İngiliz yapımı ve yönetmen korku filmlerinin Japon yönetmeni Hideo Nakata. Fakat bu yapım korkudan ziyade sanal ile gerçek yaşamın birbirine geçmiş halinin beyazperdeye yansıtılmış bir gerilim filmi. Chatroom ne hikmetse Türkçe'ye çevrilişi "ölüm odası" olmuş! Chat kavramını 1990 sonrası doğan gençlik bilmez. Yani film demode bir konuyu ele almış. Bundan 15 sene önce çekilmiş olsaydı herhalde gişe de çok başarılı olurlardı. Çünkü o zamanlar mIRC, ıcq ve camfrog gibi çok popüler chat odaları vardı. Filmin asıl konusu bu odalarda iyi ve kötü kullanıcıların birbirleri ile olan muameleleri desek doğru bir tanımlama olur herhalde. Aaron Johnson'u ilk defa tutarlı bir filmde başrol olarak görüyoruz. Rolünün hakkını vermiş diyebilirim. Yalnız filmi büyüklere tavsiye ediyorum(içeriğindeki konular gereği). İnternetin aslında şu modern çağda daha da tehlikeli bir hal aldığı gerçek bir vaka. Film ayrıca bu konuya da el atmış. İzleyip ibret almak gerek.