A.R.O.G.
    A.R.O.G. hakkında görüşlerin ?

1.061 Kullanıcı yorumları

gayret57
    gayret57

29 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Gora kadar beğenmedim ama fena değil.Daha fazla geliştirilebilirdi,daha esprilendirilebilirdi.Efektler,tasarım,giysiler falan gayet iyiydi bence.cem yılmaz bu tarz filmlerde ülkemizde rakipsiz gözüküyor şu an.
    overdoses
    overdoses

13 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Beğenmedim.Bir gora asla değil.Umarım Yahşi batı da bu film gibi fiyasko olmaz.
    hugareva
    hugareva

22 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    cem bu filmin hikayesini gösterisinde bize anlatsa eminim karnımız ağrıyabilirdi gülmekten ama film fiyasko. cem hayranı olarak üzüldüm , kariyerini resetliycek yakında ama farkında değil. böyle filmler çekmeye devam ederse küfre bayılarn çocuklardan ibaret bi seyircisi kalıcak :D .olmamış! vakit kaybı, bir cem yılmaz hayranı olarak(2003 den beridir takip ederim kendisini) bu filmi izlemeyin diyorum!
    stillwater-2
    stillwater-2

19 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    İlk gösterime girdiğinde sinemada izliyecektim ancak filmi izleyenlerden gelen olumsuz eleştiriler üzerine sinemaya gitmediğim gibi filmi izlemekte de aceleci davranmadım.Taaki filmi bugün izleyene kadar.Cem Yılmaz gibi bir isme kesinlikle yakışmayan,izlemediğim onca zamana ve olumsuz eleştirilere değmiş bir film.Kesinlikle izleyecek başka bir filminiz yoksa o zaman izleyin derim.Bunun dışında gece izlememenizi öneririm,çünkü uyumanız muhtemeldir.Emeğe saygı diyerek eleştirimi düşük seviyede de tutmak istiyorum ama ticari duygular emeğin de,senaryonunda,sanatın da önüne geçmiş.Herşeye rağmen bu film dışında Cem Yılmaz hayranı bir kişiyim.Filmi şiddetle izlememeniz önerilir.
    Ayaz
    Ayaz

18 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Çok beğendim özellikle Bu köyden olsam ne olur sahnesine bittim...Beğenilmemesini anlamıyorum ama ben G.O.R.A gibi çok beğendim...
    gokhansld
    gokhansld

1 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    todesengel_tod rumuzlu arkadaşa tamamen katılıyorum. 'Dahşan Affı' 'Viyagara Şelalesi' gibi terimler (ve film de ki karhramanların isimleri) bir komedyenin ne kadar yaratıcı olduğunun en belirgin özelliğidir bence. Ki Cem Yılmaz gösterilerinde de hazır cevap ve yaratıcın olduğunu kanıtlamıştır. Ama biz ivediklerle, dabbelerle, hababam sınıfının tekrarı rezaletlerle mizah anlayışımızı okadar düşürdük ki, artık esprinin kralı önümüze konsa birinin bize lebin devamını da söylemeli ki, onun leblebi olduğunu anlayalım. Artık komedyenin Çorumdan bahsettiğini ne zamna anlarız orası da meçhul.
    todesengel-tod
    todesengel-tod

29 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    Bu filmin yorumlarında kötü yorum okuyunca üzülüyorum gerçekten güzel film yapmış ama skeç tarzı filmleri izledikten sonra standartlarımız o kadar çok düştü ki bu filmdeki esprileri çözmek bile zor geliyor insanlara,espri anlayışımız değişti ağzını burnunu yamultan toplum içinde görmekten hoşlanmadığımız insan karakterlerine gülmekten bunun kalitesini çözemeyecek duruma geldik
    ammeh
    ammeh

17 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    gorayı izlediğimde beğenmemiştim fakat arog onu da arattı yani. ne amacı ne eğlencesi ne de komedisi olan bir filmdi. filmden aklımda kalan tek şey cem yılmazın sanki burnu sıkılıyoprmuş gibi kulak tırmalayan sesiydi. işte bu filmden bile kötüydü.

