Bize pek hitap etmediği ve izlemesekte olur yorumuna katılmıyorum. Film ciddi ve güzel bir konuyu hassasça ve gayet tatmin edici şekilde ele alıyor. Lezbiyen çift ve bir şekilde oluşturdukları tatlı aile, geçmişten çıka gelen donör babanın hayatlarına girdiklerinden sonra ki çelişkiler ve çarpışmalar.Fazlasıyla güzeldi, kaçırmayın izleyin zira Julianne Moore ve özellikle Annette Bening performansları izlenmeye değer, harikalardı. 8/10
Baştan sona sıcak bir atmosferde geçen , oldukça başarılı bir dram-komediydi .
Filmin beklide tek eksiği sonunun insanı tatmin etmeyişi . Her şeyin ortaya çıktığı son 20 dakikadan sonra hikaye oldukça sıradanlaşıp , basit bir finalle de kapanıyor .
Filmin en büyük kozu kuşkusuz oyuncu performansları . Annette Benning , Julianne Moore , Mark Ruffalo , Josh Hutcherson ve Mia Wasikowska eksiksiz-kusursuz oynamışlar .
Bu sene Oscarlar da iş yapacağına inandığım , farklı bir aileyi anlatan , farklı bir film . 10/8 .
filmde bir kız bir de erkek çocuk var. ve bunların iki de annesi. hmmm.. düşününce garip. fakat filmde çok normal geliyor insana. işin içine 'baba' karıştığında aile sarsılıyor fakat filmin sonunda hala sapasağlam yerinde durduğunu görüyorsunuz. filmde eksik bulduğum yönlerden biri toplumun baskısının olmayışıydı fakat bunu da yönetmenin başka bir temaya yönelmiş olmasına bağlıyorum. türkiye açısından, toplumun çoğunluğu açısından bolca eleştrilecek bir film olduğunu düşünüyorum. zaten bize de pek hitap etmiyor. izlemesek de olur...
zaten insanın kendine bir şeyler katabilmesi için farklı insanlarla zaman geçirmesi, farklı kültürleri tatması, alışkanlıklarından yer yer taviz vermesi, "öteki" ne de saygı duyup hayatında yer verebilmesi gerekmez mi?
bu düşünceleri paylaşmıyorsanız nacizane tavsiyem izlemeyin bu filmi,bir şey bulamazsınız..