Hesabım
    Kara Kule
    Ortalama puan
    3,2
    90 Puanlama
    Kara Kule hakkında görüşlerin ?

    9 Kullanıcı yorumları

    5
    0 Eleştiri
    4
    2 Eleştiri
    3
    4 Eleştiri
    2
    1 Eleştiri
    1
    2 Eleştiri
    0
    0 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    Evrim E
    Evrim E

    Takipçi 52 değerlendirmeler Takip Et!

    1,5
    4 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
    Fragmana baktığınızda,Stephen King adını gördüğünüzde, oyuncu kadrosuna baktığınızda en az 7/10 luk bir şey bekliyorsunuz, doğal olarak.
    Esas çocuğumuzun güçlerinin boyutunu, olayını anlayamadan ilerliyor film, tıpkı bir fragman gibi.
    Basit olmuş biraz yani sonu fazla hatta baya tahmin edilebilir, dolayısı ile de eğlendirmiyor film.
    Burada puan verilecek yerler oyunculuklar ve filmin geçtiği ortamlar bunlar dışında puan verilebilecek bir şey yok.
    spoiler: Final sahnesindeki dövüş
    gerek hareketler gerek, kamera açıları ile matrix'i hatırlatıyor burası hoştu
    bunyamin29
    bunyamin29

    Takipçi 100 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    8 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
    Filmde Stephan King adını duyduğumda ilgimi çekmişti ama gidememiştim.Geçenlerde kuzenim çok güzel bir film olduğunu söyleyince iyice meraklandım ve bugün gittim.Stephan King'i çoğumuz biliyordur ama ben bu kara kule kitabını okumadım ve okumadan filme gittim.Film eleştirecek yerler bulabiliriz ama normal şartlar altında bu tür filmleri seven kişilerin gidip sıkılmayacağı ve filmden çıkarken iyi ki geldim diyeceği bir film oldu.Film küçük bir çocuğun üzerinden işliyor ve ilerlerikçe harika bir film olduğunu ortaya çıkarıyor.Oyunculuklar harika idi giidn ve bence izleyin.Kitabıda okumayı düşünüyorum...
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    8 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
    Bir süredir film izlemeye fırsat bulamadığım için dün 2 filme gitmeye karar verdim. İlk önce Cumali Ceber'i, sonra da Kara Kule'yi izledim ve Cumali Ceber hakkındaki düşüncelerimi yazmak biraz uzun süreceği için ilk önce Kara Kule'yi eleştirmeye karar verdim. Hadi başlayalım.

    "Sürekli kabuslar gören ve bu yüzden hayatı alt üst olmuş olan Jake Chambers, başka bir dünyaya açılan bir portal keşfeder ve buradan içeri girer. Son kalan Silahşör ile tanışan Jake, Siyah Giyen Adam'ı durdurup Kara Kule'nin düşmesini önlemeye çalışırlar."

    Bu filmin rezalet olmasını bekliyordum. Çünkü filmin fragmanı çok kötüydü, filmin süresi çok kısaydı ve yaş sınırı 7+ 13A'ydı. Bu yüzden bu filme dair hiçbir umudum yoktu. Ama bu film beni şaşırtmayı başardı. Çıkan sonuç kesinlikle mükemmel değildi ama beklediğimden çok daha iyi bir iş olduğunu size rahatlıkla söyleyebilirim.

    Önce iyi yanlardan başlayalım. Oyunculuklar gayet iyiydi. Tıpkı James McAvoy gibi bulunduğu her iyi veya kötü filmin en iyi yanı olmayı başaran Idris Elba, tahmin edebileceğiniz gibi bu filmin en iyi yanıydı. Elba'nın karakteri çok karizmatikti, espri zamanlaması oldukça başarılıydı ve aksiyon sahnelerinde gayet iyiydi. Ayrıca Jake'i canlandıran Tom Taylor'ı da çok iyi buldum. Taylor, özellikle karakterinin yaşadığı dramatik olayları iyi yansıtmış. Matthew McConaughey ise her zamanki gibi Matthew McConaughey'di. Gerçi bu sefer bir kötüyü canlandırdığı için biraz daha havalıydı.

