tamam kendini izletiyor,perdeye çok yakışan karakterleri ve oyuncuları da var,ancak şöyle biraz etraflıca düşününce aslında "gereksiz" bir film olduğunu anlamak çok da uzun sürmüyor.amaç aksiyon tabii ki,ancak bu serinin benzer aksiyonlardan bir farkı vardı önceden,farklı yanları vardı,ne yazık ki artık o yaratıcılıktan ve sağlam hikayelerden eser yok.zorlama yapıldığını bağırıyor film.konuyla bütünleşmeyen,sırf çeşit olsun diye çekilmiş sahneler ve olaylar var.siyah incinin laneti kesinlikle harikaydı ve hala izlediğimde de öyle geliyor.ancak serinin devamı maalesef azalan bir grafik oluşturdu pek çok başka seri gibi.yeni bir soluk demek oldukça iyimserlik olurdu.tamam bu bir gişe filmi,ancak hem oyuncularına hem de önceki filmlere baktığımızda ister istemez "yavan aksiyon"dan daha fazlasını bekliyor insan.gizemli denizlerde bu beklentimi karşılayamadı.zaten çok sükse de yapmadı bana göre,ve buradaki puanı da çok şişirilmiş.sanırım genç izleyici vermiş puanların çoğunu.kısacası,daha güzel olabilirdi.zorlama olduğu her ama her halinden belli.