4,3
Trainspotting hakkında görüşlerin ?
13 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
yorumlara bakılırsa piyasada onlarca uyuşturucu varmış gibi anlaşılıyor ancak topu topu üç dört tane vardır hatırı sayılır.insanların aklına da ilk olarak bir rüyaya ağıt ve trainspotting gelir genelde.ben kendi adıma ikisinin de 9lu puanları hak ettiğini düşünmüyorum.aralarından trainspottingi daha fazla beğendim,daha eğlenceli,diğerine nazaran o kadar karamsar değil,değişik sahneler var.fakat yine de çok da kaliteli olduğunu söyleyemem,oyuncular üstüne düşeni yapmış ancak bu filmde yetenek isteyen pek az karakter ve sahne vardı.beğenenlerin neden bu kadar inanılmaz derecede beğendiklerini de merak ediyorum açıkçası,o kadar çarpıcı ve unutulmaz bir film değildi.beyazperde.comdaki akıl almaz puanlamalardan biri olarak düşünüyorum,benim fikrim tabii ki.
2 Eylül 2016 tarihinde eklendi
Trainspotting, uyuşturucu temalı filmler arasında kült filmler arasına rahatlıkla girmiştir. Bu film, Requem For A Dream'in tam tersi, uyuşturucuyu daha aydınlık bir tondan ele alıyor ve kötü bir sonla bitmiyor. Bu film anlatmak istediğini anlatıp çekiliyor, Requem gibi.

Trainspotting, kötü bir film değil. Akıllara kazınmış bazı sahneleri var, konusunu bu kadar cesur bir şekilde anlatması oldukça etkileyici, Ewan McGregor bu filmde muazzam. Ama Trainspotting'in anlatılanlar kadar iyi olduğunu düşünmüyorum.

Filmin tam olarak belli bir amacı yok aslında. Bize uyuşturucu ile ilgili belli bir kesit sunuyor ve bu kesitin içine bolca espri, uyuşturucunun insana yaptıklarını, sonuçlarını anlatıyor. Bu kadar. Bendeki etkisi o kadar büyük olmadı, izlerken bazı şeylerin farkında olmanızı sağlıyor, film bitince de geriye kalan çoğu şeyi unutuyorsunuz açıkçası.

Ama Trainspotting kesinlikle kötü bir film değil, aksine iyi bir film ve başka bir bakış açısını görmek için izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim, sadece anlatılanlar kadar iyi değil, o kadar.