10/2
    sasili
    sasili

10 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    oldukça eğlenceli bir film goradan iyi olduğu kesin.

ancak futbol karşılaşması sekansı gerçekten çok uzun tutulmuş o biraz eksiklik.
    serhat-y
    serhat-y

7 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    gora mükemmeldi arog vasat..
    triva
    triva

2 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    bir avuç elitist geçinen insan topluluğu filmi topa tutmuş yine :)işin aslı bu tarz filmleri fast food kategorisinde değerlendiriyorum. O an izler güler geçersiniz neden kalkıp başyapıt bekliyorlar bunuda anlamış değilim.Film fena değil aslında 7.5 hakediyor.
    sonny-89
    sonny-89

29 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    cem yılmazı eleştirenlere bu lafım ,yahu yok rrrrr dan esinlenme yok bilmemneden esinlenme,bu adam yenilikçi Maskeli Beşler serisi,Hababam sınıfı serisi,Recep İvedik filmleri gibi 2bak bu tuttu hadi devamınıda seneye çekelim. diyerek çekmemiş adam filmi 4 sene aradan sonra ince eleyip sık dokuyarak çekmiştir ve Arif karakterini sonlandırmıştır,hepimizde biliyoruz ki Cem Yılmaz Arif karakterinden istese 10 tane film çıkarır bizde hepsini ağzımız açık izleriz ama adamın vizyonunu takdir ediyorum,sağlam hikaye çıkıyorsa adam filmi çekiyor.ilk film uzay çağı 2.film de taş devri gayette süper,tom cruise filmlerine,jurassic parka gönderme,2001:a space odyssey e göndermeler gayet zekice,adam gorada argoyla belden aşağıyla hepimizi güldürebileceğini anlattı,ben bu filmde esprilerden daha çok hacı bakkalın marketinin Gürcan Market olmasına,Arifin kötü kabile liderine Bu köyden olsam nolucak tribine,zaman makinesinde 80 öncesi yazısına,Cekuya şimdi uzaylıların önünde tartışalım mı aşkım ya da bayılmadan önce Geçen numan abilerle lokaldeyiz demesine güldüm evet bunlar gibi daha niceleri varbu tarz hayatın içinden Türk insanına ait enstantaneleri görmek süperdi Rcep İvedik bizden biri diyenler bu saydıklarımada göz geçirmeliler bence,efekt olarakta gayet hoş ince esprileriylede mizahi bir film,Türk Sinemasının ihtiyacı olan şeyleri Cem Yılmaz kendi çapında veriyor,kaliteyse kalite efektse efekt keşke herkes Cem Yılmaz kadar iş yapabilse
    nskmourinho
    nskmourinho

6 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    Gayet basarılı meyveli agacı taslarlar
    boorockgool
    boorockgool

19 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    Bu filme getirilen eleştirileri çok acımasızca buluyorum ve hala neden ülkemizde tartışılmayacak bir nokta yok merak ediyorum... A.r.o.g. bir çığır açtı mı? Bence beyazperdeye çok yakışan insanın gözünü okşayan ve Evet, işte bizde Holywood standartlarında görsel efektler kullanabiliyormuşuz !! dedirten ve bu zamana kadar neden diğer filmler ucuz film olma yoluna gitmişler ki dedirten, görsel bir çığır açtan aynı zamanda Cem Yılmazın mizah tarzına uyan ama doğal olarak gösterileri kadar komik olamayan (çünkü filmde komedi farklı bir iştir)son derece kaliteli bir film. Cem Yılmazın karikatür sanatı ve karikatür esprileri şüphesiz ki sinema filmlerindeki komik unsurlarını yansıtıcı nitelikte gerçekten bir Cem Yılmaz filminden keyif almak istiyorsanız sadece gönderme yapılan film,konu,hadise ve toplumsal durumu bilmeniz yeterli olamaz. Filmin konu bütünlüğüne, sahne bağlantılarına atasözlerinin nasıl geldiğini düşünme biçimine, taksiden alınan sopayı akıl edişine, sigara üzerine yapılan kampanyaların nasıl tiye alınabileceğini hesap eden bu aklı sorgulamanız gerekir. Esprilerin diyaloglarda değil konu bütünlüğünde aranması gerekir komedi filmlerini dram filmlerindende ayıran nokta budur bir dram filmi içinde komik diyaloglarda bulundurabilir ama bu komedi filmi asla yapmaz Hokkabaz gibi... Komedi bütününe baklınca komedidir, komedi filmleri tebessüm ettirir kahkaha attıranlar gösterilerdir.Recep İvedikle bu filmi aynı potaya koymak kendimize haksızlıktır çünkü herkes sanırım kabalaşarak birer İvedik olabilir A.R.O.G. un yurtdışında beğenilmeside halkımızın hala klasik yeşilçam mizahından kurtulamadığını gösteriyor...
    enesnail
    enesnail

10 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    cem abi mükemmelsin. Türkiyeye adam akıllı animasyon efektleri getirdin sağol. j.park filmlerini aratmıyordun. keloğlan karaprense karşıda acaip bir ejderha görmüştük ondan sonra bu tasarımlar iyi gitti. Kim ne derse desin senaryosuyla da verilen emeğiyle 10 numaralık bir film olmuş. Recep ivedik tarzı emek harcanmayan otel filmlerine on basar.