A.R.O.G.

1.063 Kullanıcı yorumları

sammy-davis-jr-jr
sammy-davis-jr-jr

16 Aralık 2008 tarihinde eklendi
şimdi umarsızca bu filmi beğenmeyenleri eleştirmek, ağıza alınmayacak ifadeler kullanıp siteden atılmak vardı ama neyse efendim kendimizi tutuyor ve her koyun kendi bacağından asılır diyip bu atasözünü de bir kenara yazmayı ihmal etmiyoruz.şimdi; cem yılmaz toplumun büyük bir kısmına mallolmasından mütevellit, mizahda çok seçiciymiş gibi hareket eden, ucuz amerikan espirilerine gülüp, amerikan sosyo-kültürel yapısının klışeleriyle dolu dizileri efsaneleştiren, türkiyede yapılan kaliteli işleri görmezden gelip, toplumun büyük beğeni ile takip ettiği şeyleri sırf kendinden aşağı gördüğü bireylerin beğeni alanına girdiği için elinin tersiyle itebilen -diğer sanat alanlarında örnekleri olduğu gibi- cem yılmaza karşı bi kitle zaten oluşmuş durumda. bu açıklamam da sözüm meclisten dışarı. sonuçta herkesin üzerine dikileni zaten giyer.yine şöyle devam etmek isterim ki; mizahta argoyu, küfürü bir mizah anlayışı olarak kabullenemeyip, sanki hayatın hiç yaşanmamışı, duyulmamışı olarak varsayan her defasında bu incir çekirdeğini doldurmayacak mevzu hakkında türk sinemasını kurtarırcasına tartışmalara girmek -kabul ediyorum sadece küfürle güldürme yolunu seçip gişe beklentisi çok yüksek olan kalitesiz yapımlarımız mevcut- cem yılmazın ilk filmi gorayı küfürlerle dolu diye yerin dibine vurup, hokkabazını çalıntı senaryo dedikoduları ile al aşağı etmeye çalışmak, arogunu da bu kadar para harcayacak ne vardı diyerek bu kaliteli görsel şölenini, mizah fırtınasını üstelik koca iki saatlik filmde küfürlü sadece iki sahne varken, görmezden gelen kıskanç mahlukları her an televizyonda, sokakta, sinema çıkışında, internette, gazetelerde görmek benim garibime gittiği gibi belki de cem yılmazın da hoşuna gidiyordur. yıllardır giriştiği her işin üstesinden kalkan, türkiyede mizaha sınıf atlatan, zekasıyla, yetenekleriyle kendine hayran bırakan cem yılmaz insanını bu harika filme girişme cesaretini gösterdiği için önce tebrik ediyor, sonra da ayakta alkışlıyorum. muroların, desterelerin, osmanlı cumhuriyetlerinin, maskeli beşlerin gişe yaptığı türk sinemasında kendine has bir yer edindiği için binlerce kez kendisine teşekkür ediyorum.meyve veren ağaç taşlanır. bunu da yazın bi kenara, güzel sözmüş hakketen...
gayret57
gayret57

29 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Gora kadar beğenmedim ama fena değil.Daha fazla geliştirilebilirdi,daha esprilendirilebilirdi.Efektler,tasarım,giysiler falan gayet iyiydi bence.cem yılmaz bu tarz filmlerde ülkemizde rakipsiz gözüküyor şu an.
bugra-s88
bugra-s88

9 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Filmi beğenmeyen arkadaşlar daha iyisini yapacaklarını mı düşünüyorlar acaba... İlk filme küfürlü dediler öyle rezil ettiler. Bu filme küfür koymamış. Bu sefer de gülmedik diyosunuz. Filmde harika espriler vardı anlamadıysanız suçu filmde değil kendinizde arayın.Ülkemizde emeğe değer verilmiyor zaten bu konuda fazla konuşmaya gerek yok.Bu arada maymunların yanından ayrılınca gökten birşey düştü onun ne olduğu benim aklımda kaldı mesela filmden çok sahne kesildiği çok kısaltıldığı belli oluyor.Yine de boş tatil günlerinizde 2 saat 20 dk ayırabileceğiniz harika bir filmimiz var. Gidin görün. 8/10
Augustus-2
Augustus-2

12 Ocak 2009 tarihinde eklendi
gorayla kıyasladığımda daha tatmin edici bir filmdi. çok komik diyl ama çok yılışık bi film de diyl. beklediğimden daha iyiydi. zevkle izledim
blade17m
blade17m

