Arkadaşlar gerçekçi olalım film iğrençti. ben kitapların hepsini okuyan ve filmleri de izleyen bi insan olarak söyleyebilirim ki yine en iyi film birinci filmdi heralde. birinci filmin yönetmenini kutlamak gerek. kitaplardaki romantizmi mistizmi gizemi çok güzel bi şekilde yansıtmıştı ve ayrıca çekimler ve makyajlar da oldukça iyiydi. ama ikinci ve özellikle de bu film resmen tam bir hayal kırıklığı . korku öğesini öne çıkartıcaz die filmdeki bütün romantizmi yok etmişler çekimler berbat makyajlar çok kötü ayrıca kristen stewart ın oyunculuğu yerlerde . en iyi oyunculuk yine robert pattinson daydı. ben bu hikayeyi çok beğenen bi kişi olarak diyebilirmki resmen filme çekerek heba ettiler çünkü beceremediler sadece gişe kaygısıyla alelacele yapılmış saçma sapan bi film olmuş sahneler kopuk kopuk geçiş diye bi şey yok . çok çok yazık koca seriyi mahvettiler . artık filme sadece edward ve jacob fan ları teen ler gidecek bu gidişle çünkü sinema namına hiçbi şey yok ortada. oysa hikaye son zamanların en güzel ve en ilgi çekici aşk hikayesiydi denebilir ama filmler bunu yerle bir etti. (ilk film hariç)