bu filmi ilk izlediğimde çok ama çok etkilenmilştim ki hala etkisi mevcut.david fincher'in anlatımına hayran olmamak elde değil. mutlaka izlenmesi gereken bi film , kevin spacey e laf yok zaten döktürmüş yani..
Türü içerisinde bir başyapıt olarak değerlendirilen bu filmde aslında o türe ait pek bi ize rastlamak mümkün değil. Gerilmiyorsunuz bi kere , filmin sonunda neler olacağı haykıra haykıra geliyo , diyaloglar çoğu zaman sıkıcı.Yalnız , kütüphane de Freeman ın poker oynayan güvenlik görevlisinin : 'Sen saatlerdir ne yapıyorsun burda' sorusuna 'Vakit öldürüyorum' cevabı çok hoştu.Filmin son 20 dakikası içinde Kevin Spacey i izlemekten zevk alırsanız alırsınız yok onu da beğenmediniz vay halinize.Gerilim türünün kanımca başyapıtlarından olan 'Testere' (Saw) ve 'Kimlik' (The Idendity) filmlerinde zekanın, kurgunun,işlenişin yanından bile gecemez 'Seven'.6/10
Bazıları vardır ;duygusallığın sadece romantizm -hatta cıvık olanı- olduğunu sanırlar,başka hiç bir şey onlara aşkı ya da hayatın anlamını anlatamaz.Ve bazıları vardır;"duygu neymiş,film dediğin kapkara,acımasız filan olcak" diye düşünürler.Fincher bu filmde cıvıtmadan gerçek aşkın ne olduğunu,en taş kalpleri bile eritecek kadar iyi anlatıyor,ama bunu yaparken -filmdeki pezevengin bahsettiği- "gerçek hayatı"seyircinin çıplak gözle görmesini sağlıyor.Fight Club'tan sonra sinema tarihinin en iyi filmidir.
filmi izlediğimde sonunu tahmin ettim tabi katili edemedim ama son sahneleri beynimde aynı şekilde canlandırmıştım sonuna kadar sürükleyici ,kana dokunan bir konusu var ama sonunu tahmin ettiğim için beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim belkide tahmin edebilmemin en büyük etkisi david fincher'ı iyi süzebilmiş biri olmam heralde...ama david fincher akılda kalıcı sonları sever yinede herkesin beyninde kalıcı bir leke bırakmıştır herhalde...
''Seven'' kadrosu ve akıl almaz sonuyla sinema severleri etkilemeyi becerebilen çok iyi bir film.. Takdir edersinizki ; piyasadaki saçma sapan polisiye gerilim kırması filmler varken bu film türünün en iyi örnekleri arasında kendine çoktan yer bulmuş bir yapım diyebilirim....
sinepuanı gördükten sonra hemen hemen herkesle aynı fikirde olduğumu görünce sevindim.. süperr bi filmdi.. oyunculardan senaryosuna, yönetmeninden müziğine kadar herşey çok başarılıydı.. türünün sağlam örneklerinden birisi..