    Ayrıca Stephen King'in diğer filmlerine yapılan göndermeler de çok hoştu. Mesela bir portalın üzerinde 1408 yazması (King'in romanlarından birisi ve on yıl önce 1408'in filmi çıkmıştı), Jake'in shine/ışıldaması (The Shining) ve hatta Shawshank Redemption'daki Rita Hayworth posterinin bir silah dükkanında gözükmesi. Bunların hiçbiri hikayeyi etkilemese de filme böyle detayların serpiştirilmiş olması güzeldi.

    Bunun dışında aksiyon sahneleri fena değildi. Çok akılda kalıcı olmasalar bile filmi izlerken sizi meşgul etmeyi başarıyor. Görsel efektler idare ederdi ve ayrıca film oldukça hızlı ilerlediği için izlerken hiç sıkılmıyorsunuz.

    O halde kötü yanlara geçelim. Kara Kule, başlı başına izle-unut türünde kesinlikle eğlenceli bir filmdi fakat bir seri başlatma açısından her haliyle başarısız olmuş. Geçtiğimiz haftalarda vizyona girmiş ve aynı sıkıntıyı yaşamış olan başka bir filmse Valerian'dı. Valerian'ı eleştirirken eğer filmin 137 dakikalık süresinin 90-100 dakikaya kadar düşürülmüş olsaydı, ortaya daha hızlı ve eğlenceli bir işin çıkabileceğini söylemiştim. Kara Kule'nin süresiyse 95 dakika ve oldukça hızlı ve eğlenceli bir şekilde ilerliyor. Ama filmin asıl sorunu burada zaten.

    Kara Kule, o kadar hızlı bir şekilde ilerleyip seyirciyi sıkmamaya çalışıyor ki, seyirciye bu dünya hakkında bir bilgi vermeyi unutuyor. Koca filmde sadece 1-2 karakter hakkında hızlıca bir şeyler öğreniyoruz o kadar. Film her ne kadar bu sayede gereksiz bilgilerden kaçınmış olsa da, bu esnada bütün önemli bilgileri de es geçmiş. Mesela Siyah Giyen Adam'ın amacını veya nereden geldiğini hiç öğrenemiyoruz. Ya da Kara Kule'nin nasıl oluştuğunu. Veya Dünya'yı tehdit eden varlıkların tam olarak ne olduğunu. Eğer bu film, uyarlandığı kitaplardan sadece 1 tanesine değinseydi ortaya daha dengeli bir sonuç çıkabilirdi. Ama Kara Kule, uyarlandığı 8 kitabın neredeyse hepsinden bir tutam alıp ortaya menemen yapmaya çalışmış. Ortaya da kendini izlettiren ama hiç mantıklı olmayan bir sonuç çıkmış. Üstüne üstlük filmin aşırı kısa süresiyle de bunların hepsini geçiştirmiş.

    Son olarak bu çok büyük bir sorun değil ama filmi izlerken sürekli dikkatimi dağıttığı için değineceğim: Film ne zaman gece vaktine geçse, neredeyse hiçbir şey göremiyorsunuz. Işıklandırmayı öyle az kullanmışlar ki, ne gördüğünüzü anlamak için kendinizi iyice zorlamanız gerekiyor (mesela orman sahnesi).

    Kısacası, Kara Kule'den nefret ettim mi? Hayır. Oldukça hızlı ilerleyen, üzerinde fazla düşünmeyeceğiniz, eğlenceli bir filmdi. Performanslar başarılıydı ve filmde çok sıkıcı bir sahne de yoktu. Fakat bu filmin 8 kitaplık efsane bir seriden uyarlandığını düşünürsek, bu film kitapların hakkını bir türlü veremiyor. Ne karakterler ne de yaşanan olaylar hakkında düzgün bir şey anlatıyor. Bu yüzden de film hiç sizi etkilemiyor bile. Bu yüzden eğer kitapların hayranıysanız, bu filmi izlerken hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Ama eğer beyninizin off tuşuna basıp sinemada fazla düşünmeyeceğiniz bir aksiyon filmi izlemek istiyorsanız, Kara Kule'ye bir göz atabilirsiniz. İyi seyirler.

    FİLMİN İYİ YANLARI:

    + Idris Elba ve Tom Taylor'un performansları.

    + İzlerken sıkmayan, hızlı ilerleyen bir tempo.

