Güneşi Gördüm
    Güneşi Gördüm hakkında görüşlerin ?

cherie2389
    cherie2389

1 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    mahsun kırmızıgül filmlerini sevmiyorum saf çocukça bi bakış açısıyla çekio.gereksiz acıtasyonlar yapıyor.bence izlenmesi cokta gerekli değil.hele hele türkiyenin oskar adayı asla olamaz..
    canerdemir1530
    canerdemir1530

20 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    düşünmek, var etmek ve ortaya koymak. bir ülkenin kaynayan yarasına ışık olmak. bir film yapabilir mi? evet yapabilir. mahsun yapmış bunu. gerçekten tebrikler. emeğine ve düşüncelerine hayran oldum. gerçekten izlenilmesi greeken bir film.
    Siyahatlyprens
    Siyahatlyprens

17 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Oldukça hareketli ve sürükleyici olarak başlayan film konu(lar) ilerledikce durgunlaşmaya başlıyor. içinde pek çok sosyal mesaj içermesine rağmen finalini çok yetersiz buldum. Bir filmde finalin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Düşünün ki 2 saat boyunca izlediğiniz bir filmde sürekli olarak 'acaba sonunda ne olucak?' diye düşünüyorsunuz ve sizi etkilemeyen, şaşırtmayan, duygulandirmayan, ağlatmayan bir finalle karşılaşmayınca yüzünüzü buruşturuyorsunuz...Mahsun Kırmızıgülün yapımları Türk sinemasında öne çıkmaya başladı, Beyaz melek her konuda başarılıydı. Yetersiz finali dışında Güneşi Gördüm de oldukca güzeldi. izlenmeye değer bir film...
    m-fatihgumus
    m-fatihgumus

16 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Film çok güzel ama bir filmde çok fazla konu işlemek istenmiş. O bakımdan sıkıntı oluşmuş ama dediğim gibi film güzel 9/10
    sunk-galleon
    sunk-galleon

15 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Mahsunu keşke sinemacı olarak tanıyıp öyle bilseydik, bence gayet başarılı bi film yapmış. 8/10
    didemk1984
    didemk1984

7 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    filmde acılı konuların ardarda ve sıkıştırılmış bir şekilde işlendiği bir gerçek, bu anlamda insan acılarını ssömürerek seyirciyi etkileyeme çalıştığnı kabul etmeliyiz mahsunun.bunun haricinde filmin genel olarak güzel çekildiğini, güzel mesajlar verdiğini itiraf etmek gerekir
    johhnydepp23
    johhnydepp23

28 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    filmin acıtasyon konusuna gelirsek haksız sayılmaz bazı arkadaşlar ama objektif olmak konusunda çokta birşey bilmeden konuşuyorlar doğuda yaşamadan doğuda büyümeden pantolon üstünden konuşmak kolay geliyor böyle insanlara ben bu tarz düşünen insanların olduğunu we filmin puanını düşüreceklerini bildiğim için 10/10 weriyorum. keşke artık bizim ülkemizdeki insanlarda kendini eleştirmeyi öğrense keşke.....
    ensar-yakamoz
    ensar-yakamoz

22 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Profesyonel filmcilikden ote daha cok acitasyon uzerine yogunlasmis , mahsum bu isi iyi yapiyor , cunku turk insani acitasyonu aglamayi sever bole filmler gise yapiyor , gende izlenebilir, siyasi olarak bakamdan izlemeye calisin derim , conku adil bir bakis acisi yok filmde , tek tarafli yansitilmis , herkez rahat mutlu yasamak ister tabiki ama bunun cozumu daga cikmak degil ilk once egitim almaktir dogudaki insanlar egitim almaktansa nedense daglarda yillarca kalmayi daha kolay goruyolar , cok cabuk kandiriliyorlar . umarim yeni nesil bole olmaz
    yusufziyadurbak
    yusufziyadurbak

11 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    iki taraf arasında kalmanın ne demek olduğunu bilmiyor bazıları o yüzden tek taraflı eleştriler yapılmakta, bi traftan hayatınızla tehdit ediliyorsunuz, diğer taraftan 12 yıl hapis ve sürgünle! buyrun bakalım siz olsanız napardınız? mahsun bunu çok iyi bir şekilde anlatmış anlamak isteyende gayet iyi anlamış zaten.bu film içi hava dolu bi balon değil, her yönüyle gerçekleri anlatıyor yaşayan bilir, yaşayın da görün demiyorum yaşamadığınız için şükredin...
    yakup-kucuk
    yakup-kucuk

