Manss, böyle basit bir hikayeyi olabildiğince enerjik, cefalı, coşkulu ve zekice işlemiş. ''Heat'' hem soygunların hem polislerin, iki tarafında ince detaylarını çok iyi şekilde gösteren bir film. Filmde ilişki, adamların özel hayatları hep önde duruyordu, ki bu çok rahatsız ediciydi. Banka soyguncusunun karısıyla yaşadığı sorunlar kimin umurunda? Banka soyguncuları da mı sever, bu muydu amaç? Kocasını işinden dolayı yılmış olan polisin karısı neydi? Bu saçma davranışı ekranlarda kaç defa görmemiz lazım? Peki De Niro'un ilişkisi? Adamın masum bir kütüphaneciyi suç ortağı yapması bir yana aralarındaki gösterilen romantizm şaka gibiydi. Filmdeki karakterlerin insansı özellikleri özenle işlenmiş, en azından çalışmışlar. İyiyle kötü karşı karşıya geliyor ve bu iki karakterin oyuncularını o kadar iyi seçmişler ki, iyi adama kanınız ne kadar ısınıyorsa kötü adama da o kadar ısınıyor. Sonunda iki büyük aktör bir arada aynı filmdi oynuyor ve oynadıkları karakterler yüz yüze gelince bir sonraki karşılaşmaları nasıl olacak diye merak ediyorsunuz. Tabii, bu iki adamın karşılaşması her ne kadar güzel olsa da, bir o kadar da saçmaydı, tıpkı konuştukları konu gibi. Sadece bir polisin bir suçluyla kafeye gidip normalmiş gibi sohbet etmeleri değil, konuştukları konu da saçmaydı. B*k yoluna girmiş özel hayatlarındaki ilişkileri mi paylaşıyorlar, kim yazdı bu sahnedeki diyalogları? Pacino, De Niro ile konuşarak adamı banka soyma işinden mi caydırmaya çalışıyor, şaka mısınız kardeş? Bu kadar çok beklenen De Niro - Pacino sahnesi için ne kadar düşük bir bahane. Kim yazdı bu sahneyi? Sadece bizim için, seyirciler için, yapılmış bir sahneydi. Bitiş de aynı şekildeydi, seyirciler için.
Meslektaş arkadaşlarını öldüren adamın elini tutmak nedir Allah aşkına?
Filmde bazı olağan dışı sahneler de var, tıpkı soygun sahnesi gibi. Polisler o kadar sivil varken hayatta çatışmaya girecek hareketler yapmaz. İntihar sahnesi gereksizdi ve zorla yapılmıştı.
Başka kusurlar ve gerçeküstü mantık hataları da vardı. Mesela; banka soygunundan BİR SAAT ÖNCE De Niro ve grubu, polislerin kontrol bölgesinden hiç kılık değiştirmeden zefaretle geçmeleri gibi. Üç saate bu kadar mantıksız gelişmeler veya gerçeküstü karakteristik özellik koyarsan filme karşı şüphe duyarsın.
Film eğlenceli, eğer senaryodaki tutarsızlıkları ve boşlukları görmezden gelirseniz.