prospero82
7 Ocak 2008 tarihinde eklendi
bazı yerlerde film ve kitap uyuşmuyor,filmin mesajı kitapla aynı değil.. kitapta daha değişik bitiyo olaylar.kitap sahiden insana eroin kullandırtmak istiyor fakat canınız çekmesin kötü birşey sonuçta..
uyuşturucu kötüdür diye bas bas bağırmadan insanı karamsar bir havaya sokmadan bazen güldüren bazen hüzünlendiren, önemli mesajlar veren değişik bir film. ewan mcgregor ve diğer oyuncular süperdi özellikle spud’a bayıldım :) uyuşturucu temasını kullanan başarılı filmlerden birisi..
- Eğer bu yorumu okuyorsanız bu size bir fırsat. Gidin bu filmi alın, izleyin. Aksiyon mu: hayır, komplo mu: hayır, şok bir son mu: hayır. Sadece gerçekler ve gerçek bir kara mizah.
bence harika bi film; ama herkesten anlamasını beklemiyorum. bazı filmleri anlıyabilmek için bazı şeyleri yaşamak lazım. bu filmi çoğu kişinin anlıyabileceğini sanmıyorum. aksine hor görüp ayıplıyacaklardır. zaten bizim ailelerimiz de bunu yapmadılar mı? sonunda biz de düzene uyduk, onlara benzedik. iyi mi yaptık kötü mü bilemiyorum; ama geriye dönüp anıları tazelemek iyi oluyo.
danny boyle nin en iyi filmi olduğundan kimsenin şüphesi yok...eroin kullanan gençlerle ilgili sıradışı bir filmdi...biraz serserice dağınıktı... belki de olması gereken de buydu...açık olmak filmin bence en güçlü yanıydı...bir de sürükleyici olması...ancak senaryonun zayıflığından ve yönetmenin dağınıklığı gereğinden fazla gösterme isteğinden olsa gerek pislik biri olmayı, eroinmanlığı kısacası kötü olma ruhu çok iyi aktarılamamış...bu da kült filmler arasına girmek için en büyük iki engel... iki filmle karşılaştırırsak birincisi di caprionun günlüğü...di caprio nun hem oyunculuktaki beceresi hem de filmin aktarılışı çok daha iyiydi...ikincisi de fight club...david fincher in kötü nün ne olduğunu ve dağınıklığı anlatışında boyle den daha becerikli.... tüm eklemeler ve çıkarmalar sonucu kaçırmayın derim...ama 9 da biraz fazla
ben çok beğendim..pek çok kişiden tavsiyesini almıştım şimdi bende sizlere tavsiye edebilirim.filmde gayet güzel anlatılmış uyuşturucu arkadaşlığı...başka nasıl birşey beklenebilirdiki..iyi seyirler
Danny Boyle’nin dünya çapında üne kavuştuğu filmi 'Trainspotting'.Film; günümüz gençliğini trajik ve komik bir portre çiziyor.Oyuncular genç ve tecrübesiz olmalarına rağmen iyi bir performans ortaya koyuyorlar.Kesinlikle izlenmeli...