Fargo
    3,8
    Fargo hakkında görüşlerin ?

e-ozgurkapar
    e-ozgurkapar

12 Kasım 2007 tarihinde eklendi
    Sadece bir "film".Eksiği ya da fazlası yok.İzleyip koltuğunuzdan kalktığınızda sizde bir iz,bir etki bırakmıyor.Sadece bir"film"izlemiş oluyorsunuz o kadar...
    arsev17
    arsev17

10 Kasım 2007 tarihinde eklendi
    Müzikler bu filmi taşıyor. Süper. Konuya ve filme gelince, çok ince mesajlar var. bu film amerikalıları yaptıkları saçma filmlerle vuruyor bence. eski amerikan filmleri üzerinden ders veriyor. Film görsel olarak değil ama mesajları bakımından 8 puan aldı benden. Tebrikler.
    ontu07
    ontu07

18 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    baya önceleri izlemiştim ve çok beğenmiştim
    emre-psycho
    emre-psycho

15 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    son derece orijinal bi senaryo,çok iyiy oyunculuklar...Coen kardeşlerin en iyi filmi. sinema tarihinin de en iyilerinden biri.. Frances McDormand’ın canlandırdığı hamile polis karakteri de çok sempatik olmuş...
    dirensar
    dirensar

28 Haziran 2007 tarihinde eklendi
    Gercekten alinma güzel bir dedektiflik öyküsü.
    kadir503
    kadir503

8 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    Bembeyaz bir görüntünün altında kapkara bir film.Coen'lerin belki de en önemli filmidir ?Fargo?. ?The Hudsucker Proxy? gibi başarılı olmuş bir filmden sonra herhalde bu denli bir film kimse beklemiyordu ki bu film onun da başarısını geçti. Hatta film için kült film diyebiliriz. Coen'ler deyince akla ?Fargo? gelir oldu artık.87 yılında yaşanmış gerçek bir hikayeden uyarlanan film; karısının babasından para koparmak için karısını iki adam tutup fidye istemeleri için kaçırttırması ve hamile bir dedektif etrafında geçer. Filmin bu kadar başarılı olması; üst düzeye senaryosuna, başarılı oyunculuklara, müziklere ve verdiği mesajlara bağlıdır. Filmdeki diyaloglarda çok keyifli ve günlük hayatımızda duymaya alışkın olduğumuz cinsten. Ayrıca güzel esprilerde yer alıyor. Coen'ler filmde iç karartıcı olayları, trajikomik bir şekilde filme aktarmış. Bu bağlamda Tarantinovari bir film de diyebiliriz, tabii senaryoyu da bu bağlama katmak şartıyla. Filmdeki verilen mesajlar çok başarılı bir şekilde gönderilmiş. Amerikan toplumunun yaşamı, her gün aynı şeyi yapmaları kısacası hayatın monotonluğu ve bazı şeylerin önemsenmemesi filmde çok güzel eleştiriliyor. Senaryo o kadar akıcı ve sürprizlere açık ki her ana izleyiciyi şaşırtıyor Coen'ler. Filmde şiddet de üst seviyede kullanılmış.Filmdeki oyuncu seçimi ve bu oyunculuklar da çok başarılı. Zaten 2 Oscar'lı filmin bir Oscar'ı Frances McDormand'a diğeri ise senaryo dalında Coen'lere gitmişti. Bir diğer başarılı oyunculuk da William H. Macy'nin oyunculuğu. Çaresiz, ne yapacağı belirsiz ve son derece şansız bir kişiyi çok başarılı bir şekilde canlandırmış. Ayrıca Steve Buscemi'nin oyunculuğunu da unutmamak gerek, ?Reservoir Dogs'tan zihinlerimizde yer etmişti. Filmde yer alan ?Scarface'e yapılmış bir göndermeyi de yazayım. Carl(Buscemi) yaralanmış bir şekilde ortağının yanına gelir ve ?Sen bir de diğer adamı gör? der. Bu düpedüz ?Scarface? göndermesidir. Bu cümlenin aynısı o filmde de geçer.Filmle alakalı bir duyumumu da yazayım. Filmi izledikten sonra bir kişi, evinden kalkıp o saklanan parayı bulmaya geliyor ve onu ararken donarak ölüyor. Bir başka duyumum da filmin gerçekleri tam olarak yansıtmadığı ve sadece filmin etkileyici olabilmesi için filmin başına öyle yazılmış olmasıdır; fakat ne kadarı doğrudur bilemeyeceğim. İşte böyle bir film ?Fargo?. Zamanın da bu denli tartışılmış ve 90'ların kuşkusuz en iyilerinden. Filmi izlerken ?Para insanlara neler yaptırıyor?? demekten kendinizi alamayacağınız, son derece keyifli diyalogları olan, klasik bir Coen'ler filmi.
    august-king
    august-king

8 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    Açıkçası ben filmde üstün bir oyunculuk performansı göremedim...Gerçek bir hikayeden alınmış olması ve hamile bir polis memurunun olayı çözmüş olması gerçekten ilginç fakat bence sinemaya daha iyi uyarlanabilirdi bu hikaye...Basit bir aksiyon filminden ileri gidememiş gibi geldi bana İyi film fakat fazla abartılmış bu sitede ve yorumlarda...
    enginc83
    enginc83

7 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    Film etkileyici. Bazı arkadaşlar bu filmin sıkıcı olduğunu düşünmüşler. Gerçek hayattan alındığı düşünülünce, bir hayat bu kadar heyecan yüklü ve gerilimli olur. Sıkıcı diyenler kendi hayatlarına baksınlar ve sorsunlar; kimin hayatı daha sıkıcı :)))
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

5 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    Mükemmel oyunculuklar,filmin anlatımına çok şey katan müzikler ve Joel Coen’in sade anlatımıyla ’’Fargo’’ kusursuz bir gerilim olmasının yanısıra,tüm zamanların en iyi filmlerinden biri.
    sen79
    sen79

1 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    Bu film kendini izlettiriyor...
    Frank-Serpico
    Frank-Serpico

2 Aralık 2006 tarihinde eklendi
    kültt tabirinin cok dısında sıradan bir filim yerlere goklere cıkaralacak hıcbır yanı yok
    Aware
    Aware

23 Kasım 2006 tarihinde eklendi
    Gayet sıkıcı bir film.Hiç öyle senaryoda cinlikler aramaya,filmi izledikten sonra karaketerlere ve filme zeka katmaya gerek yok.Filme dair beğendiğim tek şey müzikleriyidi o kadar.6/10
    koktenersen
    koktenersen

14 Kasım 2006 tarihinde eklendi
    Fena film değildi. Açıkçası beklediğimden kötü çıktı. Konu ve işleniş güzel ama, her şey çok çabuk oluveriyor. (7/10)
    blackpearl46
    blackpearl46

11 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    arkadaşlar filmin senaryosuna dikkatli bakarsanız(ki gerçek hayattan alıntı) filmin neden hızlı olmadını ve aslında final sahnesini dikkatle izlerseniz ne anlatılmak istendiğini görürsünüz ewet kesinlikle coen biraderler yapmışlar tşk..
    requiem87-2
    requiem87-2