Hayat Var
    3,4
    Hayat Var hakkında görüşlerin ?

Majör-2
    Majör-2

7 Mart 2010 tarihinde eklendi
    Hayatımda bu kadar az diyaloglu bir film izlemedim.Zaten filmin 45 dakikasına dayanabildim.Onda da toplasam bir defter yaprağını geçmeyecek kadar diyalog vardı.İzleyiciyi sinema akranı karşısında ve tv başında kahradip, garip doğa figürleri ile, diyalogsuz filmler yapmanın adı da 'Sanat filmi be kardeşim' oluyor heralde...İlginç...4/10
    yasincim1982
    yasincim1982

28 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    Ne beğendiniz bu filmde deseler Orhan Babanın müzikleri haricinde bişey söyleyemem. REsmen ıkınma yöntemiyle uzatılan bir senaryo kanaatimce. Bu puanı haketmiyor.
    balthazar-2
    balthazar-2

15 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    Reha Erdemin ve Türk sinemasının son dönemdeki en iyi filmi.
    sarpcore
    sarpcore

13 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    Hayat,yatalak dedesi,balıkçılık ve yük gemilerine kaçak mal,kadın pazarlayan babası,başka biriyle evlenmiş annesi arasında,okula giden ve evin işlerine yapan 14 yaşında yeni ergen bir kız çoçuğudur.Hayatnın zor geçen bu çoçukluk döneminde,etrafındaki yakınları tarafından görmediği sıcaklıgı ona cinsel istismarla başkaları gösterecektir.Türk sinemasında bir döneme damgasını vuran arebesk tarzı filmlerde alışa gelmiş o senaryo örneğini bir kız çoçuğu üzerinden bakıyoruz.Orhan Gencabay müzikleride adeta sosu oluyor.Arebesk derken yanlış anlaşılma olmasın.Arabesk ağlamaları yok bu filmde.Elit İşçanin başarı ile canlandırdığı Hayat,dışlanmış dünyasından çıkış yollarını çoçuk saflığı ile aşmaya çalışırken,etrafındakilerin ondan yararlanması izyenleri rahatsız edebilir.Eve elinde bakkaldan aldığı poşetle geldikten sonra,elbisesinin arkasını silerkenki sahne,bana çağtıştırdıklarıyla oldukça tiksindirdi.Bu sahneyi çağtıştırdıgıyla değilde,direk o sahne canlandırılsa bu kadar tiksinmezdim bekide.Buda sanırım filmin en başarılı olduğu nokta.Film anlatacakalrını inlakide kör gözün parmağına sokarak yapacak diye bir şey yok.Bir diğer başarılı buldugum nokta ise;İstanbul içersinde ama,İstanbuldan çok uzakta bir film.Alışa gelmiş İstanbul manzaralarının dışında,İstanbula farklı bir güzellikte bakıyor.Çok güzel resimler yakalamış Reha Erdem.Özelikle ahşap kulubeye bayıldım.Hele o kulubenin önünde Hayatın babasını beklerkenki çaresiz,yalnız hali bir ressamın elinden çıkmış tablo gibiydi.Sonuç olarak Reha Erdem yine yanıltmamış.Son dönem Türk sinemasının en güzel örneklerinden Hayat Varı tavsiye ederim.
    omnibus89
    omnibus89

4 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    o zaman tarihi yarımadada geçen bi belgesel çekelim festivallere yollayıp gurur duyalım demekle aynı kapıya çıkan bir yorum.tek kelimeyle bu film konusunu falan bir yana bırakın ama anlatma biçimi,içerdiği anlam,görüntüleri,müzikleri,oyunculukları ve tasarlanmışlığı-düşünülmüşlüğü ile çoğu filmden kendini ayıracak,değeri zamanla daha da anlaşılabilecek bir başyapıttır.
    ncinarli
    ncinarli

14 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
    Ben Beş Vakit filminden ilgi duyduğum Reha Erdemin böyle insanı boğan bir film yapmasını beklemiyordum doğrusu.Beş Vakit ve Korkuyorum Anne ile girdiği yoldan,çok farklı bir yöne sapmış bence.Elbette ki ömrü boyunca aynı filmleri yapamaz/yapmamalı da ama 'nefes alamama'nın bu kadar göze sokulduğu,başkarakterin,izleyicinin antipatisini çok kolay topladığı ve belki de kısa metrajlı bir film bile yapılabilecekken,uzun süreli olan bu film beni sıktı.Elbette beğenenler de olabilir bir lafım yok ama ben diğer filmlerinde gördüğüm samimiyeti burada göremedim maalesef.Karakterler her ne kadar günlük hayattan gibi dursa da,günlük hayattan oldukça uzaklar bence.Reha Erdem hayranlarının hoşlanabileceği bir film olmuş.En fazla o kadar.
    prustanca
    prustanca

