Mesaj
    4,3
    Mesaj hakkında görüşlerin ?

f-corleone
    f-corleone

29 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
    harika bir filmmm.. konusu çok etkileyiciydi.. "her zamanki gibi uzaylılarla ilgili çekilmiş bir film "diye sakın düşünmeyin. her bölümünde ayrı bir heyecan vardı.. (en iyisi Hitlerin olduğuydu). o mesajlar çözülürken insan kendini o kadar kaptırıo ki "vay bee" diyesi geliyo.. judie foster'ın inanılmaz performansı ise CONTACT'a ayrı bir kalite katıyor.. yorumlar arasında kurguya laf atanlar olmuş ama gerekçeler pek de inandırıcı değil bence.. siz gene de çoğunluğa inanın:)
    emreavcar
    emreavcar

23 Nisan 2004 tarihinde eklendi
    robert zemeckis'in en iyi filmlerinden biri. Çok iyi hatırlıyorum ki sinemada izlediğim zaman finaldeki yolculuk sahnesinde heyecandan kalbim sıkışmış, yerinden fırlayacak gibi olmuştu. Baştan sona harika bir anlatım, 2.5 saate yakın süresine ve ağır temposuna rağmen seyircisini alıp götüren ender filmlerden biri. Bu arada sinema tarihinin en iyi açılış sekanslarından birine sahip ve Zemeckis birkaç kamera hareketi ile seyircisini dumur ediyor, küçük Arroway'in babasına ilaç getirmek için WC'ye koştuğu sahnedeki gibi...(8/10)
    ozanhamdi
    ozanhamdi

27 Mart 2004 tarihinde eklendi
    "Eğer evrende yalnızca biz varsak, bu kadar alan boşuna oluşmuş demektir!"

Bir bilim kadınının idealleri ve hayalleri uğruna mesleğini, aşkını ve kendini hiçe sayarak verdiği mücadelenin ve sonunda aradığı pek çok cevaba ulaşarak kendiyle barışmasının öyküsü. NASA'da görev yapmış bir bilim adamının kitabını, Zemeckis gibi bir yönetmen tarafından uyarlayınca ortaya türünün etkileyici bir örneği çıkıyor. Forrest Gump ve What Lies Beneath gibi yapımlarla kendi türlerinde zirvelere oynayan filmlere imza atan Zemeckis yine çok iyi. Jodie Foster inançlı, idealist ve cesur bilim kadını rolüyle mükemmel; Matthew Mc Conaughey "dini olmayan din adamı" olarak göz dolduruyor.

Temelde bilim-din ikilemini işleyen filmi sadece türün meraklıları değil, herkes izlemeli. Şahsen ben bu filme büyük saygı duyuyorum.

Son olarak; filmin sonunda Komisyon Başkanı Kitz'in, Beyaz Saray Danışmanı Bassett'a söylediği şu cümle filmde olmasaydı gerçekten çok üzülürdüm:
    - "Raporları incelerken Arroway'ın kayıt cihazına gözüm takıldı. Tam 14 saat kayıt yapmış. Çok ilginç değil mi?"
    hookers
    hookers

20 Şubat 2004 tarihinde eklendi
    UZAYLILARLA KURULAN İLK TEMAS HAKKINDA YAPILAN İLMLERDEN SIRADIŞI BİR ÖRNEK DAHA.BU KONUDAKİ FAVORİ FİLMLERİM 2001 VE CLOSE ENCOUNTERS... OLMAKLA BİRLİKTE BU FİLMİN DE GEREK TÜR SİNEMASI,GEREKSE DE BU KONUDA YAPILMIŞ FİLMLER İÇİNDE ÖZEL BİR YERİ OLDUÐUNU DÜŞÜNÜYORUM.HEYECAN VERİCİ OLAY AKIŞI VE SENARYOSU, İNSANLIÐIN YAŞADIÐI KARMAŞA VE PARANOYA BAŞARIYLA AKTARILMIŞ. BAŞROLDE BİR KADININ OLMASI DA BU FİLMİ AYRICALIKLI KILIYOR.FİLMİN SONUNUN 2001`DEN ÇOK FAZLA ESİNLENİLEREK YAPILDIÐINI DÜŞÜNÜYORUM.ANCAK FİLMİN GERİ KALANI SON DERECE ÖZGÜNDÜ.GERÇEKTEN ÇOK İYİ BİR FİLM.KİMİLERİNİN FİLMİN SONUNA KADAR SIKILMIŞ OLMALARINA KARŞIN BEN FİLMİ İZLERKEN SIKILMAKTAN ÇOK BİR GERİLİM VE HEYECAN DUYGUSU HİSSETTİM.E HERKESİN GÖRÜŞÜ FARKLI TABİİ.NE DE OLSA HEPİMİZ BİRBİRİMİZDEN ÇOK FARKLI VE BİR O KADAR DA AYNIYIZ...
    serhatonce26
    serhatonce26

26 Eylül 2003 tarihinde eklendi
    film etkileyicidi ....bu sfer gerçek başkanın görüntüleride hoştü
    yilmazmurt
    yilmazmurt

23 Ağustos 2003 tarihinde eklendi
    Amerikan filmlerinin tamamında olduğu gibi,bu filmde de kendilerini sorguladıklarını görebiliyoruz.ayrıca araştırma geliştirmeye verilen önemi vurgulaması açısından güzel.kafanızda soru işaretleri uyandıracak güzel bir film.bu filmi bilim kurgu olarak adlandırmam bence güç.çünkü bilimkurgu filmlerinde olmasını biraz daha zor düşüneceğiniz kavramlar yer alıyor.oysa bu filmde geçenlerin olmaması için hiçbir neden göremiyorum.Bu tür konulara ilgi duyanların izlemesini kesinlikle öneririm.kaçırmayın.
    Ahmet G.
    Ahmet G.

23 Haziran 2002 tarihinde eklendi
    Bu filmi beğenmek için önce anlamak lazım!Film bence tüm zamanların en iyilerinden biri! Uzay,boşluk ve hiçlik kavramını,evrende yalnız olmadığımızı çok iyi vurgulamış!VCDsi alınıp her evde bulundurulmalı!
    saltans
    saltans

14 Haziran 2002 tarihinde eklendi
    bir sürü şey yazmıştım geçenlerde forumedibüdüsünün yazdığı sistem hatası yüzünden buda silinmiş ;

film iyi gerçekten anlatım , oyunculuk ve yönetim üst düzeyde zaten Robert Zemeckis ve Jodie Fosterin kötü bir filmi yok gibi....