ayhandoner
2 Mart 2007 tarihinde eklendi
Kitabı bilmiyorum ama film çok hoş ve kaliteli bir yapım olmuş. Polisiye dalında ender Türk yapımları arasında gayet oturaklı bir hikayesi var. Bunda elbette ki bir roman uyarlaması olması etkili. Oyunculuk ve müzikler de yine harika. Sinemamızda daha fazla edebiyat uyarlaması Türk yapımlarını görmek ümidiyle...
'vasat' kelimesi pek de bir güzel uyuyor bu filme. genel olarak sanki bir televizyon filmi hissi uyandırıyor insanda. yönetmen ben yönetmenlik nedir biliyorum ama iyi bir film çeviremiyorum gibi bağırıyor sanki. film baştan sona tricklerle ipuçlarıyla dolu ama hepsi de tam manasıyla boşa. aynı tarz sahnelerin tekrarı, hiç bir işe yaramayan diyaloglarla ilerliyor film. çok güzel bir kısa film olabilecekken, vasat bir sinema filmi olmuş diyebilirim.
eli yüzü düzgün bir polisiye film..yapanlar Türk olunca aklımıza 'acaba' sorusu geliyor..filmi kötülemenin gereği yok çünkü acemisi olduğumuz bir türde film çekilmiş..tabii izleyiciyi sıktığı bölümler var..yıldırım abi karakteri biraz daha sıkıcı..fakat film genel olarak başarılı..Uğur polat’ın oyunculuğu görülmeye değer..Oktay Kaynarca hala 'çakır' başka da rol yapamıyor..
film türk polisiye sineması için üst düzey,tek problem filmdeki ses.buarada ugur polat ve ilyas salman oyunculuk konusturmus.özellikle ilyas salman ı lütfen dikkatli izleyin.
Son yıllarda seyrettiğim en iyi türk filmlerinden biri diyebilirim. Filmin başları biraz sıkıcı gelebilir ama, finali muhteşem. Ben filmin müziğini sıkıcı buldum sadece.
filmin sonu şaşırtıcı olmasına rağmen yönetmenin yeteneğini konuşturamaması sonucu hiç şaşırmıosunuz..sinemadan çıktıktan sonra hiç izlememiş etkisi kalıor üzerinde..film konusu güzel,,ancak yönetmen bu güzel konunun altından kalkamamış bence..10/6
Filmin konusu "ben ahmet ümit'in eseriyim." diye bağırıyor resmen. Oyunculuklar çok güzeldi. Uğur Polat müthiş. Fakat ben film geçişleri ve çekimlerin bir kısmını pek beğenmedim. 10üzerinden 6lık bir film bence :)
nihayet bir polisiye hem de Ahmet Ümit kaleminden cıkan bir polisiye sinemalarda ve basrolda Türkiye'nin en iyi oyuncusu var...daha ne ister ki insan....
Romanı okumadım ama romanla ile ilgili ve de aynı şekilde filmle ilgili eleştirileri okuyunca büyük umutlarla izlmeye gittim. Ne yazık ki hayal kırklığına uğradım. Sorun konusu değildi, hatta güzel konusu vardı ama ne yazık ki filmde sürükleyicilik hiç yoktu. Yani bu tür filmlerde alışık olduğumuz üzere, olayları oradan oraya taşıyacak, sizi içine alacak sonunu bin bir merakla izleyeceğiniz görüntüler hiç yoktu. Hele ki müzikleri tam felaketti. Bu tür filmlerde olmazsa olmaz müziklerdir. Yani asıl sizi içeriye taşıyacak, meraktan çatlatacak, temponun hızlanıp yavaşlamasını sağlayacak muziklerin olmaması sanırım olumsuz yaklaşmamdaki en büyük etkendir. Tamam bir 'aksiyon'/macera filmi ya dakorku filmi izlmeye gitmedim ama bence muzikler çok önemliydi. Aynı tip hayal kırıklığını 'da vinci şifresinde' de yaşamıştım.
iyi bir film olduğunu düşünüyorum. sahneler arasındaki geçişler ve tempo anlamında beğenmediğim unsurlar olsa da türk sineması için sevindiridici bir film.