    + Eğlenceli aksiyon sahneleri.

    FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

    - Filmin bu evren hakkında seyirciye çok az bilgi vermesi.

    - Çok hızlı geçiştirilmiş olan sahneler.

    TOPLAM PUAN: 6.3/10
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    8 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
    FİLM BEKLENTİLERİMİ TAM KARŞILAMAYIP KİTABIN GERİSİNDE KALMIŞ OLSADA ES GEÇİLECEK BİR FİLMDE DEĞİL BEN KEYİFLE İZLEDİM TAVSİYE EDERİM

    Stephen King’in yedi kitaplık serisi Kara Kule, fantastik edebiyat okurlarının sinemaya uyarlanmasını en çok arzu ettikleri romanların başında geliyordu. King, 1982’de başlayıp 2004’te sonlandırdığı seriye 2012’de bir nevi ‘roman içinde roman’ olan sekizinci kitabı –hayranlarına göre seride 4. ve 5. kitap arasına yerleşiyordu- ekleyerek tam otuz yılını ayırdı. Kara Kule, King romanları arasında evreni en geniş hikaye olmasının yanı sıra yazarın klasik karakterlerinden çok farklı, karanlık, katmanlı bir konuma yerleşen Roland Deschain adlı silahşörle ve ‘Siyahlı Adam’ denilen büyücüyle tanıştırıyordu okurlarını. Kara Kule’yi yazarken Tolkien’dan esinlendiğini kendisi de dile getiren King, Tolkien’in Orta Dünya’sındaki o macera ve büyü hissini çorak arazilerin, harabeye dönmüş evlerin ve korkunç gökyüzünün bulunduğu bir kovboy filmi dekoru içinde geçirir. King’in çoğu romanında olduğu gibi Lovecraft hayranlığı da Kara Kule evreninde yer alan yaratıklarda kendini belli eder.

    KARA KULE KİTAP SERİSİ
    Silahşör – Kara Kule 1
    Üçün Çekilişi – Kara Kule 2
    Çorak Topraklar – Kara Kule 3
    Büyücü ve Cam Küre – Kara Kule 4
    Calla’nın Kurtları – Kara Kule 5
    Susannah’ın Şarkısı – Kara Kule 6
    Kule – Kara Kule 7

    ÖNCELİKLE FİLM VE KİTAP HAKKINDA MERAK EDİLENLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPACAĞIM SİZLERE

    Kara Kule, bilmeyenler için dünyaca ünlü yazar Stephan King’in en önemli eserlerinden biri. 50 yıllık kariyeri boyunca 80’den fazla kitap yazmış olan King özellikle korku, bilim-kurgu, mistisism ögeleriyle iç içe hikayelerle yıllarca okuyucu ile buluştu ve kitapları tüm dünyaya yayıldı. 80’li yıllardan itibaren King’in bir çok eseri sinema salonlarına taşınmaya başladı. Stephan King’in hayal gücü öylesine zengindi ki, kitap sayfalarından zihinlere yerleşen hayalleri, sinemaya da çok yakışıyordu. Kara Kule ise tüm hikayelerinin temelinde yer alan, yazarın 22 yaşında yazmaya başlayıp tüm kariyerine yayılan 8 ciltlik dev bir hikaye. Genellikle O, Yeşil Yol, Öldüren Sis, Hayvan Mezarlığı vb. gibi onlarca filmi bir yana, Kara Kule Stephan King’in seri halindeki tek hikayesi. Bu da Kara Kule’yi oldukça özel kılıyor. Bu seri Stephan King’in ”Lord of the Rings” i diyebiliriz.

    Yazar, Kara Kule’yi ”Lord of the Rings” in ve ”İyi,Kötü,Çirkin” in etkisinde yazdığını belirtiyor. Biz de haliyle filmde bunun etkilerini sonuna kadar hissedebiliyoruz.

