Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı eleştirileri - Sayfa 2
Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı
2,7
gokhansld
9 Nisan 2011 tarihinde eklendi
ou sahne Call Of Duty oyunundan adeta kopyalanm gibi. Hele o lazer ile hedef iaretleme sahanesi yok mu, tamam dedim bu film ncekilerden alntyla meydana getirilmi. Skylinen devam bile olabilir. Sadece Michelle Rodrigez iin izledim.
Film için ne iyi ne de kötü yorum yapılabilir uzaylı istilası daha önce buna benzer çok film yapıldı. Herşeye rağmen bol aksiyon sahnelerinin olduğu sürükleyici bir film normal şartlarda Puanım 6
Biraz Saving Private Ryan,biraz War of the Worlds,biraz da Independence Day.Oldu size işte Dünya İstilası:Los Angeles Savaşı.Tipik bir popcorn film.Söz konusu dünyanın,tabii çoğunlukla Amerikanın dünya dışı varlıklar,uzaylılar tarafından işgali olunca Amerikan deniz piyadelerinin,askerlerinin gözünden izliyoruz filmi.Haliyle Dünya İstilası adlı bu yapımın Amerikan vatanseverliğinin ya da milliyetçiliğinin yüceltildiği,ABD ordusunun kutsandığı bir propaganda filmi olduğunu anlamışsınızdır.Filmin harika özel efektlerle süslü olduğunu söylemeye bile gerek yok aslında.Başarılı ve etkileyici görsel efektlerinin yanı sıra,ses efektleri de gerçekten muhteşem.Teknik olarak fazlasıyla başarılı ve kesinlikle çok iyi çekilmiş bir film Dünya İstilası.Ama hepsi bu kadar.Filmimiz her ne kadar tam bir görsel şölen olsa da zayıf senaryosu ve bilindik uzaylı istilası klişeleriyle sizi bayıyor maalesef.Film boyunca uzaylıların tam olarak nasıl varlıklar olduklarını veya neye benzediklerini net göremiyoruz bir türlü.Gördüklerimiz çoğunlukla robotlar ve işgalci yabancıların savaş makineleri,yok edici hava araçları falan filan.Anlayacağınız film bilgisayar oyunundan farksız.Bu filmin vizyona girdiğinde,hep birlikte Natonun da Libyaya olan askeri müdahalesini izledik tv ekranlarından.Gerçekten dünyayı istila eden birileri var;ama bu uzaylılar değil maalesef.Filmi izlerken Uzaylıların yerine ABD ordusunu ya da diğer batılı emperyalistleri;filmdeki askerler,Amerikalılar yerine de ABD işgali ya da askeri müdahalesi altındaki ülkelerin masum halklarını koyabilirsiniz.Böylesi daha gerçekçi oluyor hiç kuşkusuz.Bu arada filmin neden Los Angelesda geçtiğini merak edenler için söyleyeyim;iddialara göre 1942de,ikinci dünya savaşı yıllarında Los Angelesda gökyüzünde tarif edilemeyen cisimler görüldüğü ve ABD ordusunun bu cisimlere ateş açtığı söylentiler arasında.Bu olay Los Angeles Savaşı adıyla anılmakta.
Büyük bir hayalkırıklığı. Uzaylı filminden çok klasik amerikan savaş filmlerine benziyor. Uzaylıları çıkartın yerine rusları yada almanları koyun alın size savaş filmi.Efektler ve oyuncular harcanmış...
Filmin konusu ve efektleri independence day(kurtulu gn) ve ryani kurtarmak filmi ile ok benzer.Tamamen hollywood teknolojisi kullanlm.Robotlar ok basit.Artk filmlerde konu sknts ekildiinden eski filmler tekrar tekrar ekilmeye baland.Film orta seviyede 6 puan ok olur.
Hollywood yüzünden dünyanın yakından tanıdığı bizim kafasız beceriksiz korkak marienların(amerikanın medarı iftiharı denizcileri) kahramanlık! destanlarını anlatan aşırı milliyetçi, abartılı, kötü efekli bir klişe yumağı.Bir kaç ay önce skyline izleyince daha kötüsü nasıl yapılır diye sormuştum Jonathan Liebesman dev bütçeyle tanınmış oyuncularla çok daha kötüsünü çekmiş Tebrik ederim!
2010 uzaylı istilası olan "skyline" dan sonra bu tür istila filmlerine uzak duruyorum(aslında en sevidiğim türdür) ancak bu filmlden çok umutluyum hem efekleri hemde oyuncularından çok şey bekliyorum. umarım beklenenleri karşılar
Artk sinema iin endieleniyorum..."Sanat bitiyor galiba?" diyorum kendime!A.B.D.yi vmek iin ekilmi, "Bir Amerikan bir Dnyaya bedeldir!" ana fikri ile 6-7 deniz piyadesinin artk klie bir konu olan uzayllara ava...
Bu film, tamamen Amerikan emperyalizmini yaymak iin ekilmi, para dklm bir film.Amerikann isterse her eyi yapabilecei ve her trl(Bilinmedik dahi olsa) dman yenebilecei, her yere girebilecei ve en nemlisi ise;AMERKA DEMENN, DNYA DEMEK olduu zerinde durulmu.Amerika istilaya urarsa, Dnya da urarrr..! - Bu tr efektler artk bizi ok etkilemiyor.Ksacas vasat arkadalar, tavsiye etmiyorum.Amerikan hayran olan veya sinemadan anlamayan nerebilir bu filmi...Ona szm yok :) Ama gerek oyunculuk, gerek efekt, gerek konu, gerek mziklerle ve benzeri ile BERBAT BR FLM! 10/5
uzaylılar dünyayı basar ve kahraman abd askeri şehirlerini kurtarır. Klasik konu. Film olarak bakarsak sürükleyicilik inandırıcılık kurgu seneryo başarılı. Oyunculukta iyi.. Aksiyon uzaylı savaş filmi sevenler bence kaçırmasın 10 / 90
1.Sınıf bir film olmadığı kesin ama skylinela karşılaştırırsak ondan çok daha iyi olduğu da kesin.Tipik bir amerikan ordu filmi.Düşman değişiyor ama sonuç değişmiyor.Vakit geçirmek için izlenebilir ama izlemezseniz daha iyi vakit geçirirsiniz...6/10
gerçekten son zamanlarda çok başarısız filmlerden sonra bu turu cok seven bırı olarak ıyıce sogumusken ozellıkle skylıne yok artık dedırttı bu fılmın fragmanı gozume carptı gercekten ıyı bır fılme benzıyor bekleyıp gorucez