mamoru
13 Haziran 2011 tarihinde eklendi
Bende hayal kırıklığı yarattı, yine "amerika dünyayı kurtarıyor" fantazisi ile örülmüş amerikan milliyetçiliği yapan bir film :( Ne işi var fanatikliğin bir fantastik seride ???
Önce "Nazi Almanya"sını yenerler sonrada "Sovyetler Birliği"ni yola getirirler.... X-Men ile alaklası olmayan boş bir filmdi bana göre :(
ben filmi çok beğendim, detaylara girerek karakterlerin nasıl bulundugunu anlatmasıda ayrı bir keyif katmış sabırsızlıkla diğer seriyi bekliyorum iyi seyirler :)
X-Men serisi benim aslında Marvel Comicsten uyarlanan filmlerden en beğendiğimdir. Ancak, ben bu bölümü bir hayli vasatın altında buldum. Filmin çok fazla anlamsız detaya girmesi, fantastik bir filmden ziyade adeta siyasi bir gerilim filmine benzemesi, ilk giriş bölümü olmasına rağmen beşinci bölüm olması ve tabii Fassbender ve Macavoyun vasat performansları bana bu düşünceye itti.
vay be, işte bu, işte bu ya. film bu, x-men bu. bu zamana kadar hiçbir x-men bizi tatmin etmedi, hep birşeyler eksikti. özellikle kapışma, çeşitlilik, karakterler üzerindeki ağırlık, ince detaylar, kurgu. bunda hepsi var. öyle umutsuz gitmiştim halbuki. temel karakterlerin çoğu yok, oyuncu kadrosu zayıf diye çok vasat bir film bekliyordum meğer x-men in gelmiş geçmiş en iyisi, açık ara. hem bilmediğin bir çok şeyi de öğreniyorsun. bu seri tutar, hiç biri bu kadar başarı yakalayamaz sanırım ama yinede güzel gelecek. Mcavoy da iyice aşmış oyunculuğu, beni çok şaşırttı. bu arada January, sen nesin böyle ya. bi insan böylesi güzel olabilirmi arkadaş. velhasılkelam film harika, beklenilen, istenilen herşey nihayet bunda var, çok yüzeysel konuştum farkındayım ama çok yorgunum yatıcam, herkese şimdiden iyi seyirler..
sinn3r isimli arkadaşıma kesinlikle sonuna kadar katılıyorum. ve bu sadece x men filmleri için diğil pek çok marvel filminde bu oluyor. bilip bilmeden yazıyorlar. mesela thor da yorumlara bakarsanız mitoloji hakkında hiçbirşey bilmeden filmi yorumlayanlar var
ilk serisinin en iyi başlangıcı x-men i sevmeyenleri bile sevmesini sağlayan yapıt çok güzel işlenmiş ve devamının çok daha güzel olcağını düşünüyorum saygılar.
X-men serisinin en iyi filmi oldugunu düsünüyorum.Kurgulanmasi serinin diger filmlerinden daha zor olmustur muhtemelen çünkü herseyin sebebi,baslangici,isin felsefesi bu filmde yansitilmaya çalisilmis.Aksiyon az olmasina ragmen etkili kullanilmis.Beni tatmin etti...7/10
Aynı film içinde karakterlerin hem çocukluğunu,hem gelişimlerini hem de güçleriyle baş etmelerini anlatmaya çalışınca bu kalabalık kadrolu film zaman zaman tekliyor.İşte bu anlarda da Xavier ve Magneto'lu sahneleri görmek istiyoruz,diğerleriyle oyalanmadan,hem de Wolverine,Cyclops,Jean Grey gibi karakterlerin olmadığı bir filmde.Fassbender ve McAvoy müthişler gerçekten hatta muhtemel devam filmlerinde yaşlanmış halleri olacağı için bu rollerde iki aktörü görememe ihtimalimiz için daha filmi izlerken üzülmeye başladığımı söyleyebilirim.Jennifer Lawrence dolgun yanaklarıyla Mystique'te olmamış bence,karakterin makyajı da kötüydü,tıpkı Beast gibi.Bryan Singer'lı bölümlerin etkisi yok First Class'ta ama yine de şık bir çalışma olduğu kesin.Neyse lafı fazla uzatmaya gerek yok.Matthew Vaughn her şeye karşın ortalamanın üzerinde bir film çekmiş ama her zaman için ilk üçlemeyi izlemeyi tercih ederim.Hatta pek sevmediğim ''X-Men Origins: Wolverine''i de.
allahım ya konuşmak için konuşmuş bazıları resmen. x-menin tarihini bilmeden en ufak bi fikirleri bile olmadan o yok bu yok die atıp tutmuşlar bol kepçeden. okudukça çıldırdım ve üye oldum sitem etmek için:D gidin azcık bilgi toplayında öyle yorumlar yazın tekrardan. hele 1 yorum hiç aklımdan çıkmıyo. x men last standi beğenmiş birisi. Bnce gelmş geçmş en iğrenç x-men filmydi o magnetoyla phoneix team up oldu ya :D hele o phoneixe yapılan hakretler neydi o filmde öyle. Ki phoneix bırakın x-men tarihini marvel tarihinin bel kemiklerinden biridir. LTfen rica ediyorum bilmedğniz konular hakkında yorum yapmayınz. Bu arada filmi henüz izlemedim ama eminmki öncekiler kadr hüsrana uğratmıcaktır beni diye düşünüyorum...
Filmden az önce çıktım 4 x men fılmını ızlemıs bırı olarak eskılerı ozledım dıyebılırım seçilen mutantlar bir tanesi dışında çok gereksiz seçimler olmuş filmi gene sürükleyen magneto hayliyle wolwerine olmayınca (zaten güldüğüm tek andada o vardı) Görsellik güzel ama sinemaya gitmeyip dvd olarak izleseniz pek bişi kaybetmememiş olursunuz.Ancak suda bir gerçek devamı cekilicek sanırım merakla daha iyi olmasını diliyor ve bekliyorum...