sidarta21
19 Haziran 2009 tarihinde eklendi
tekniği sevmedim.tripotları yok muymuş merak ettim!bir filmde bu kadar steadicam kullanılmaz.steadicam jimmy jib gibi aletler dikkatli ve yerinde kullanılmalıdır.oyuncu yönetimini de başarılı bulmadım.senaryoda da birçok oyuncunun içi doldurulmamış.
film gerçekten çok güzeldi beğendim filmde amerikalıların türkiye üzerindeki çirkin oyunları anlatılıyor gerçekten her türk vatandaşının izleyip öğrenmesi gereken bir türkiye gerçeği.....
Hiç beğenmedim gerçekten. bu senaryoyla film çok güzel olabilirdi. bumu dedim yani film bitince ve valinin rolü çok yapmacıktı. film hiçbişeye benzemiyordu ne diyim:( Sinir olduğumla kaldım.
Vali filmi çeşitli olaylara parmak bassada sonuçta zaferi dış güçler ve yeraltı kazanıyor...Hani sansür kurulunun Türk sinemasına şöyle bir yaptırımı vardır...Filmde hangi olaylar olursa olsun,sonunda devlet haklı çıkar ve polisin gösterilerek iyinin ve olumlunun zaferiyle film biter..Daha doğrusu bitmesi gerekir..Oysa bu filmde olaylar kopuk kopuk ve hiçbir şey sonuçlandırılmadan kötülerin ve mafyanın zaferiyle film bitiyor...Ben yadırgadım..bence bu sonuyla film olmamış..Ayrıca Vali ortada birşeyler yapmaya çalışan ama hiçbir şey yapamayan çevresiyle birlik sadece laf üreten bir pozisyonda...Daha iyi olabilirdi..
öncelikle sayın valimizi rahmetle anıyorum.gelelim filmimize, iç politikamıza amborgo koyan amerikanın yerden yere vurulduğu ama nedense filme çıplak gözle bakıldığında amerikan filmlerinin klişeleşmiş ne kadar ucuz, basit aksiyon sahneleri , kaza sahneleri,cinayetler,dedektif araştırması bol bol mevcut.(bu ne pehriz ne lahana turşusu). seyirciyi ters köşeye yatıracak kurgu neyazıki yok senaryoda.etkileyici müzik olmadığı için seyirciyi alıp götüremiyor. doğru düzgün senaryo olmadığı için oyunculuklar sınıfta kalmış.filmde vali adına hiç bir hikaye yok.sadece faili meçhul cinayetler. rahmetli valiyi sadece ona buna bağıran bir insan olarak gösteriliyor. kurtlar vadisinin denizlide çekilmiş versiyonu. ama yinede türk sinemasında denenmemiş sürükleyici izlenebilir bir film tüm eksikliklerine rağmen.
belkide denizlili olmam sebebiyle beni çok fazla etkiledi, kesinlikle unutamayacağım filmler arasında yerini aldı, bu filmde emeği geçen herkese çok teşekkürler..
oyuncular çok iyi konu güzel. Daha iyi de olabilirdi. sürükleyici, Türkiyenin gerçeklerini gözler önüne seriyor. Kimsenin söylemeye cesaret edemediklerini söylüyor.İzlemelisiniz.Bir sinemasever olarak böyle kaliteli filmlerin az hasılat yapıp recep ivedik gibi filmlerin gişe rekorları kırmasına hiçbir anlam veremiyorum.