TOPLAM PUAN: 6.7/10
31 Mart 2011 tarihinde eklendi
Requiem for a dream filmiyle kyaslanmas ok sama bence.. nk ok farkl 2 trde filmden bahsediliyor.. ortak bir konu var diye ayn tr filmlermi gibi kyaslama yaplmamal.. requiem for a dream salt dram trnde bir film.. fakat trainspotting komedi-dram ya da kara komedi diyebileceimiz bir tr.. trainspotting ok ilgin bir film ncelikle.. akcl ve zaman zaman etkileyen sahneleriyle dikkat ekiyor.. kullanlan mzik ve filmin "serseri" ruhu ok doal ve ho.. aslnda itici gelmesi gereken durumlar doal karlanabiliyor bu atmosferden dolay.. Fakat unu da eklemem gerek filmden yeterince etkilenmedim.. etki yetersiz olsa da sonu itibariyle kendine zg bir sinema dili olan, akc, ho bir film.. 7/10
9 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Filmin ilk yarısında;1)Sıradan toplum insanı sıkıcıdır betimlemesi.2)Başkalaşmış toplum insanı eğlenceli ve farklıdır betimlemesi.3)Uyuşturucu betimlemesi ve iyi tarafından bakma vurgusu.Filmin İkinci yarısında;1)Başkalaşmış insanın sıradan toplum insanı olma/katılma çabası.2)Uyuşturucu ve bağlılığı kötüdür vurgusu.3)Arkadaşlıklar çıkar altında kurulduğunda bağımlılık yaparbetimlemesi.Yani,Başladığı gibi bitmeyen,son vuruşu farklı yapan bir film !7/10
1 Aralık 2007 tarihinde eklendi
uyuşturucu kötüdür diye bas bas bağırmadan insanı karamsar bir havaya sokmadan bazen güldüren bazen hüzünlendiren, önemli mesajlar veren değişik bir film. ewan mcgregor ve diğer oyuncular süperdi özellikle spud’a bayıldım :) uyuşturucu temasını kullanan başarılı filmlerden birisi..
2 Ocak 2009 tarihinde eklendi
nedense bende izleyenlerin genel kanısı luşmadı.belki filme tam konsantre olamadım ama bu konudaki filmlerden requiem for a dream i tek geçerim. bana pek uymadı bu film. ama yinede uyuşturucu temalı filmlerin içinde önemli bir yere sahip.
7 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
Film, uyuşturucu batağına düşmüş bir grup arkadaşın başından geçenleri anlatıyor. Gençlik konusunda ders veren bir yapım.Olaylar uyuşturucu,sex ve arkadaşlık üçgeninde geçiyor.İzlemesi zevk veren, sıkmayan ve aynı zamanda izleyicisine de bir takım öğütler veren bir film.Çok büyük beklentiler içine girmeden izlenilebilir.
31 Aralık 2007 tarihinde eklendi
İzlediğim en iyi uyuşturucu filmlerinden birisiydi.Herkese tavsiye ediyorum.
15 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Bazı arkadaşlar uyuşturucu filmlerinin en iyisi demiş. bence kesinlikle değil ve bu puanı da haketmiyor. Leonardo di caprionun Basketbol günlüklerini izleyin derim, favorim o. Requim for a dream bile bundan daha iyi. Benden 7/10...
20 Ekim 2003 tarihinde eklendi
Kesinlikle kışkırtıcı bir film. Uyuşturucunun kötülüklerinden bahsetmeye mi çalışmış yoksa izleyiciye uyuşturucuyu mu alıştırmaya çalışıyor anlamadım. Ama filmi izledikten sonra ben de bir 'vuruş' yapmışım gibi hissettim. Çok etkileyici çekimleri vardı gerçekten. Pislik içinde bir hayat ve ne kadar temizlemeye çalışsanda o pislikten kurtulamıyacağının mesajı verilmiş. Pek mesaj veren filmleri sevmem ama burda çok ilginç ve güzel bir anlatım vardı. Tek kötü yanı filmin bazen çok durgun kalmasıydı. 'Hayatında yaşadığın en iyi orgazmı düşün ve onu binle çarp' Yuhh be o kadar da varmı dedirtiyor adama :))Saygılar 7/10
sinema
1 ziyaretçi
14 Aralık 2017 tarihinde eklendi
çok eski olduğu için filmi izlemekte zorlandım konusunu beğendim filmde bir kaç anlamadığım sahne vardı basit görünse de niye fazla adam vardı bunu tek kişiyle de çekerlerdi çok bir şey anlamadım sadece uyuşturucu zararlıdır gibi bir sonuç çıkardım o kadar ama yinede ilerleyişi ve karakterleri tek tek anlatması konuya daha iyi odaklıyor çok kişi olmalarını beğenmedim çünkü hikaye tek kişi üzerinden ilerleye bilirdi diğerleri yan rol olurdu bebek ve annesi olmasa da olurdu bir de aşırı doz sahnesi biraz daha hızlı geçip kriz sahnesi daha uzun ve sancılı olsa daha gerçekçi olurdu burnundan kan akar bayılır ve tekrar hastaneye giderdi filmi çokta yerden yere vurmak iyi olmaz makinist filminde çok iyi oynamamış dediğim christian bale o film yerine bu filmde zayıf ve bitkin halde oynasa daha iyi olurdu filmi gerçekçi yapardı çünkü makiniste uykusuz bir adam değilde bağımlı biri gibiydi tabi bunlar bir kenara aksiyon ve kaçış sahneleri çok başarılıydı başrol kötü değil ama diğer karakterlerin yanında arka planda kalmıştı filmi anlamama nedenlerim den biriside buydu
11 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Film beni fazla etkilemedi.Evet hoş anları var ama genel anlamda film akıcı değil.Sonları biraz daha iyiydi ama izlerken sıkıldım.
29 Eylül 2015 tarihinde eklendi
"Asıl savaş yaşanan acı sonrası başlar"..

İzlediğiniz tüm uyuşturucu temalı filmleri unutun.
Bu film uyuşturucu kullanımı sonucunda neler olabileceğini falan anlatmaktan daha da çok şey anlatıyor.
Mcgregor, bu filmde rolünü o kadar iyi oynamış ki gerçek hayatta da uyuşturucu kullandığını düşündüm bi an.
Aslında bu filmde kötü performans yok..
Tuvalet sahnesini büyük bir şaşkınlıkla izlerken
Bebeğin ölüm sahnesinde de bi o kadar üzüldüm..
Filmin ne anlatmak istediğini asıl bebek ölümü sahnesinde anlıyorsunuz..
Bu yapıtın yönetmeni The Beach (Kumsal) filminin de yönetmeniymiş
Kumsalı da bu filminde beğendim
İzlenmesi gereken iyi repliklerin ve oyunculukların olduğu bu filmi izleyin derim.10/7.5
24 Eylül 2008 tarihinde eklendi
yuşturucu batağına düşmüş gençlerin hayatlarına derin bir bakış açısı kardeşimle tv de izlemiştim sonu bir okdar çok anlamlı ayrıca uyuşturucu filmlerine bu denli bir bakış açısıyla yön vermiş bir film Requiem for a Dream andan sonra çekilmiştir
31 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Requiem for a dream varken izlemeseniz de olur.ortalama bir film bence.ben iskoç aksanını sevmiyorum seven varsa bir tık daha keyif alicaktir.