Seti projesini ilk defa bu filmle öğrendim ve ilgi duymaya başladım uazya-uzaylılara. Hitlerin propaganda yayını üzerine şifreleem yapması uzaylıların müthişti, birde uzay yoculuğu yapmak için japonyadaki yedek kapıdan gidiş-dönüş =)
"Eğer evrende yalnızca biz varsak, bu kadar alan boşuna oluşmuş demektir!"
Bir bilim kadınının idealleri ve hayalleri uğruna mesleğini, aşkını ve kendini hiçe sayarak verdiği mücadelenin ve sonunda aradığı pek çok cevaba ulaşarak kendiyle barışmasının öyküsü. NASA'da görev yapmış bir bilim adamının kitabını, Zemeckis gibi bir yönetmen tarafından uyarlayınca ortaya türünün etkileyici bir örneği çıkıyor. Forrest Gump ve What Lies Beneath gibi yapımlarla kendi türlerinde zirvelere oynayan filmlere imza atan Zemeckis yine çok iyi. Jodie Foster inançlı, idealist ve cesur bilim kadını rolüyle mükemmel; Matthew Mc Conaughey "dini olmayan din adamı" olarak göz dolduruyor.
Temelde bilim-din ikilemini işleyen filmi sadece türün meraklıları değil, herkes izlemeli. Şahsen ben bu filme büyük saygı duyuyorum.
Son olarak; filmin sonunda Komisyon Başkanı Kitz'in, Beyaz Saray Danışmanı Bassett'a söylediği şu cümle filmde olmasaydı gerçekten çok üzülürdüm: - "Raporları incelerken Arroway'ın kayıt cihazına gözüm takıldı. Tam 14 saat kayıt yapmış. Çok ilginç değil mi?"
Ben fazla yorum yapmıycağım çünkü izlenemenizi istiyorum ama film müthiş izlediğim en ii bir kaç bilimkurgu filminden biri ayrıca insanlıkla inançla ilgili bir çok mesaj variliyor zaten filmde Jodie Foster oynuyor ve filmi Robert Zemeckis yönetiyor(Geleceğe Dönüş Serillerinin yönetmeni)
Nasıl ki Eleanor Arroway filmde bazı şeyleri anlatamıyor ben de aynı şekilde bu film için hissettiklerimi yazıya dökmekte zorlanıyorum..Ömrüm boyunca ben de en fazla etkiyi bırakmış filmlerden biri..Filmdeki çarpıcı yanlardan din-bilim çekişmesinin, (örn: 2linin inanç hakkında yemekte yaptığı diyaloglar ve filmin sonunda Dr.Arroway'in soruşturma için verdiği ifadelerde inanç hakkında söyledikleri) bu kadar düşündürücü olarak seyirciye sunulması...Mutlaka izlenmeli bana göre olağanüstü..Bu filmi sıkıcı bulmak için ya hayat hakkında hiç sorgulamaya girmemiş olmak gerekir ya da anlamlı filmler zor geliyor ;) :)
Bu filmi beğenmek için önce anlamak lazım!Film bence tüm zamanların en iyilerinden biri! Uzay,boşluk ve hiçlik kavramını,evrende yalnız olmadığımızı çok iyi vurgulamış!VCDsi alınıp her evde bulundurulmalı!
Mükemmel bir film. Hem konu hem görsellik büyüleyici. Jodie Foster ın performansı etkileyici. Bu film sanırım kimilerine inançlarını yeniden sorgulatmıştır. Bu arada o kadar beğeni yorumlarına karşılık neden 3-3,5 yıldız vermişsiniz anlayabilmiş değilim. Yemekteyiz programı mı bu? :)
jodie foster ın gözleri yeter. bayılıyorum şu hatuna. filme zaten denilebilecek bişey yok sonuna kadar bir merak içerisinde sürüklüyo sizi. filmin sonunu da güzel bitirmişler
Kurgu, seneryo, yönetmen açısından yorumlanacak olursa 1997 yılında çekildiğide unutulmadığıı takdirde başarılı bir film. Yalnız dahada ilginci çok zekice bir şekilde İnsanın kainattaki durumu, kainatın nasıl bir yapıya sahip olduğu anlatılmış . Mesela ; Ay' a giden bir astronotun ay koşullarına uyum sağlaması için giydiği kıyafet misali İnsan denilen varlığın ruhunun dünyaya uyum sağlaması için Atom denilen maddeden bir kıyafet giydiğini halbuki o ruhun o kıyafetten çıkınca başka bir boyuta girebildiğini ispatlamış . Yönetmen, filmde çok yer ayırdığı Tanrı'nın varlığı sorusunada bir nevi cevap veriyor ve Tanrı'nın varlığını ispatlıyor diyebilirim.
Tek kelime ile olağan üstü bir film. Hem konu itibariyle, hemde filmin insanlara vermek istediği mesaj gayet başarılı. Bu zamana kadar izlemediğim için pişman olduğum filmlerden birisidir.
Ufak bir tavsiye, filmi saat gece yarısından sonra izlemenizi tavsiye ederim. Çünkü sakin bir ortam ve sağlam bir kafayla izlemeniz gereken bir film. Güvenin bana, pişman olmayacaksınız.