D.J. Caruso son yıllarda özellikle gençlere hitap etmeyi başaran bazı filmler çekmişti. Günümüz akımlarına neredeyse kulpu kulpuna uyan "I Am Number Four" aslında onun için başlangıçta doğru bir tercih gibi gözüküyor. Fakat karşımızda aynı oranda başarılı bir film yok ne yazık ki. Yanlış bilmiyorsam kitap uyarlaması. Kitabını okumadım, dünyasına dair de pek bir bilgiye sahip değilim. Yani şunu söylerseniz bir itirazım olmaz,"Aslında kitapları muhteşem, onları okuman lazım, filmi kötü olmuş." Ama böyle olduğunu da zannetmiyorum maalesef. Yani her haliyle sığ bir fantastik altyapının olduğu belli ve günümüz trendlerinde dahi zorlama gözüken bir hikaye var bence. Oyuncular pek dikkat çekici değil doğal olarak. Gerçi hiç beklemediğim bir biçimde Pettyfer'in oyunculuğu fena çıkmadı. En azından bu gibi roller bazında düşündüğümüzde. Düşük beklentileri dahi karşılamadığını söylemem lazım. Kendi türü içinde ele aldığımızda bile ön plana çıkabilecek kaliteye sahip olduğunu düşünmüyorum. Çerezlik olduğu bir gerçek, ancak daha hoş bir çerezlik olabilirdi.