4,1
Muhteşem Gatsby hakkında görüşlerin ?
7 Kasım 2013 tarihinde eklendi
Leonardo oyuncu olmamış oyuncu doğmuş. Bu adamın bütün filmlerini izledim bir tane kötü oyunculuğuna rastlamadım. Kendini yıldan yıla geliştirdi diyemeyeceğim çünkü o zaten oyunculukta ilk altın vuruşunu titanic ile yaptı. Hep oyunculuğu zirvede olan bir kişi. Bu film ise görselliği, şarkıları, oyunculuğu ve senaryosu ile bir başyapıt. Gatsby'nin ruh halini bu kadar güzel yansıtabilecek bir oyuncu daha yok. Film de Leonardo'nun sırtı dönükken kameranın kendisine yavaşça yaklaşıp, Leonardo'nun yüzünü dönmesini Titanic filminin finaline benzetmedim değil. Ancak muhteşem ötesi bir film olmuş. İzlemeyn bin pişman olur.
27 Mayıs 2013 tarihinde eklendi
Oyuncu kadrosuyla,teknik ekibiyle,yönetmeniyle,her şeyiyle muhteşem bir ''Gatsby'' uyarlaması.Özellikle de sizi bilmem ama Tobey Maguire ve Joel Edgerton'ın performanslarına hayran kalmamak elde değ sıkıntısı filmde bir iki sahnenin gereksiz uzatılması...Onun dışında izlenip görülmeye değer bir film
sinema
1 ziyaretçi
25 Ağustos 2022 tarihinde eklendi
İzlerken çok keyif aldığım yapımlardan biri The Great Gatsby. Normalde dram ve romantik tarzda filmler izleyiciyi bir noktada boğar ve sıkmaya başlar fakat bu filmde bana hiç o olmadı. Gerek parti sahneleri gerek sonu, her anını izlemek eğlenceli. Masal gibi akıyo film. Karakterlere empati yapıyorsunuz. Bizden biriymiş gibi hissediyorsunuz. Oyunculuklar ise DiCaprio Gatsby rolüne çok yakışmış. Tobey de fena oynamamış. Kısacası güzel bir dram filmi. Özellikle sonuyla izleyen kişiyi etkileyeceğini düşünüyorum. Kesinlikle izlenmeli. Nokta
15 Eylül 2014 tarihinde eklendi
öncelikle şunu belirtmeliyim ki ,bir filmi beğenmek için farklı şartlar aranabilir.ben oyunculukların üst düzey oluşu ve konusunun çok farklı olması itibariyle filmi çok beğendim.hatta kendimi dicaprio nun yerine koyup carey mulligan i filmde benzetmek istedim:) spoiler: di caprio öldükten sonra hiç üzülmemişti.bu nasıl bir sevgi deyip sinirlenmiştim iyiden iyiye.
.velhasıl izleyin ve kendinizi filmin akışına bırakın.adından da anlaşılacağı gibi muhteşem bir film.
27 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Film gerçekten bir aşk filmi olduğunu hissettiriyor.Bir insanın sevdiği kişi için neler yapabileceğini bize gerçekten çok iyi bir biçimde aktarıyor.Gatsby'in gizemli kişiliği de filme bambaşka bir hava katıyor.DiCaprio yine müthiş bir oyunculukla filmin seyir zevkini doruk noktasına çıkarmış.İzlemenizi tavsiye ederim.
19 Ocak 2014 tarihinde eklendi
Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi ve Muhteşem Gatsby, yazar F. Scott Fitzgerald'a ait iki muhteşem eser. Hikaye 1922 yazında New York, Long Island'da geçiyor. Hikayeyi bize anlatan Nick Carraway,1920'li yıllarda yazarlık sevdasından, Wall Stret üzerinden, Amerikan rüyasına doğru döndürdüğü rotasında, karşısına çıkan isim yan komşusu Gatsby'dir. Muhteşem bir görsellik, göz kamaştırıcı partiler, eğlence ve alkolün kollarındaki insanlar. Gatsby'in kapıları herkese açık kimseye özel davetiye göndermiyor, her gece eylence, her gece parti. Gatsby'in sahip olduğu zenginliğin kenarından bile geçemeyen komşusu Nick, kendisinden davetiye alan ilk kişi olarak partisine katılır.

Neden?

Soluk beyaz tenin soyluluk ifadesi olduğu bir dönem. Cılız beyaz tenli kadınlar, dışarıda güneş altında çalışmaya ihtiyaçları olmayan insanlar. Günümüz tabiri ile tuzu kurular, hayatta her şeye sahip olmuş; ama mutlu olamamış yalnız insanlar.

