aytac-001
23 Temmuz 2013 tarihinde eklendi
insanı izledikten sonra vay be dedirten bir film olmuş çok beğendim oyuncu kadrosu senaryosu her şey müthişti mutlaka izleyin biter bitmez bir daha izledim . . .
kesinlikle izledikten sonra ben de en iyi Türk filmi dedim,insanı inanılmaz derecede gururlandıran gözlerini dolduran bir film.kesinlikle her türk genci izlemeli
yakın tarihizden bir kesit.emek verilen düşlerin gerçeğe dönüşmesi ancak hak ettiği takdiri görememesi.türk mühendislerin üstün çabası...ve cemal gürsel in o ünlü lafı:"batı kafasıyla otomobil yaptık,doğu kafasıyla benzin koymayı unuttuk".
süper bir filmdi.türkiyenin qerçek hallerini qösteriyordu.bence herkes izlesin!! bu ülkede yaşanmaz diyodum o devirde hiç yaşanmazmış.bu ülkede herşeyin masaya dökülüp tartışılması qerek hukukdan tut eğitimine kadar herşey !! biz yeni qençlik olarak bunlara izin vermiyelim bu ülkenin her türlü qeçimi var ama herşeyimiz ithalat nedense üstekiler bi şekilde kapatıo bnları
Yakın geçmiş çok güzel,yalın ve gerçekçi bir şekilde beyazperdeye uyarlanmış.Türk insanın geçmişten bugüne dek hangi zihniyette olduğunu insanların gözünün içine sokarak çok güzel gösterilmiş.Çok başarılı bir o kadarda sinir bozucu bir film.Herkesin izlemesi gereken bir yapıt.
teknik anlamda zayıf bir film olmasına rağmen yine de harikaydı diyebiliyorsunuz. çünkü samimi bir çalışma. müzikleriyle harika etkiler yaratılabilecekken çoğu yer sessiz kalmış. bir açı farklılığı ile ana anlam yüklenebilecekken yeterli görsellik sunulamamış. ama olsun. o güzelim mühendisler ne kadar çaba sarfetmişse bu filmin çekimi için de o kadar çalışıldığını düşünüyorum. allah beni islah etsin. bu güzel film için sinemaya gitmedim ya gerçekten halt etmişim.
Samimi ve içten çekilmiş, oynanmış güzel bir film. Açıkça söylemek gerekirse ben çok daha başarılı bir film bekliyordum ama maalesef filmde biraz kolaya kaçılmış bölümler var. Hatta bu bölümler oldukça fazlada diyebilirim. Ama bahsettiğim şeylr birazda bütçe ile alakalı. O yüzden anlayışla karşılayabiliyorum. Dönem filmi çekmek çok zor ve meşakkatli bir iş. Çok detay çalışmak ve göstermek gerekiyor. Maalesef bu filmde dönemi yansıtan detaylardan oldukça uzak durulmaya çalışılmış. Genellikle dar çerçevelerle mümkün olduğunca dış çekimlere girilmeden, belirli noktalarda geçiyor film. Zaten filmin çok büyük bölümü atölyede geçiyor. Ancak atölye dışı sahnelerde biraz kolaya kaçılmış. Özelliklede T.B.M.M. bahçesinde geçen sahne çok başarısız. Arka plana kocaman bir Ankara manzarası fotoğrafı koymak bence hiç yakışmamış. Bu detayları kafanıza takmazsanız zevkle izleyebilirsiniz.
Filmdeki Sami Bey ler den çok var ülkede hemde hiç bitmeyecek onun gibiler sivrisinek gibi çoğalacak! İnançsız, önünü göremeyen, herkesi kendi gibi sığ düşünen ve geri kafalı zanneden, kendi gücüne inanmayıp başka güçlerden destek almayı kendine alışkanlık edinen tipler Türkiyeyi bu hale getirdi zaten. Bakın meclise hergün Türk milletine sesleniyorlar. Demek ki o Sami Bey ler hala var! Ve yukarıda saydığım özelliklere sahip bir yığında yandaşçıları var hemde mecliste bi avuç. Film mükemmel 10 üzerinden 20 veriyorum...
yazın sıcağından bayıldığımız şu günlerde emperyalizmin dayattığı eğlenceli bir amerikan komedi filmine gideceğimize ODTÜnün harika manzaralı(Ankarada olabileceği kadarıyla) vişnelik tesisinde doğal klimalı açık hava sinemasında seyrettik devrim arabalarının hikayesini dün akşam. güzeldi, çok güzeldi. sanki oyuncular arabayı gerçekten yapıyorlardı. o kadar çok inanmışlardıki izlerken bizi de inandırdılar. insan hırslanıyor ve çok üzülüyor. neler yapabilirmişiz nerelerde olabilirmişiz oysa. ama doğru Türkiyede hiç bir başarı cezasız kalmaz.
tarihsel önem arz eden trajedeyi bu kadar güzel anlatmak gerçekten iyi iş. Ama daha fazlasıda olabilirdi.Oyunculuğa diyecek yok hepsi iyi ötesinde ama bence biraz film biraz daha uzatılabilirdi. 10/8