mercan
15 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
ben konuyu kafada toparlamakta zorlanıyorum...adam bu senaryoyu almış ve çatır çatır filmini çekmiş..inanılır gibi değil...nasıl bir zeka nasıl bir tasarım bu ...ayakta alkışlanacak film...
İzledikten sonra ''Yoksa rüyada mıyız?'' sorusunu akıllara getiren bir film. Her izlediğinizde farklı bir ipucu yakalayacaksınız. Oyunculuk, kurgu ve müzik çok akıcı. Yönetmen Christoper Nolan olunca film tek kelime ile ortaya bir başyapıt çıkıyor.
Cobb 'un fikir aşılamayı ilk olarak karısı Mal'un üzerinde deneyerek Mal'un ölümüne sebep olmuştur ve bundan dolayı vicdan azabı çekip sürekli karısı Mal ile karşılasıp karşılıklı dialoglara girmesi, Cobb'un tamamen kendisiyle yüzleşmesini gösteren dramatik bir sahnedir .bir diğer etkili sahne ise Saito, Cobb'a Amerikaya cocuklarına kavuşma sözünü vermesi ve garanti olarakta , fikir aşılama olayını uçakta gerçekleştirmesi, hayret verici bir sahnelerden biri olmustur. Cobb'un cocuklarına kavuşması ve Toteminin masada düşmeden dönmesi cobb'un hala rüyada mı acaba sorusunu akla getiriyor.
Aslında izlemesem de olurmuş demeye çokta fırsat tanımayacak bir film. Christopher Nolan'ın Batman ve Prestij gibi filmlerinden sonra yönetmenliğini üstlendiği olağan üstü bir başyapıt. Leonardo DiCaprionun oyunculuk dersi verdiği, tecrübe dolu sahneler. Hepsinden önemlisi mükemmel ve karışık bir kurguyu pürüzsüz bir şekilde anlatma. Hayal gücüne eklenmiş bir aşk ve hırsızlık. Her DiCaprio filmi gibi ilk izlemede çözülemeyen son sahne ve izlenildiği için pişman olunmayan bir eser.
Christopher Nolan'dan yine kafaları karıştıran bir film ... Özgün senaryo, zekice kurgu, oyunculuklar güzel ... 3 katmanlı rüyalar, gerçek ve rüya arasında geçişler ... Aksiyon ve görsel efektlerle büyülenen bir seyirci ... Diğer filmlerden farklı ve belki gözden kaçırdıklarımız ve daha iyi anlamamız için 2 defa izlememiz gerekebilir ... Bizim sinemamızda da komedi filmlerinden ziyade böyle özgün senaryo ve zeki kurgulu filmler yer almalı ...