Gatsby'i izlemeye başladığım andan itibaren ben bu filmi biliyorum deyip durdum. Ama nerden? Chicago mu? Kırmızı Değirmen mi? Ya da bizim klasik yeşilçam filmlerinden bir parça mı? Hepsi mi? Olabilir.

Bu Gatsby neyin peşinde? Kendisiyle denk olmayan bu adama niye nazik davranıyor? Wall Stret ile ilgili olabilir mi? Adamı tuzağamı düşürecek nedir bu gizem? Evet sanırım fazla kurmaca yaptım. Aşk, tek sebep aşk. Ben de neler düşündüm.

Thomas Buchanan, komşunun kuzeni ve onun güzel karısı Daisy Buchanan.

Bu noktadan sonra insan aşk için neler yapabilir ve bunun bedelinin ne olduğunu görüyoruz.

Fazlasıyla şatafatlı, baş ağrıtıcı, göz yorucu bir başlangıç yapan filmde, caz müziği ile kendinizden geçiyorsunuz. Atmosfer ve zamanın kostümleri inanılmaz derecede ayrıntılı ve göz kamaştırıcı.

Örümcek Adam'ın üzerine yapışıp kaldığını düşündüğüm, Tobey Maguire'yi başka bir karektere oturtmakta zorluk çekiyorum. Tam da bu nedenle oyunculuğunu beğenmiyorum. Hintli oyuncu Amitabh Bachchan'ı saymazsak Leonardo DiCaprio dışında oyunculuk yok.

Gatsby ve yeşil ışığı, hayalleri, umutları ve tüm bunlara ulaşmak için veridiği çaba. Gatsby, hayalperest mi? Belki öyle; ama günümüzde hayallarinin peşinden koşamayan birçok insandan daha cesur olduğu muhakkak. Sevdiği kadını elde edebilmenin o anki tek yolunun ona ne kadar zengin olduğunu göstermek olduğunu bilen bir adam. Parayla satın alınabilecek sevgiden de rahatsız olmuyor; çünkü Daisy'e geçekten aşık, nedeni ya da sebebi önemli değil, onunla olsun yeter.

Gatsby'in çabaları yetiyor mu? Her gece parti vemek, sahip olduğu nufüs ile rahat bir hayat yaşamak. Daisy için bir evin içini botaniğe çevirmek. Etrafını insanlarla doldurmak. Şatafatlık içinde keyfine düşkün bir adam görünümü. Zengin bir aileden geldiği düşünülen, okumuş ehli keyif, sistemi yenmek için sistemi kullanan; fakat tüm bunların içinde tüm umudunu ve hayatını yeşil ışığa bağlamış bir adam.

Tüm bunlar Gatsby'i yeşil ışığına kavuşturabiliyor mu? Daisy ona dönüyor mu?

Yoksa bunların hepsi birer hayalden mi ibaret?

IMDB:7,4 vermiş. Bence haksızlık olmuş.8,8'lik bir film.
6 Ocak 2014 tarihinde eklendi
Leonardo di caprio'nun yine muhteşem bir filmine şahit oldum film harikulade kadro müthiş.. filmlerden anlamayan Türk milletine çok bile..
27 Mayıs 2013 tarihinde eklendi
Tam bir görsel şölen. Mekanlar , kıyafetler , sahne geçişleri... Hele ki müzikler mükemmel ötesi. Leonardo DiCaprio en iyi performanslarından birini ortaya koymuş bence. İzlenmesi gereken bir film...
4/5
17 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Her Leonardo filmi gibi harikaydı. hiç bir filmi yok ki beni hayal kırıklığına uğratsın. Şiddetle tavsiye ediyorum. Leo harika o ayrı ama Tobey Maguire bu ismi de asla atlayamam. o kadar şeker sempatik sevimli bir oyuncu ki leonardo di caprio ile uyumları cok iyiydi.
6 Mart 2024 tarihinde eklendi
Daisy şu ana kadar gördüğüm en büyük kaşar listemin ilk 3'de kendine yer alır. Film çok harika aslında bir yandan da sonunda anlıyoruz ki insanların nasıl vefasız olabileceğini. Ayrıca benim tahminime göre daisynin çocuğunu pek göstermiyorlar, Sonunda görüyoruz sadece bence gatsby'nin kızı da olabilir çünkü bir sahnede ilişki yaşıyorlardı. Demem o ki vefasız bencil bir kaşar daisy.