11 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Profesyönel oyuncu kadrosu ve yüsek bütçenin; güzel bir film için yeterli olmadığını bu film sayesinde açıkça gördüm. Konular iç içe sıkıştırılmış ve inanılmaz kötü işlenmiş. Kendimi film değilde haberleri seyrediyorum gibi hissettim. Tek eksik spikerin haberin detaylarını vermeyişiydi. Konular arasındaki geçiş yukarıda söyledikleimi tamamen desteklemektdir. (Terör yüzünden köylerini terkeden insanların dramı,Türkiyedeki yaşam sıkıntısı, toplumun eşcinsellere yaklaşımı,bazı yörelerde kadının 2. sınıf insan olarak görülmesi,siyasetçilerin başarısızlığı...) Bu konuların Türkiye nin gerçeği olmadığını kimse idda edemez. Ama bu kadar derin konular anca bu kadar yavan işlenebilir. Sonuç olarak Mahsun Kırmızıgül iyi bir şeyler yapmak istemiş ama eline yüzüne bulaştımış. Bence Mahsun Kırmızıgül bir an önce bulutların üzerinden inip gerçeği görmeli eğer sinemada kalıcı ve güzel yapıtlar ortaya koymak istiyorsa profesyönel yardım almalı. Yoksa biz daha böyle çook Mahsunun haber tadında filmlerini izleriz. Benim puanım 6 O da oyuncu kadrosu için.
    serdarozcan81
    serdarozcan81

1 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    beğenmedim filmi .. bundan sonra mahsunun filmlerinide izlemem herhalde o derecede beğenmedim yani.. hani bi giriş vardır gelişme bide final hiçbiri olmamış bence..
    filmi izlemeden önce afiş harici konu, senaryo veya arkadaşlardan şöyle böyle film diye hiçbişey duymadan oturdum izledim.. ilk başta çocuk doğarken dedimki güzel eğlenceli olcak herhalde bu film sonra terörist asker muhabbetine girdi ondan sonra dram üzüntü ..
    vermeye çalıştığı mesajlarıda beğenmedim .. en azından bakış açısını
    neyse berbat film bana göre yazılcak çok şey var bana göre
    6OK
    6OK

30 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Mahsun yine dibine kadar dramın içine girip çaktırmadan devleti eleştirmeye çalışmış.Köyü boşlatan askerler ama nedense köyü boşlatılmasının temelinde yatan sorunlar gösterilmemiş. Askerler yüzünden yerlerinden olanlar, istanbulda dağılırken. Yasadışı yollarla ülkeden kaçanlar avrupada rahatlarına/güneşe kavuşuyorlar.İnanılmaz derecede tek taraflı anlatılmış bir film. Birde Nefesi izleyin derim.
    zgrklc
    zgrklc

29 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    abidik bırsunu fılmden ıyıdır ızlenmesı gerektıgını dusunuyorum replıkler cok ıyıd egıldı ve gorunctuler ılk basta helıkopter gorunce az hareket olcak sanıyosunuz ama .....ıyıydı
    cibaykal
    cibaykal

25 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Kral tv gecesinde Ahmet Kayaya yapılanlara ortak olduktan sonra içinde Mahsun Kırgızıgül ismi olan hiçbirşey ilgimi çekmez diyordum. Bu film sinemada gösterime giridkten sonra biçok arkadaşım filme gitti ve hepsi beğendiğini söyledi. Yine de Mahsun filmden ne anlar düşüncesiyle onlarla dalga geçtim. Filmi biraz önce izledim. yalan yok beğendim ve sinema sanatının ülke gündemine sokması gerekenleri layığıyla sokmuş düşüncesi doğdu içimde. Mahsunun samimiyetini sorgulamak istemem bu ayrı bi konu ve kimse de bilemez ama iyi iş çıkarmış umarım bu alanda başarılı işlere imza atar. Filmin başlarında asker ve gerilla iki kardeşin karşılaşması daha iyi işlenebilirdi. Sanırım Fatoş Güney de iyi şeyler söylemiş bu film için. Bakın şu önemli kardeşleşmeye bir katkısı varsa mesaj verme kaygısı varmı yokmu gibisinden sanatsal (çoğu da özenti) tartışmaları bi yana bırakmak gerekiyor. Uzatmadan söyleyim 10 üzerinden puan vermeyecem ama benzetme yapacam en azından babam ve oğlum kadar başarılı diyorum..
    İzlemeyenlere izlemelerini tavsiye ederim...
    egorgoz
    egorgoz

13 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Filmi yerden yere vuran arkadaslarımız bi kere ne kadar yanlıs yaptıklarını bilmelilerdir bence.filmin puanı 8.5tir bana göre.Çok güzel işlenen ve bi cok kez tüylerimi diken diken eden bi filmdi.Zaten eğer bi film Oscar aday adayı bile oluyorsa bosu bosuna olmuyor demektir bence :)