emre-can-ist-samsun
26 Nisan 2012 tarihinde eklendi
açıkçası ne filmler gördük 10 üzerinden 4 ya da 5. örnek olarak imdb de katil kamyonlar (trucks) filmi bile 3.5 iken bu filme 10 üzerinden 2 yani 5 lik sistemde 1 vermek ve bir iki hoş olmayan diyaloğa ya da amerikan milliyetçiliğine takılıp filmin geri kalan ögelerini( visual and sound effects) göz ardı etmek hiçte mantıklı değil. Ulular arası kriterlerde filmin notu 100 üzerinden 60 65 arası mantıklıdır.
Ne yazık ki yine bir amerikan propagandası ile karşı karşıyayız ve yine üç kuruşluk bir film... Dünyayı istila etmeye gelen ve bunu 3-4 tane gemiyle yapmaya çalışan uzaylılar var bu defa. İşin daha korkuncu bu seferkiler müthiş teknolojilerine rağmen tam anlamıyla taktik ve zeka özürlü :)) Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyorsunuz izlerken adeta!! Bu yaratıklar bu gerizekalılıkla bu teknolojiye nasıl ulaşmışlar anlamak mümkün değil ve herzamanki gibi yine ve sadece amerikalıları hedef almışlar... Biri artık bu uzaylılara dünyada birtek amerika olmadığını söylesin lütfen :))) Gerçekten izlediğim en sefil, en rezil filmlerden 2.si diyorum hayatım boyunca. (1. Ajan salt)
konu çok klasik olsada bu sefer deniz üzerinden işlenmesi ve efsane amiral battı oyunundan esinlenilmesi ve bunun kullanılması,başarılı denebilcek görsellikle sürükleyici ve heyecanlı bir film olmuş başlangıç bölümü biraz uzun gibi dursada,eğlendim.Tek anlamadığım beyazperde nin eleştirmenlerinin bu kadar vahim göstermesi filmi...o yorumu yapıp, tek yıldız verip takip eden kitleyi etkileyen arkadaşı doğru bulmuyorum..acımasız buldum. benim izleyici notum:10 üzerinden 8 'dir. kesinlikle zaman kaybı değil, son derece akıcı ve heyacanlıydı.
Ne kadar kizsak,begenmesek de günümüz sinemasinda para kimdeyse onun borusu ötüyor.Daha önceleri buna baya canim sikilsa da,tepki koymaya çalissam da anladim ki bu popüler kültürün bir sonucu.Artik herseyi çok çabuk harciyoruz.Böyle olunca da yapimcilar kalici isler yerine kolay tüketilebilir filmleri tercih ediyor.Battleship de bunlardan biri.Ukala karakterlerimizin megaloman esprileriyle geçen ilk yarim saatin ardindan(tabi dayanabilirseniz) film biraz hareketlenmeye basliyor.Transformers'tan kopya oldugunu düsündügüm aksiyon sahneleriyle birlikte iyice havaya giriyorsunuz.Bu zamana kadar uzayli figürü için çok çesitli denemeler yapilsa da beni en çok tatmin eden Battleship'deki 'insanimsilar' oldu.Ayrintilar üzerinde oldukça çalisilmis.Sözün özü,yer yer abartilar yer yer mantiksizliklar farketsem de Yukaridaki Tehlike ve Dünya Istilasi gibi uzayli bilim-kurgu türünde dip yapmis filmlerin ardindan bana ilaç gibi geldi...7/10
Uzun zamandır beklediğim bir film çünkü uzun süerdir görsele efectlerin bu kadar başarılı olduğu bir deniz savaşı filmi çekilmemişti üstelik bilim-kurgu!!! Benim gibi bir bilim-kurgu manyağının ağızının sularını akıtacak nitelikte ve güzellikte olmuş. Görsellik ve özel efektler açısından kimse söz söyleyemez. Son derece başarılı biraz da Transformers'ın efektlerine benziyor. 131 dakikayı dolu dolu geçirebileceğiniz son derece eğlenceli bir film. Mantık hataları, senaryo zayıflığı ve ticari kaygılar ile çekildiğine dair eleştirilerin de yersiz olduğunu düşünüyorum çünkü yerli sinema endüstrisinin ve avrupa sinemasının hayal bile edemeyeceği rakamlarda para harcanarak yapılmış bir film olduğundan dolayı ticari beklentilerin olması çok doğal. İlk yayınlanan teasarda da ekşın ağırlıklı bir film olduğunun mesajı verilmişti. Daha fazla beklentilere girmemek lazım. Vakit darlığından dolayı fazla konu bir araya sıkıştırlmaya çalışılmış ve dolayısı ile ilk 40-50 dakika uzun bir süre konu dışı ilişkilere dair kıymetli film dakikaları harcanmış. Hem romantizm hem abi kardeş draması hem de amerikan vatanseverlik duygularına yer verilmeye çalışılmış onunun. Hepsi bir arada olmaz biraz zayıf kaldığını kabul ediyorum. Bunun yerine daha fazla ekşın olabilirmiş. Fazla uzatmaya gerek yok, Transformers kıvamında bir bilim-kurgu filmi ve kıymetli beyninizi yormadan ekşına doyabileceğiniz bir film izlemek istiyorsanız kaçırmayın...