularıyla ve canlandırdıkları ilginç karakterleriyle,sıradışı sinema tekniğiyle,unutulmaz replikleriyle her zaman ulaşılmaz, türünün ötesinde sinemada bir başyapıt...
    bluevelve
    bluevelve

19 Kasım 2005 tarihinde eklendi
    ? siyah ? beyaz bir korkuya dalıyorsunuz, huzursuz gözlerinde ve çaresiz kaçışında kadının. Kendini işlediği günahıyla birlikte buluyor otobanda ve yolu yağmurlu bir gecede ansızın çıkıyor ? norma bates'in huzuruna. Ne olduysa bundan sonra oluyor ? alfred hitchcock ? izleyiciyi ? bates ? motelinde esir alıyor.bu motel öyle sıradan bir yer değil. Fakat bunu anlamak ağır bir bedel gerekiyor. Kim ki yolu bu motele düşer, işte o, bedeli canıyla ödüyor. ?kamera dolaşıyor şehrin üstünde ve bir pencereden içeri dalıyor. Film cüretkar bir sevgi gösterisiyle başlıyor. İki tutkulu aşık bir otel odasında kaçamak yapıyor. Böyle gizlice buluşmak mutsuz ediyor onları . ? marion ? dile getiriyor adama hoşnutsuzluğunu. ? hitchcock ? çaresiz kaçışın ilk sinyallerini veriyor. Kurgu buradan sarmaya başlıyor ve yatağın üstünde, zarfın içindeki paranın gelgitine kapılan kadının kararsızlık halleri, suçluluğa gidişte sinyal veriyor.? direksiyon başında buluyor ? marion ? kendini. Gözlerindeki kararsızlık ve bakışlarındaki suçluluk sarmalıyor korkuyla karışık bedeni. Huzurlarınızda trafik polisi uyandırıyor kadını. Kuşku düşürüyor akıllara panikleyen kadının tavırları. Dikiz aynasından başlıyor takip, iç gıcıklayan müzik eşliğinde.?? hitchcock ? suçlu psikolojisini dahiyane bir anlatımla gözler önüne seriyor. İnsanın kendini ele veren davranışlar sergilemesi bu filmde temel noktalardan biri oluyor.? Marion ? un polisin sorularına ürkek ve soruyla yanıt vermesi ? hitchcock ? un tahlil yapmadaki yeteneğini bir kez daha bize gösteriyor. Ve belki de sinema tarihindeki en gerilimli takip sahnelerinden biri hayat buluyor.yaratılan atmosfer izleyiciye direksiyonun hakimiyetini kaybettiriyor.? ölümün yeşerttiği bir vaha orası. Bataklığın yanı başındaki saklı bir mezarlık .adım atıyor kadın habersiz kendini bekleyen sondan. Ve huzurlarınıza ? norman ? geliyor. Genç, saf bir adam. Ama kim görebilir, yüze takılan maskenin ardındakini. Tek vücutta iki kişilik gizli. Çatışsa da kendi benliğinde engel olamaz duşta siyah kan göletine. ? ?hitchcock? psikanalitik çözümlemeler yaparak, kişinin iç bölünmüşlüğünü ustaca perdeye yansıtıyor. Duş sahnesindeki görsellikse çekildiği zamana kıyasla çığır açan bir etkinlikte. Gerek müzik gerek korkuyu özümseten çığlıklar ve de kamera açısının yer değiştiren oynaklığı sinemaya yol gösteren bir önemde. Bir sahnede geleceğe dönük mesajlar veriliyor. ? norman ? kuşların zararsız ve de içi en kolay doldurulacak hayvanlar olduğunu söylüyor. Halbuki bir yıl sonra ? usta ? bu zararsız yaratıkları ölümcül bir düşmana dönüştürüyor.? yavaşça çıkıyor merdivenleri, habersiz az sonra maruz kalacağından, bıçak darbelerine. İskemlede bir kadın arkası dönük, sessizliğe gömülmüş oturuyor. Dokunuyor bir el ve ölümle tanışıyor. Bitişiyle birlikte bu film izleyici tekrar hayata kavuşuyor. ?zekası ve korkuyu işlemedeki becerisi ? alfred hitchcock? u bu türün vazgeçilmezi yapıyor.? Pyscho ? ; insan denen bilinmezliğin sığ sularına bizi vurarak, gizli deliliğin izlerini kolay çıkmaz bir yöntemle akıllarımıza kazıyor. Takıntılı bir kişiliğin içten yanmasıyla ve de çok sevdiği bir benliği, kendine hastalık derecesinde tutkuyla bağlamasının yaratacağı kişilik sapmasını, başarılı bir anlatımla izleyiciye sunuyor. ?
    Rebelheart
    Rebelheart

14 Kasım 2005 tarihinde eklendi
    Gerilim üzerine yapılmış müthiş bir film olduğu kesin,yönetmen Hitchcock’un Vertigo’su ve Rebecca’sı ile birlikte en önemli eserleri arasında yer alıyor.Anthony Perkins (Norman Bates) rolüne etkileyici bir hava getiriyor.
    okaliptus80
    okaliptus80

1 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
    Evet,’’gerilim’’ sineması eğer kendisine bir başyapıt arıyorsa bu film ilk akla gelen örneklerdendir.Hitchcock’un tarzının en belirgin şekilde hissedileceği bir film.Final sahnesine dikkat!..
    alperoll
    alperoll

28 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
    Sinema tarihinin belki de en iyi filmi.Her bakımdan klasik.Yönetmenlik,oyunculuk,görsellik,atmosfer tek kelmeyle mükemmel.Ben olsam oscara boğardım.'Elime konan bu sineği bile incitmeyeceğim'!
    gri-8
    gri-8

9 Haziran 2005 tarihinde eklendi
    Ne denir ki...
    Norman ismi bu filmi izledikten sonra her zaman bana çok soğuk gelmiştir.
    İsme bakın NORMAN

Gerilim budur işte!
    sari_23
    sari_23

29 Kasım 2004 tarihinde eklendi
    HARBİ GERİLİM BU İŞTE NE VARSA KLASİKLER DE VAR BUNUN GİBİLERİNİ YAPMIYOLAR ARTIK YA