rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
14 Eylül 2012 tarihinde eklendi
Michael Moore yine izlenebilir bir belgesel ortaya çıkarmış. Kişisel olarak sorarsanız, ben önceki bir iki çalışmasını daha fazla beğenmiştim. Burada da yine önemli konulardan, küresel krize de girerek bahsediyor. Hele benim gibi "Inside Job"tan sonra bunu izlerseniz, bazı isimler ve olaylar tanıdık gelecektik. Şaşılacak şeyler de var oradaki bazı uygulamalar gibi. Ara sıra sinir bozucu olmakla eleştiriler alan Moore, yine sonlara doğru yapacağını yapıyor ve benzer tepkilerle karşılaşıyor.
...Ülkenin genel ekonomik gidişatına dair bireysel bir akış açısı sunan Capitalism: A Love Story, ne yazık ki ne isminde geçtiği gibi Kapitalizm’e dair adamakıllı bir şeyler söyleyebiliyor, ne ekonomiye , ne global krize dair. Yani aslında konular doğru yerlerinden yakalanıyor yakalanmasına fakat bir an “ölü ırgat” sigortasını konu edinirken film, başka bir an pilot maaşlarını, sonra Franklin D. Roosevelt’in meşhur vaatlerini (Second Bill of Rights), oradan Barack Obama’nın bir Mesih gibi tanıtılmasını da içeren bir potpuri örneğine evriliyor. Nihayetinde Fahrenheit 9/11 (2004)’ın devamı olarak planlanıp çekilmeye başlanan ve ekonomik kriz çıkınca bu yöne odaklanılan bir belgesel bu. Sanki “Ne olacak bu memleketin hali?” sorusuna verilmiş, oradan buradan bilgilerin alındığı, bütünlüksüz ama haklılığı olan derleme fikirler barındırıyor. Ki bu fikirlerin büyük bir kısmının belgeseli izleyen seyircilerin de aklından geçmiş olması filmin izlenen bir takım görüntüler olmasından ziyade bir dertleşme seansı olarak algılanmasına neden oluyor. Bu, Michael Moore’un her zaman başvurduğu bir yöntem...
savas_kanar kullanıcısının yorumuna, daha önce hiç bir yoruma hissetmediğim kadar samimi duygularla katılıyorum. Bilinçaltımda olup da dile getiremediğim bir şeyden bahsetmiş. Tebrikler.
Michael Moore Kapitalizmin Truva atı. Sevigili Amerikan Halkı sizin muhalefet yapmanıza gerek yok,Michael var.Bizim adamımız.O sizin yerinize bizim söyletmek istediklerimizi söyler ve sizin Gazınızı alır.İzlerken tatlı bir tatminkarlık sağlar.AMmaaa sistemi değiştirmek mi Tövbe,diyin..Sistem değişmez.Sistemi biz kurduk biz yönetiriz hatta muhalefet yapacakları bile biz belirleriz.Bazen bu Green Piece olur Bazen terör örgütleri olur bAzen de İllegal Anarşist gruplar olur.Ama herşey bizim kontrolümüzde olur.