fm_19
6 Aralık 2015 tarihinde eklendi
Sırf ikincisini çekmek için çekilen. Coğrafya bilgisinden yoksun. İstanbulu ve özellikel müslümanları karalamak ve aşağılamak üzere kurgulanmış salak saçması bir film olmuş.
filmin konusunu sindirmeden hemen cellat gibi herkes yorum yapmış evet polis arabaları eleştirilebilir ancak çarşaflı kadın olayına gelince.... film daha çok fatih balat eminönü bölgesinde çekiliyo buralarda da yolda bikinili kızlar yürümüyo sakallı sarıklı çarşaflı yok demesin kimse....çarşafı başkası gösteriyor diye eleştirmek yerine neden var diye eleştirsek belki daha adil olabilir e mafya kızı kadını kaçırıyo gidip cevahir'e trump'a götürecek hali yok tabi ki ücra köhne yerleri çekecekler film fena değildi ilk filmde de paris te kızı kaçırıyolar paris'i mi kötülemiş oluyolar mantıklı olalım istanbul güzellikleri belgeseli değil bu aksiyon filmi
la filmde adamlar Amerikan elçiliğine gidiyorlar bildiğimiz area 51 bu ne ayrıca arabalar murat 124 ve bomba atıyorlar polis yok bu neyin kafası ve senoryo berbat.vakte yazık parayada gidin korsan izleyin.
Öncelikle filmin geçtiği yerin İstanbul'la hiç bir alakası yok. İstanbul'u bilmeyen bir yabancı filmi izlese herhalde İstanbul'a gelmeyi hiç istemez. İstanbul gibi bir şehri resmen Suriye gibi göstermişler. Filmin tamamı İstanbul'un bilinmeyen ara sokaklarında çekilmiş, insanlar tamamen Arap gibi gösterilmiş, sokaklarda hiç başı açık kadın yok hatta hepsi kara çarşafa bürünmüş, aksiyon, gerilim deseniz sıfıra yakın izlerken sıkılıyorsunuz ve sinirleniyorsunuz. Liam Neeson kendini bu filmde ziyan etmiş. Berbat bir film. 2,0/10
ne yazık ki ilk filmin kalitesine bırak yaklaşmayı, perde arkasından göz bile kırpamamış...filmi izleyenler için özel kılan tek şey İstanbul...tabi birde Liam Neeson var...izleyin ve geçin...vasat bir film...10 üzerinden değerlendirmem gerekirse verebileceğim puan en fazla 5,5 olurdu... o da Liam Neeson hatrına...
bence senaristin kafası istanbulun kalabalığı kadar karışık,öyle iki manzara göstererek istanbulu göklere çıkartamazsın yada sürekli çarşaflı insanları objektife alarak irana benzetemezsin,istanbulu bu derece tanımayan insanların gelipte buraya anlatmaları sinirimi bozuyor.
Bayrağımızın vurguları dışında hiç bir şeye o kadar da iyi diyemeyeceğim.. İstanbul sadece gösterilen şeylerle ibaret değil.. Kafadaki kurguyu canlandırıp İstanbul u öyle sunmuşlar.. Hele ki o polis arabaları ne büyük rezalettir.. Masraftan kaçmak için ne yapacaklarını şaşırmışlar.. Film keşke Türkiye de çekilmeseydi belki daha az gözümüze batardı.. Boş bir vakit de , birinciyi izledim ikinciyi de izleyeyim demek için izlenebilir..
Öncelikle söylemeliyimki kesinlikle 1. filmle uzaktan yakından ilgisi yok sadece para için çekilmiş devam filmlerinden biri liam neeson bile kurtaramamış birde türkiyedeki görsel manzara içler acısı kesinlikle uzak durun bu filmden aklınızda taken 96 ın anılarıyla yaşayın...
Bir yönetmen filmini İstanbul'da çekmek istiyorsa bunun sebebi modernliği ya da doğal güzellikleri değil,mistik havası ve tarihidir.O yüzden Megaton'un İstanbul'u bizim bildiğimiz gibi değil de kendi kafasındaki gibi kullanmasını yadırgamadım.Ama bunu abarttığında ciddiyetten uzak sahneler ortaya çıktı,eski tip polis arabalarını kullanması gibi.Onun dışında ilk filmin başarısını doğru kullanamadığını görüyoruz.Tamamen aynı kurgu üzerine kurulu,yeni diyebileceğimiz hiçbirşey içermemesinin yanı sıra eski filmin heyecanını ve temposunu mumla aratıyor...5/10