    Lord of the Rings Two Tower’da gördüğümüze benzer bir kule, tüm evrenler arasında iyilik ve kötülüğün arasında bir kalkan bir sınır olarak varlığını korumaktadır. Kötücül güçler, kuleyi yok ederek iyi evrene geçmek ve geçtikleri tüm iyi evrenleri ele geçirmek isterler.Kule yalnızca ”ışıltısı” güçlü (özel, psişik güçleri olan) çocukların zihin kontrolü sayesinde ortaya çıkan enerjileri ile yok edilebilir. Yalnız iyi evreni korumaya yemin etmiş silahşörler (kovboy etkisi) bunu engellemektedir. Ayrıca filmde orc ırkına benzer kötü güçlerin hizmetkarı bir ırk olan Taahen leri de Lord of the Rings etkisi ile yaratılmış varlıklar olarak görmek mümkün.

    Stephan King, western filmlerden etkilenerek, boyutlar ve zamanlar arası bir evrende geçen hikayesinde, iyiliğin kötülere karşı her daim koruyucusu olarak ”silahşör” motifini seçiyor. Üstelik bu silahşörler dünyanın yıkıldığı ve yeni dünya düzeninin hakim olduğu bir (kıyamet sonrası) dünyada ve zamanın çok ötesinde, halen 1960’lı yılların western filmlerindeki gibi giyiniyor ve altı-patlar tipi silahlarla tüm evreni koruyorlar. Buna rağmen filmdeki silahşörler tam olarak kovboy değiller. Silah kullanmakta üstün yetenekleri olan bir koruyucu şövalye rolünü üstlenmişler.

    Filmde silahşör olarak gördüğümüz Idrıs Elba, başarılı bir performans sergiliyor. Özellikle dikkat çekici olan ise, filmde gördüğümüz son silahşörlerin baba-oğul siyahi oyuncular olması ve iyiliğin temsilcilerinin film boyunca siyahiler ve Asya kökenliler (medyum kız) olarak verilmesi kitapta da var mı yalnızca filme mi özgü emin olamadım. Kara Kule serinin kitaplarını okumadığım için kitap – film karşılaştırması yapmadan ilerleyeceğim zira bunu daha sağlıklı bir yöntem olarak gördüğümü de eklemeliyim. Bu sayede yalnızca sinema filminden ve perde de göreceklerinizden bahsedebilmekteyim. Yine iyilik ve kötülük göstergesi bilimsel anlamda Idrıs Elba’nın kostümünün içinde beyaz gömlek (iyilik), Matheew McCoaugney’in kostümünde ise tamamen siyah bir takım olarak (kötülük) gösterilmiş.

    Kötücül karakterlerin başında ise Oscar ödüllü oyuncu Matheew McCoaugney yer alıyor. Başarılı oyuncu simsiyah bir takım elbisenin içinde, kurbanlarının zihnine giren ve onlara ne derse yaptıran çok güçlü bir büyücüyü canlandırıyor. Karakter tasarımında ”Şeytan’ın Avukatı” filminden Al Pacino ve ”Constantine” filmindeki şeytan tasvirinden esinlenildiğini düşünsem de, kitap ve dolayısıyla karakter bu yapımlardan daha eski.

    Filmin yönetmen koltuğunda Nikolaj Arcel yer alıyor. Danimarkalı yönetmen çocukluğundan beri Stephan King romanları ile büyümüş ve bir gün Kara Kule filmini sinemaya taşıyan kişi olmayı hayal etmiş ve bunu başarmış bir yönetmen dolayısıyla yönetmen ile filmin arasındaki güçlü bağ seyirciye geçiyor. Kitabı okumasanız da karşınızda kitaptaki her ögeyi ayrıntılı işleyen, hikayeye güç veren bir anlatıcının varlığını hissediyorsunuz.

    Kara Kule, 8 kitaplık bir seri olduğu gibi 8 filmlik bir seri olacak mı bilinmez ama buna göre tasarlanan bir ilk film izlediğimiz çok açık. Filminde açık uçlu bitmesinden yola çıkarak hikayenin devam edebileceğini söyleyebiliriz. Kara Kule başarılı bir ilk film, Stephan King’in çocuk hikayeleri ya da hikayelerinin içinde çocuklara verdiği yeri bu filmde de görebiliyoruz. King’in çoğu hikayesinde (O, Hayvan Mezarlığı, Kara Kule) çocuklar, yetşkin insanlar kadar akıllı, kendi başlarına hareket eden ve inisiyatifleri-iradeleri güçlü bireylerdir. Aile fertleri ise genellikle bir an önce kurtulunması gereken, genellikle çocuğa engel çıkaran olumsuz karakterlerdir. Aynı şekilde filmde de başrol karakterimiz 11’li yaşlarda olan Jake Chambers, sorunlu aile yaşantısından bir an önce sıyrılıp kendi iradesi ile maceraya atılır. Bu anlamda Stephan King’in geleneksel aktarımı bu filmde de iyi aktarılmış.

