rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
23 Mart 2018 tarihinde eklendi
Doksanlı yılların özellikle ikinci yarısındaki romantik komedi furyasının en sevimli örneklerinden. Filmin çekiciliği belki oyuncular ve hikayeden ziyade New York'tan, Starbucks'tan, kitapçılardan geliyor. Kısacası atmosferden. Her anlamda keyifli bir seyirlik. Finali daha iyi kotarılsa yerini daha da sağlamlaştıracaktı bana kalırsa. Fakat bu haliyle de gayet güzel.
Sanal ortamın daha yeni yeni yayılmaya başladığı zamanlarda çekilmiş,Tom hanks ve Meg ryan'ın oyunculukları ve uyumu süperdi,senaryo daha iyi olabilirmiş genel olarak tatlı bir romantik yapım
Geçenlerde dolabı karıştırırken ne zaman aldığımı bile hatırlamadığım bu filmi buldum. Onca yıl izlememenin pişmanlığını izledikten sonra anladım. Senaryo olarak daha iyi olabilirdi ama Tom Hanks ve Meg Ryan ikilisinin sempatik vücut dilleri ve birbirlerine uyumu oynadıkları yapıma boyut atlattırıyor. Çevirmeli modem ve chat odalarının olduğu nostaljik dönem ruhunu iyi kurgulamışlar. Dedelerimizin zamanında name(mektup) ile ilanı aşk eden nesil günümüzde teknolojik imkanlar dahilinde internet ile tanışır oldu. Herhalde gelecek nesiller telekinetik yöntemlerle birbirleri ile flört imkanına kavuşacaklar:) Filmin finali pek olmamış. Biraz mantık işin içine girseydi daha hoş olurdu. İzlerken sıkılmayacağınız bir yapım.
Keşke izlemeseydim de şimdi ilk kez izleseydim dediğim filmlerden..Tam bir romantik komedi..Moral yükseltmek için birebir..Nothing Hill sevenler bunu da sever..
Romantik komedide Nora Ephron diyince bir durcaksanız, her seferinde ikili ilişkileri çok başarılı ve gerçekçi bir tonla anlatan, sürükleyici, eğlenceli, kalbe dokunan Romantik komedilere imza atıyor. Arkadaşlık sitelerin daha yeni yeni popülerliğe kavuştuğu yıllarda tesadüf eseri tanışan iki New York aşığının nefret, kavga, ön yargı, arkadaşlıkla geçen ve sonunda aşkı buldukları çok sıcak bir hikaye.
Film biraz abartılmış. Ama bu tür romantik-komedilerin başına gelen hep bu. Kusursuz bir film değil fakat izleniyor bir şekilde. Sleepless In Seattle birlikteliğini buna tercih ederim en azından. 5/10
M)utluluğun resmini göster bana (E)n büyük kitapçıya sahip ama mutsuz bi adam. (S)ıcacık bi köşedeki dükkanda annesinin yadigarıyla baş başa bi kadın. (A)ralarında olması imkansız bi ilişki (J)oe Fox ve Kathleen Kely (I)s.ıtır insanın içini (N)ew Yorkun Batı yakasında (I)nternette tanışan ama gerçek hayatta (Z)ehir zemberek sözlerle birbirlerini kıran
(V)e Sonunda birbirlerine aşık olan (A)şkın süprizleriyle insanın yüzünde gülüc.kler açtıran (R)uhuna huzur veren olağanüstü güzellikte bir fil
Tom Hanks ve Meg Ryan birbirlerinden ayrı olarak yani sevgilileriyle dost hayatı yaşıyorlar ama yatıp kalktıkları insanlara ne aşıklar ne sadıklar ne de tam olarak tanımadan birlikteler...Birlikte oldukları insanlara ihanet ediyorlar tabi Meg Ryanin sevgiliside ihanet ediyordu yani herkeste bi samimiyetsizlik var.Tabi bu düşünce bizim kültürümüze göreydi ama heralde orda insanlar bu gibi olayları normal karşılıyorlar ancak benim düşüncem şöyle ki birlikte olduğu insana ihanet edebilecek bi insan bence hiç bir zaman AŞIK olamaz AŞIK olduğunu sanar...Yinede film güzeldi diycem,yukardaki bakış açısı sadece benim kişiğimle alakalı o yüzden bu filme kötü diyemem bence film gerçekten hoştu kesinlikle izlenmeli. 10/8.5
Filmin hemen başında sonunun nasıl olacağını anlayabiliyorsunuz. Aradaki sahneler resmen eziyet geliyor. Keşke bu kadar kaliteli oyuncuları daha güzel bir hikayede buluştursalarmış. 6/10 verdim...