f-corleone
29 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
harika bir filmmm.. konusu çok etkileyiciydi.. "her zamanki gibi uzaylılarla ilgili çekilmiş bir film "diye sakın düşünmeyin. her bölümünde ayrı bir heyecan vardı.. (en iyisi Hitlerin olduğuydu). o mesajlar çözülürken insan kendini o kadar kaptırıo ki "vay bee" diyesi geliyo.. judie foster'ın inanılmaz performansı ise CONTACT'a ayrı bir kalite katıyor.. yorumlar arasında kurguya laf atanlar olmuş ama gerekçeler pek de inandırıcı değil bence.. siz gene de çoğunluğa inanın:)
Bu film gerçekten güzel bir film çekilen zamanıda düşünecek olursak olağanüstü denebilir . Film gerçekten uzun zaten böyle bir film uzun olması gerekir çünkü bilimsel film. Burası spoiler olurmu bilmem ama ilk 30 dakikası sıkıcı gelebiliyor. Ilk başlarda öyküyü anlatmaları gerekir zaten. Sonrası sizin anlamnıza bağlı bir şey uzun olması bir avantaj ve dinginlikte izlenebilmesi gereken filmdir. Izleyenler bilir 2014 yapımı olan "Yıldızlararası" filmi buna benzer bir film ve kelimenin tam anlamıyla ikiside müthişler tavsiye edilecek filmlerdir.
İlk izlenildiğinde üzerinizde yaratacağı etki gerçekten inanılmaz...Daha sonra tekrar tekrar izleseniz de sizi sıkmayan, gerek oyunculuklar gerek konu gerekse görüntüler ve efektlerle çok çok üstün bir film...İzlemeyenler en yakın zamanda izlesin bence...
Amerikan filmlerinin tamamında olduğu gibi,bu filmde de kendilerini sorguladıklarını görebiliyoruz.ayrıca araştırma geliştirmeye verilen önemi vurgulaması açısından güzel.kafanızda soru işaretleri uyandıracak güzel bir film.bu filmi bilim kurgu olarak adlandırmam bence güç.çünkü bilimkurgu filmlerinde olmasını biraz daha zor düşüneceğiniz kavramlar yer alıyor.oysa bu filmde geçenlerin olmaması için hiçbir neden göremiyorum.Bu tür konulara ilgi duyanların izlemesini kesinlikle öneririm.kaçırmayın.
Mütiş bir kurgu ve senaryo olmuş. filmde inanç ve bilim kavramları yakından sorgulanıyor. böylesi bir senaryo gelecekte çok muhtemeldir. Ayrıca Jodie Foster bu filmde kendisini aşmış oyunculuta.
Dönemine göre çok çok iyi prodüksiyon ve senaryo sahibi orta seyir ilerleyen ve belki yıldızlararası filmine ilham kaynağı olmuş bilim-kurgu severlerin kesinlikle izlemesi gerek bir yapıt ...