    Fantastik sinemaya ilgisi olan, Stephan King hikayelerini seven herkese bu başarılı filmi öneriyorum. Kara Kule, görüntü yönetimi, oyunculukları, sahne tasarımları, senaryosu ile kaliteli bir çocuk hikayesi ve kaliteli bir ilk film. Umarım serinin devamı da aynı kalitede devam eder. İyi seyirler.
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.356 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    28 Ocak 2019 tarihinde eklendi
    Maalesef çocuk filmi ayarında. Herhangi bir hikaye derinliği yok, hikaye üstünkörü anlatılmış. Aksiyonu da oldukça yetersiz. Kitabını okuyanlar beni çok iyi anlayacaktır; bu film uyarlama falan değil konu alınarak çekilmiş bir popüler kültür filmine benziyor.
    Aamir Khan
    Aamir Khan

    Takipçi 465 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    18 Haziran 2023 tarihinde eklendi
    İzledim beklediğimi bulamadım idris elba için izledim ama maalesef tatmin edemedi basit geldi ve beklediğim güç yoktu çok zayıftı idris verhasıl hayal kırıklığı
    pembeoje
    pembeoje

    Takipçi 330 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    28 Kasım 2017 tarihinde eklendi
    çok güzel bir film.. sıkmadan izlettiren bir atmosferi var.. ayrıca değişikti de sıkılmadan izledim..
    Sertuğ T.
    Sertuğ T.

    Takipçi 161 değerlendirmeler Takip Et!

    1,5
    30 Ekim 2017 tarihinde eklendi
    Başrollerinde Matthew McConaughey ,Tom Taylor ve İdris Elbayı bulunduran The Dark Tower,Stephen Kingin aynı adlı kitap serisinden filme uyarlandırılmıştır. Yaklaşık 8 Kitaptan oluşan Kara Kule serisi 90 Dakikalık bir uyarlamaya sahip. The Dark Tower halihazırda elinde bulundurduğu güzel bir konsept ve güzel dinamiklere oturtulmuş bir kurgusal evreni kendi içinde cevaplayamadığı yada cevaplamadığı sorular yüzünden bir çırpıda tüketiyor. İdris Elbanın canlandırdığı ve filmin aksiyon sahnelerinin yöneticisi olan Gunslinger karakteri bir çok soruyu cevaplayabilecek bir portre çizerken izleyicinin aklında daha çok sorular bırakıyor, Filmin ana hattı olan Kule üstüne çok bir yorum yapılmamakla beraber dinamiğini , mekanizmasını bile açıklamıyor film ve buda en büyük boşluklardan birisini oluşturuyor. Öte yandan Matthew McConaughey 'in canlandırdığı Man İn Black karakteri ile Gunslinger karakterinin ilişkileri , Man İn Black karakterinin perde arkası yansıtılmamış, Bunun dışında Tom Taylor 'ın canlandırdığı Jack Chambers karakteri bir yabancı rolünde bile genel anlamıyla soğuk bir oyunculuk sergilemiş. Filmin bayat senaryosunun yanına mantık hataları ve neredeyse hiç olmayan karakter kimyaları filmi kötü bir konuma getiriyor. Kara Kule her ne kadar çok iyi Stephen King atıflarında bulunsada , Yapım taşıdığı İskandinav ve Tolkienin Orta Dünyasına göze çarpan benzerliğiyle dahada düşük konuma geliyor.
    cansu-kar007
    cansu-kar007

    Takipçi 10 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    10 Ağustos 2017 tarihinde eklendi
    Film konu itibariyle güzel ancak çerezlik bir film. Filmin kitabından ve kitabı ile alakası olmadığından söz ediliyor. Ben kitabını okumadım ama film fena sayılmaz diyebilirim. Sinemada izlediginize pişman etmez ama kesin sinemada izlenmeli demiyorum. Eğer izleyecek bir film yoksa sinemada izlenir.
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top