finallyfree89
3 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
bir ağanın köyünde mutlu mesut yaşarken şehre gelerek perişan oluşunu iflas edişini,bunalıma girişini anlatan en iyi film şener şen yine her zamanki gibi oyunculuğunu konuşturmuş
harika bir kara mizah kuşkusuz! şener şen her zaman oldugu gibi karakteri oynamayıp adete karakteri benimsemiş ve eşsiz oyunculuğyla filmi bir baş yapıta dönütürmüştür bence. Zekice yazılmış politik eleştirileri ise filme mesaj olgusu yüklüyor.
ya bana söyleyin şu filmi kötü şener şenin yok böyle bi oyuncu kalitesi yaaa varmı hani kimde var helal helal helalllllllll beeeeeee türk sinemasına EşkıyA gibi bi film kazandırdı daha ne yapsın
Züğürt Ağa’nın başına gelmedik kalmadı..Hain Kekeş salmanın ağanın başına örmediği çorap kalmadı..tabi haraptarlıların da...O kadar güzel bir film ki...doğduğum yılda yapılmış ve bende özel bir yeri var bu mükemmel filmin....
bir ağanın kente geldiği zaman yaşadığı olayların trajikomik hikayesini şener şenden başka bu kadar iyi bir şekilde canlandırabilecek bir oyuncu düşünemiyorum insanı hem güldüren hem ağlatan sahneleriyle ve bana göre şener şen in en iyi oyun çıkardığı bu filmi izlemek lazım
Doğu da çekilen yapımların bol olduğu şu günlerde İzlediğimiz modern ağalardan farksız O döneme O yıla ve bulunduğu mekana uygun gerçek bir ağa Züğürt Ağa. Malını mülkünü bu kadar hesapsızca işleyipte köyünü ve de en sonunda ağalığını da satıp İstanbul da tutunmayı başaran orjinal bir karakter.
filmin komedi filmi olmasından daha çok siyasi bir filmdi.bir laf vardır mizah sert bir tokat gibidir diye işte bu filmde mizahın sert bir tarafını görüyoruz.filmde feodal yapidan kapitalizme geçişteki çarpikliklari ve zorluklari ele aliyor ve köyden kente göçteki yasanan zorlukları ve kent yasamında kaybollan hayatları ele alması filmin tam bir öğretici tarafı olması filmi mükkemmel kılmış.. 9/10
hüznü,güldürüyü,göçle birlikte degişen ve kaybedilen otoriteyi şehirde tekrar tutunma mücadelesine giren bir ağa üzerinden anlatılan hikaye yavuz turgulun yönetmenliğinin yanısıra çok iyi gözlemci oldugunu da göstermekte,hiçbir zaman unutulmayan ve akıllarda yer edecek bir film. şener şen'in büyük oyunculugunun yanında erdal özyağcılar ve füsun demirelinde oyunculugu tartışılmaz.bence güldürmekten daha çok şey anlatan bir film,izlememek ayıp!