■ C vitanimi yasa dışı olsaydı, onu da kullanırdık. ■ Uyuşturuculu temalı filmlerin ismi önde gelenlerinden.. Konunun anlatımı, karakterlerin tanıtılması, uçuş sırasında hissedilenlerin ekrana yansıtılması konusunda oldukça başarılı olan filmin oyunculukları da müthiş...zaten film Evan McGregor’un uluslararası düzeyde ünlenmesini sağlamıştır.Filmin en guclu yonu ise tipki gercek hayat gib, filmin farkli insanlar tarafindan cok farkli sekillerde yorumlanabilecek sekilde olmasidir. Bu film hakkinda ki gorusler arasinda ozellikle iki karsit grubun yorumlari goze carpmaktadir. Bir grup filmin uyusturucu kullanimini yaymaya calistigini iddia etmektedir bunun karsisindaki grup ise tam aksine filmin uyusturucu kullanimini elestirtigini iddia etmektedir. Bu da kesinlikle yonetmenin ve senaryo yazarinin yetenegini ortaya koymaktadir. Çunku filmde yonetmen son derece tarafsiz sekilde Renton ve arkadaslarinin uyusturucu bağimlılığını gerek hayat kaydirici gerekse hayat degistirici yonleri ile gozler onune serer. Burdanda her hangi bir yorum cikarmak tamamen seyirciyi baglidir. Filmin uyusturucu hakkinda ki bu tarafsiz bakis acisi bu filmi uyusturucu hakkinda yapilmis onca filmden farkli kilan en onemli unsurdur. ■ Uyuşturucuyu bırakmanın birinci basamağı hazırlıktı. Bana gereken hiç çıkmamam gereken bir oda. Rahatlatıcı bir müzik. Domates çorbası 10 kutu, mantar çorbası 8 kutu. Belki grip olurum. Dondurma, vanilyalı 1 kiloluk. Magnezyum, öksürük şurubu 1 şişe. Parasetimol 1 kutu, vitaminler, soda, sirke, porno dergiler… Bir battaniye, bir kova işemek için, bir kova sı*mak, bir kova kusmak için. Bir televizyon ve bir kutu sakinleştirici. Böylece annemin istediği gibi toplum tarafından kabul görmeye hazır biriydim ve ayrıca bunu da istiyordum. Artık hazırdım. Şimdi yalnızca, sakinleştirici etkisini gösterene kadar acımı hafifletecek bir şeye ihtiyacım vardı. ■ son olarak dostlar sakın kaçırmayın filmin kafasını yaşayın iyi seyirler..