26 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Fllmi bugün izledim.Yorumları bilerek beklentiyi düşük tutarak gittim ve açıkcası eğlendim.Kusura bakmasın birçok arkadaş ama cem yılmaz diyince akla il gelen şeylerden biri küfür ama bu filmde nerdeyse hiç yok.Argosuz komedi filmi çekmekte cidden yürek ister.Zaten baştan 1-0 geride başladığı göz önüne alınırsa bence gayet iyi bir iş çıkarmış.Günümüz sinemasında komedi filmleri hep belden aşağıyı hedefliyor ya da argo kelimelerle seyirciyi etkilemeye çalışıyor.Bütün bunlar düşünüldüğünde iyi bir film çıkarmıs Cem yılmaz.Futbol kısmının bu kadar uzun tutulması bir handikap sadece o kadar...
entelektuel-48
entelektuel-48

5 Aralık 2008 tarihinde eklendi
görsel efektler süper teknik imkanlar süper kullanılmış ancak bel aşağı ve cinselliği dokundurarak güldürmeler kötüydü ancak türk filminde görsel efekt boyutu bizi sevindirdi tşkler....
themeltdown
themeltdown

8 Aralık 2008 tarihinde eklendi
bence arog, gora ya göre daha olgun ve iyi olmuş.. espriler "belaltı" kolaycılığına kaçmadan yapılıyor..
güzel filmdi.. beğendim..
tavsiye ederim..
ermanaltind
ermanaltind

8 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Ben bu filme kötü diyenin sinema bilgisinden şüphe ederim. Bundan sonra Türk Sinemasında çok daha iyi filmler izleyecez. Gerçekten filmi izleyin bu tür yapımların desteklenmesi lazım. Ciddi bir iş yapılmış ve kaliteli bir film ortaya çıkmış. Görüntü kalitesi, sahneler, kostümler filmin akıcılığı , atmosfer Türk Sinemasının standartlarının üstünde. Filmi seyrederken bir Hollywood yapımını seyrediyor gibi hissettim kendimi. Umarım bu ekip global olarak izlenebilecek bir konu üzerinde de film yaparlar, o zaman dünyada da ses getirir. Bir ülkenin en iyi reklamı sinemasıdır.
sahbaz40
sahbaz40

16 Aralık 2008 tarihinde eklendi
ya şu yorumları okudukça sinirlerim tepeme çıkıyor ya arkadaşlar recep ivediği inat bu filme gidilmeli fimlde konu var efekt var oyunculuk var espiri dersen istemediğin kadar (tabi anlyanağa)recep ivediğe gidip te aroga gitmeyenin aklından şüphe ederim kesinlikle hak ediyor
silas-21
silas-21

6 Aralık 2008 tarihinde eklendi
film gercekten bütçesinin hakkını vermis..
gerek görselligiyle gerek esprileriyle son yılların en basarılı filmlerinden biri..
mutlaka gidin görün!!
ibrahim-m
ibrahim-m

7 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Goradan daha iyi olmasını beklerdim. Film güzel ama Goradan daha iyi değil.
metalstein
metalstein

14 Aralık 2008 tarihinde eklendi
çok gülmedim zaten bir filmin katıla ktıla güldürmesini de beklemek saçma olur. goradan daha iyiydi bence daha çok beğendim.aslında üstü kapatılmış bir sürü espri vardı ve güzeldi
mangali
mangali

19 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Komikten çok daha eğlenceli bir film olmuş G.O.R.A ile karşılaştırılırsa sınıfta kalır.Yinede izlenmesi gerekir.10/8
mstermen
mstermen

8 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Film gora kadar iyi olmasada genede piyasadaki türk filmleri içinde en güzeli nedenmi! emek var çünkü insanlarla dalga geçer gibi yapılmış türk filmleri gibi değil, bu film çok mükemmel bi komedi olmayabilir ama sırf verilen emek harcanan para ve böyle bütceli türk filmlerinin devamlılığın olması için destek olunması gerektiğini düşünüyor ve herkezin izlemesini tavsiye ediyorum.
Filme gelince cem yılmaz süper bi komedyen gerçekten bu filmdede güldürmeyi başarıyor efektler gayet iyi ince espriler var bi petrol kuyusu olayı var koptum gülmekten:D bazı kötü yorumların nedeni sanırım aşırı bi beklentiyle filme gidildiği için (-ki bunu bende yaptım)genel anlamda film gayet iyiydi... 10/8
bencasus-55
bencasus-55

19 Aralık 2008 tarihinde eklendi
bence ilk olarak film güzeldi... arog a kötü diyen var ben inanmıyorum filme gidipte gülmeyene filme giden herkez en azından bir sahnede bile güler.. film tamam gorayı geçememiş ama içinde ince espiriler vardı tabi anlayana filim bence kötü değildi aksine güzeldi herkeze tavsiye ederim 10/8