Valla işkence gibiydi...2,5 saatlik filmin ilk 2 saati gereksiz birsürü ayrıntı ile dolu.Son yarım saatte gerçekten de oscarlık bir film olduğu çıktı ortaya.Ama bence çok gereksiz bir uzunlukta.İzlerken şiştim resmen...Filmin çekilme şekli ise mükemmeldi.Gerek makyaj, gerek mekanlar, gerek müzikler gerekse oyunculuklar gerçekten güzel...Ama başyapıt denilemez bence...7/10
2.Dünya Savaşında geçen bir aşk öyküsü ve bu savaş esnasında yaşanan trajedik durumlar. Bol oscarlı bi başyapıt. Pişman olmayacaksınız, kesinlikle izleyin...10/9
Filmin geneli sıkıcı ve konu çok yavaş ilerlese de etkileyici sonuyla kalitesini belli ediyor.Bence 9 oscar biraz fazla ama yine de etkileyici bir film diyebilirim..Arşivlerde olması gereken bir başyapıt..Ama olaylar daha akıcı ilerleseydi filmin ilk yarısında bu kadar sıkılmasaydık çok daha güzel olurdu..
etkileyici çöl manzaraları;filmin havasını gerçekten çok iyi yansıtan müzikleri ve ralph fiennes ile juliette binoche un muazzam performansıyla izleyeni derinden etkileyen bir film;bir başyapıt.9 oscarı gerçekten hak ediyor.mutlaka izlemeli.
filimin 9 oskkar aldığını öğrendikten sonra büyük merakla izlemiştim ama benim için tam bir fiyasko idi. belkide 9 oskarlık bir filimden çok daha fazla şey bekliyordum sanırım 1996 da amerikada hiç filim çekilmemiş yada bu filimi kayırmışlar
büyük beklentilerle izlemesseniz film güzel gelebilir ..nitekim de bnce kaliteli 1 film ama izledikten sonra da nasıl 9 oscar almış bu fülm die düşünmeye başladım özellikler en ii film osacarını nasıl almış...???????????????
yahu bunun neyine 9 oscar vermişler anlamadım gitti..inanın bu film övgüyü değil emeği de dahil okkalı bir sövgüyü hakediyor..
filmin tesir gücü sıfır, anlatımı ağır ve sıkıcı, sürpriz yok, hadi aksiyondan da geçtim, bi kere aşk ve romantizm adına zerre kadar bir etkisi de yok; daha doğrusu alakası bile yok..o duyguyu o havayı vermiyor;('Emmanuella' tarzı bir meşkten öte bir şey değil) yani anlatabildim mi?!..)))))
ve son olarak; bu filmin bu kadar oscar'ı 'hakettiğini'değil, bilakis tam anlamıyla 'b..ettiğini' düşünüyorum..
eğer bu garabet 9 oscar almışsa bizim 'Eşkıya' nın 19 oscar alması gerekirdi..!