20 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    çok klişe olucak belki ama bu filmde gerçekten hayat var.reha erdem beş vakit tekine benzer olarak yeniden ergenlik çağını henüz yaşayan çocuklara çeviriyor kamerasını.bu kez bir yakarışı, sessiz bir çığlığı anlatıyor.mekan sıradışı.denizden görüyor istanbulu.müzikleri de hayat ın yaşamı gibi arabesk, tam oturmuş.son derece realist bir şiir var bu filmde.kendinizi perdeye yansıyan dokunaklı hikayeden alıkoymak zorlaşıyor.sonunda da teslim olup beraber çıkıyoruz seyre hayat ile.sinemamızda az da olsa iyi film örneklerinin bulunduğuna şahit olmak kıvandırıyor beni.reha erdem yine herkesten farklı bir atmosfer yaratmayı başarıyor.9/10
    direklerarasi
    direklerarasi

14 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    Birkaç eleştirmenin beğendiğini ezbere tekrar eden ve farklı düşünenleri anlamazlıkla suçlayan yorumculardan bahsetmiştim. Buyrun size sallamanın son örneği:Ben kırık plak misali, yoruma birkatkısı olmayan bir tekrarcılığın en az yirmi dakika filmi şişrdiğinde bahsediyorum. Hazret tekrarla postmodern arasında bir ilişki kurup bunun filmin amacı olduğunu söylüyor -ki post modern literatüründe tekrar kavramı ile böyle bir ilişkilendirme yok.- Kaldı ki postmodern özentisi bu filmde kızın yabancılaşmasına bütüncül bir yaklaşımla toplumun ve dünyanın sorunlarının neden olduğu nun gösterilmesi küllliyen sallama. Çünkü postmdernin ana felsefesi bütüncül yaklaşımları reddeder!
    Olsun ama ! Manasız cümleler kurarak sallamak serbest ya. Salla gitsin! Postmodernliğin şanındandır!
    guray-27
    guray-27

14 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    tekrar filmin amaçlarından biri. yabancılaşmanın ve bugün yabancılaşmaya yol açtığı öne sürülen post modern kültürün en önemli öğelerinden biri tekrardır. bu filmde de kızın yabancılaşmasına, salt aile ve okul sorunlarının değil, bütüncül bir yaklaşımla toplumun ve dünyanın sorunlarının neden olduğu gösteriliyor. haliyle kız hiçbir şey yaşamazken etrafında sürekli camlar kırılıyor, polis ve itfaiye sirenleri çalıyor...anlamayanların da canı sağolsun tabi.çok başarılı bir film. üç maymunla birlikte seyrettiğim yerli filmler arasında bu sezon en iyi yapım. ses, görüntü ve kurgu çok başarılı.
    metelacin
    metelacin

9 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    Konuyu özetlemek gerekirse Küçük yaşta bir çoçuğun, bu hayatta bende varım savaşı diyebiliriz.

Karmaşık bir film, çok keyif verici olduğunu söyleyemem.
    gerceksoz-2
    gerceksoz-2

1 Nisan 2009 tarihinde eklendi
    Reha Erdemin ilk olarak "Korkuyorum anne" filmini izlemiş ve hayran olmuştum. Daha sonra "Beş vakit" ile de yönetmene karşı olan hayranlığım arttı. Bu filmini izlemedim, ancak yapılan yorumlar beni sabırsızlandırıyor. Yalnız bu filmin çok fazla geri planda kaldığını düşünüyorum. Antalya altın portakalda hakkı yendi. Umarım seyirci hakkını verir. Ama bu filmi kolay filme alışkın izleyiciler izlememeli.
    mk4y
    mk4y

31 Mart 2009 tarihinde eklendi
    reha erdem izlenilcek yönetmendir sinemadan anlayanlara tabi
    sinemayı hafta sonu eğlencesi zannedenler gitmesin büyük hayal kırıklığına uğrarsınız!!!!
    enverkaraomer
    enverkaraomer

30 Mart 2009 tarihinde eklendi
    Harika bir filmdi...
    umiterguven
    umiterguven

30 Mart 2009 tarihinde eklendi
    Türk sinema tarihinde yerini almıştır filmlerinin yakinen takibe alınması gereken bir yönetmendir.Gözü kapalı gidin izleyin derim "anlayana"
    seymaerisen
    seymaerisen

29 Mart 2009 tarihinde eklendi
    ya bu nedir ya allahım hayatımda böyle bi film izlemedim yaa ağlamak istiyorum hiçç beğenmedim nedir bu ya bi konu yok diyalog yok film biteene kadar astım hastası oldum ve filmden sonra linç tehlikesi geçirdim(filmi ben seçtim arkadşlar tarafından)::)) tavsiye etmiyorum